Hardcore

• Креатор на темата Креатор на темата BliND
  • Време на започнување Време на започнување
@ God.HateUSaLL:
Овие се похардкор и од моиве =) или таква е снимката? о.О
У сваки случај...:
Oва е хардкор,или барем така се декларираат(Hardcore/Gabber) а иначе хардкор у вези со метал/рок ти се Irate,Everybody Gets Hurt и такви сра*а

@ God.HateUSaLL:
Овие се похардкор и од моиве =) или таква е снимката? о.О
У сваки случај...:
Oва е хардкор,или барем така се декларираат(Hardcore/Gabber) а иначе хардкор у вези со метал/рок ти се Irate,Everybody Gets Hurt и такви сра*а
Angerfist. MASTERS OF HARDCORE! XD

хардкор, само како придавка.. (во случајов кај Енгрфист)

:wink:

Mene ustvari ne mi e jasno sto mora tolku mnogu da se debatira i da se spori koj sto e i sto sviri, koga to ti e belja rabota.... ebago, milion pravci izmislija, metalot 100 pravci, punkot 200 pravci, pa ova pa ona, sekoja nova grupa nov pravec......... u pm, ke pocnam turbo-folk da slusam, taka barem ke gi izbegnam situaciite kade nekoe 15 godisno dete ke filozofira ( sere ) za muzika i za pravcite...

Muzikata e za slusanje i uzivanje, ne e za da se pretvoris vo wannabe podvizna enciklopedija, pa da se calamis naokolu kolku statii na internet si procital i kolku vsusnost ti toa se razbiras od muzika....:toe:

Море како нема Hardcore Trance ... полуд транс од тоа нема да слушнеш .. ако уопште го слушаш трансот ..има таков правец во транс музиката

Море како нема Hardcore Trance ... полуд транс од тоа нема да слушнеш .. ако уопште го слушаш трансот ..има таков правец во транс музиката
Како што беше споменато претходно Хардкор транс нема , Хардстајл транс има . А од електронските музики единствена со прилепена придавка Хардкор е техното и Breakbeat Hardcore што е мала гранка на Хаусот.

Можеби официјално не е заведена во поткатегорија на трансот или пак Хардстајл повеќе сакаат да го нарекуваат Хардкор .сепак најчесто на нет и низ музикава .. место Хардстајл стои Хардкор...

еве еден многу јак harstyle mix, и добар Melbourne shuffle !палец

Нема хардкор турбо-фолк, има екстрим турбо-фолк :pos:

Значи малку офтопик,али не мешајте Hardcore/Gabber ко Angerfist со Hardstyle,иначе има тема за Хардстајл у музика,од Sp4wN,ме мрзи моментално да ја барам,иначе хардкор е мн различно од хардстајл,единствено зааедничко е што 2те се подгранки на ТЕХНОТО,не трансот,разликата меѓу нив е бпм(кај хардстајл 160 максимум а кај хардкорот 180 и повеќе) потоа басот,односно kick-от е поразличен,хардкорот има по impact кик,кај хардстајл повеке е мелодично,инаку јас како што знам хардкор е тука како жанр,а не како придавка,хардкор техно или што и да е
П.С.Има и хардкор транс,што е поразличен од класичниот хардкор/gabber

Hardcore are harder, faster than hardstyle. And hardcore music don't have a basslines :).
Пример за хардкор транс
П.с значи постои и се рачуна како хардкор не како hardstyle

harcore како правец не го сакам многу со исклучок на FxPxOx што си ги слушам редовно и agnostic front понекогаш:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom