Hа пописот во Бугарија нема да има графа Македонци во анкетниот лист

Член од
5 јули 2008
Мислења
50
Поени од реакции
5
Општинскиот совет на бугарската партија ВМРО-НИЕ во Јамбол, партија која што произлезе од ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов, разпространи декларација во врска со анкетите на Националниот завод за статистика на Бугарија за пописот на населението, пренесе бугарското радио Дарик. Од партијата „алармираат„ дека во анкетните карти имало етноси како Македонци и Бугари-Мухамедани.
„Тоа е антибугарско твредње и антинаучно„, сметаат од ВМРО-НИЕ. Според нив тоа може да предизвика тензии во некои реони на Бугарија, како што се Родопите. От оваа партија сметаат дека “определувањето македонски е подигрување со историјата и културата на Бугарија„.

http://www.efakt.info/?p=2298

С

сашенко

Гостин
Се плашат.Ама ке се открие наскоро дека има и тоа многу македонци во бугарија.На лагата и се кратки нозете.Ке го лажат и они и грците светот за нас уште малку ама неможе засекогаш...

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Епа се плашат да не доживеат дебакал кога ќе видат дека има многу Македонци.

Член од
9 февруари 2010
Мислења
300
Поени од реакции
11
A vie prodolzete da plukate protiv muslimanite,, kako prvo vasite braka, odnosno pravoslavnite braka ke ve jade nekoj den,nema da postoite,,kat tat,nekoj den Grcija,Bugarija i Srbija ke ve jadat.... Pa posle secete veni pak za niv kako sto ste naviknati... Едит.

Опомена пред преманентен бан.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
На секоја тема треска глупости!

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Кај се плукало по муслиманите? Не видов ништо против нив. Ова е класична бугарска работа.

Плус сите реченици една со друга ти немаат никакво значење. Сакам кажам - не знам речам.

H

HITCH

Гостин
A vie prodolzete da plukate protiv muslimanite,, kako prvo vasite braka, odnosno pravoslavnite braka ke ve jade nekoj den,nema da postoite,,kat tat,nekoj den Grcija,Bugarija i Srbija ke ve jadat.... Pa posle secete veni pak za niv kako sto ste naviknati... A USA i NATO ne ve smrigla u opste,ustvari ne ve sakat, zatoa sto ste dvolicen narod..
Абе не си ја сфатил темата :pos: Се работи за кај Татариве, не е за кај нас ова. Не се секирајте на пописов сега кај нас точно ќе ве пребројат, само донесете уште некој вахабист за да бидете точен процент.

На темава:
Ако нема Македонци тогаш што се плашат?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Немало Македонци а партијата се нарекува ВМРО - НИЕ (Внатрешна Македонска Револуционерна Организација)

Прво ми беа многу чудни но ова е уште еден доказ кој ја поткрепува мојата теорија за озраченост/радиоактивните влијанија кај народите на Истокот.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Предпоставувам ке има 4 графи,както и на миналиja попис
1.Бугари
2.Турци
3.Роми
4.Други..........(со место за пишуване)
На никоj нема да му е отнемено правото да се напише какавто сака,бидете спокоjни.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сите Македонци кој земаа бугарски пасош да одат да им се попишат како Македонци!И да видат како се врти приказната од позитивно во негативно.Треба да организираат нашите со автобуси да ги однесат и да ги попишат и да им бараат милион и едно право :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Сите Македонци кој земаа бугарски пасош да одат да им се попишат како Македонци!И да видат како се врти приказната од позитивно во негативно.Треба да организираат нашите со автобуси да ги однесат и да ги попишат и да им бараат милион и едно право :)
Голем проблем ке имат :) това не е во един ден броенето,а и е по постоjaнен адрес. Сите знаеме дека македонците 10-20-50 са запишани на един и ист адрес, а имаше случаи собствениците немаха представа дека на нивен адрес са запишани. Тези,които имат стан,кукja... могат спокоjно. Другите баш трудно...
Броенето е от 8 саата на 10 март 2011 до 20 саата на 24 март 2011 година.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Голем проблем ке имат :) това не е во един ден броенето,а и е по постоjaнен адрес. Сите знаеме дека македонците 10-20-50 са запишани на един и ист адрес, а имаше случаи собствениците немаха представа дека на нивен адрес са запишани. Тези,които имат стан,кукja... могат спокоjно. Другите баш трудно...
Немој да се секирате.Ние цела држава под рака си ја продадовме,па за превара со адреса немало да се снајдеме :) баш ќе ми се наполни душата ако некој смисли ваков чекор и да му ја видам фацата на оној копукон што ви е министер чија работа е да плука по македонците.
50% Македонци во Бугарија,ајде да го научите Македонскиот јазик! :icon_lol:

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
Сите Македонци кој земаа бугарски пасош да одат да им се попишат како Македонци..
he, najde pa kogo da go prozivas..tie za 5 evra si go prodadoa identitetot i dusata, pa mislis ke arcat pari odeki tamu da glasa..tuku za ura od badja ni nema ramni...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Немој да се секирате.Ние цела држава под рака си ја продадовме,па за превара со адреса немало да се снајдеме :) баш ќе ми се наполни душата ако некој смисли ваков чекор и да му ја видам фацата на оној копукон што ви е министер чија работа е да плука по македонците.
50% Македонци во Бугарија,ајде да го научите Македонскиот јазик! :icon_lol:
Ке биде навистина интересно :) Ке поживееме,ке видиме. :)
Сега,коjто сака може да се брои пробно електронски тука...
https://iscensus2011.nsi.bg
Еве во саjта на националниот завод за статистика на БГ во електроното предварително броене....

Мислам нема от што да се сака повеке....
А Март 2011 реално :)

--- надополнето ---

Немало Македонци а партијата се нарекува ВМРО - НИЕ (Внатрешна Македонска Револуционерна Организација)

Прво ми беа многу чудни но ова е уште еден доказ кој ја поткрепува мојата теорија за озраченост/радиоактивните влијанија кај народите на Истокот.
Не,партиjaта се вика ВМРО-НИЕ,но значението е совсем друго...
Вера, Морал,Родолубие,Отговорност-Национален Идеалн за Единство
http://www.vmro-bg.org/
Не е само проблем со македонците,а и со постоенето на графа бугаро-мохамедани,гагаузи,каракачани.
Смешно е заштото има например графа африканци....:pos2: има и графа американци....
Мислам дека ке има чистене на грешките во самите листи и ке се стигне до 4 графи.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Еее Леандра ова идеја ми е многу многу стара, треба само едно 20-30 автобуси, гласање или попишување и пак назад.

--- надополнето ---

Ке биде навистина интересно :) Ке поживееме,ке видиме. :)
Сега,коjто сака може да се брои пробно електронски тука...
https://iscensus2011.nsi.bg
Firefox не може да го пронајде серверот на iscensus2011.nsi.bg
а бе вие интернет во недела навечер имате или ви затвараат во сабота до 14h:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom