Hardcore

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
@ God.HateUSaLL:
Овие се похардкор и од моиве =) или таква е снимката? о.О
У сваки случај...:
Oва е хардкор,или барем така се декларираат(Hardcore/Gabber) а иначе хардкор у вези со метал/рок ти се Irate,Everybody Gets Hurt и такви сра*а

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
@ God.HateUSaLL:
Овие се похардкор и од моиве =) или таква е снимката? о.О
У сваки случај...:
Oва е хардкор,или барем така се декларираат(Hardcore/Gabber) а иначе хардкор у вези со метал/рок ти се Irate,Everybody Gets Hurt и такви сра*а
Angerfist. MASTERS OF HARDCORE! XD

хардкор, само како придавка.. (во случајов кај Енгрфист)

:wink:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Mene ustvari ne mi e jasno sto mora tolku mnogu da se debatira i da se spori koj sto e i sto sviri, koga to ti e belja rabota.... ebago, milion pravci izmislija, metalot 100 pravci, punkot 200 pravci, pa ova pa ona, sekoja nova grupa nov pravec......... u pm, ke pocnam turbo-folk da slusam, taka barem ke gi izbegnam situaciite kade nekoe 15 godisno dete ke filozofira ( sere ) za muzika i za pravcite...

Muzikata e za slusanje i uzivanje, ne e za da se pretvoris vo wannabe podvizna enciklopedija, pa da se calamis naokolu kolku statii na internet si procital i kolku vsusnost ti toa se razbiras od muzika....:toe:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.046
Море како нема Hardcore Trance ... полуд транс од тоа нема да слушнеш .. ако уопште го слушаш трансот ..има таков правец во транс музиката

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Море како нема Hardcore Trance ... полуд транс од тоа нема да слушнеш .. ако уопште го слушаш трансот ..има таков правец во транс музиката
Како што беше споменато претходно Хардкор транс нема , Хардстајл транс има . А од електронските музики единствена со прилепена придавка Хардкор е техното и Breakbeat Hardcore што е мала гранка на Хаусот.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.046
Можеби официјално не е заведена во поткатегорија на трансот или пак Хардстајл повеќе сакаат да го нарекуваат Хардкор .сепак најчесто на нет и низ музикава .. место Хардстајл стои Хардкор...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
еве еден многу јак harstyle mix, и добар Melbourne shuffle !палец

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Нема хардкор турбо-фолк, има екстрим турбо-фолк :pos:

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Значи малку офтопик,али не мешајте Hardcore/Gabber ко Angerfist со Hardstyle,иначе има тема за Хардстајл у музика,од Sp4wN,ме мрзи моментално да ја барам,иначе хардкор е мн различно од хардстајл,единствено зааедничко е што 2те се подгранки на ТЕХНОТО,не трансот,разликата меѓу нив е бпм(кај хардстајл 160 максимум а кај хардкорот 180 и повеќе) потоа басот,односно kick-от е поразличен,хардкорот има по impact кик,кај хардстајл повеке е мелодично,инаку јас како што знам хардкор е тука како жанр,а не како придавка,хардкор техно или што и да е
П.С.Има и хардкор транс,што е поразличен од класичниот хардкор/gabber

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Hardcore are harder, faster than hardstyle. And hardcore music don't have a basslines :).
Пример за хардкор транс
П.с значи постои и се рачуна како хардкор не како hardstyle

Necron

Пријател од соседството
Член од
24 март 2008
Мислења
53
Поени од реакции
2
harcore како правец не го сакам многу со исклучок на FxPxOx што си ги слушам редовно и agnostic front понекогаш:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom