Guns N' Roses (новите) vs Velvet Revolver

• Креатор на темата Anck-Su-Namun
  • Време на започнување

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Фактот што твореле во исто време и постоењето на огромна омраза на членовите на гнр спрема нирвана создала одредена тензија што е и повеќе од доволна основа за компарација на тие два бенда од секој аспект...без разлика дали е моја тема или на поп-павле.
РХЦП и Бон Џови се магаре и музика како и да ги гледаш,единствено нешто што ги спојува се музичките инструменти-затоа никој не ги споредил.
Па, и помеѓу новите ГНР и Велвет постои омраза. А, и во темата за Нирвана и ГНР може да се изнесат одреден број факти, но потоа се се сведува на вкус. Впрочем, за секоја споредба на уметници е така, и затоа нема многу основа ниту па причина да се споредуваат.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Нови GNR??

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Да да нови ГНР

Овие

версус овие

Член од
11 февруари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
17
Јас искрено се двоумам и мислам дека мојот глас оди за Велевет зарад Слеш и Даф но исто така пред некое време слушав некој материјал од новото ГНР и морам да признаам дека и тоа ми се допаѓа па така да сеуште се двуама ама ај Велвет.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Не, не, не :nenene:
Вие не сте прочитале убаво

Барав споредба на НОВИТЕ ГНР и Велвет Револвер.

Да беше за старите Гнр и Велвет Револвер секако би се определила за Гнр. Но бидејќи новите Гнр немаат “направено ништо“ јас ги бирам Велвет Револвер, а новите Гнр ги сакам затоа што Аксел е таму
Има нови ГНР? Или тоа е само Аксел (со неколку ванаби музичари) и сака да си ја врати старата слава?...Едни се ГНР...и тие се распаднаа пред побајаги време,сега и најдобрата копија сепак ке биде само копија

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Добро де нема нови ГНР ама мислам дека Анк-Су-Намун мислеше на споредба меѓу новиот состав на ГНР и Велвет Револвер,па затоа напишала НОВИТЕ ГНР за да не дојде до забуна:smir:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Mene Velvent revolver pveke nekako me bendisuvaat. Bas deneska preslusuvav nekoi nivni pesni super zvucat iako ne mozam da kazam deka G"n'R se losi. Celata muzika nekako ne mi e po kef ama Velvent revolver psimpaticno mi zvucat po sofisticirano

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Јас би отворила Ганс ен Роузс подфорум, најозбилно:)
Не ги сакам ни едните, ни другите, особено многу:)

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
ако се прави споредба помеѓу новите GnR и Velvet тогаш za Velvet glasam

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Сменет наслов:)

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Новиот состав на ГНР е катастрофа и не ми се верува дака Аксел со оние (глуви) гитаристи го валка името на ГНР. Сеа имаат тројца гитаристи и верујте дека не можат да ги покријат Слеш и Изи, наместо да пробаат нешо ново они се трудат да ги ископираат шо во никој слушај не им успева. Звучат како раштиман оркестар и ја се срамев коа го глеав концертот во Германија на Rock am Ring, беа невероватно лоши..

За разлика од Велвет за кои неам зборови стварно се за 2 а може и повеќе класи боље од сегашните ГНР...

Ама се надевам дека ќе се соберат стариот состав и мислам дека тоа ќе биде нешто најголемо што ќе се случи во последниве 25-30 години

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Пази да не е најголемо. :)

Најголем reunion беше на Led Zeppelin, крај, точка, финале, како сакаш стави го. :)

А онтопик:

Velvet Revolver, баш онака ми влегуваат во уво комотно.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
И за едните и за другите.И Велвет ги сакам и ГНР.Добро сеа Велвет се бољи ама јас ги сакам и двете.

Член од
3 март 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Дефинитивно мојот глас иде за Велвет пошто тројца са од старите Ганс а и плус Скот има многу појак глас од Аксел сеа (според мене)."Старите" ГНР беа јака група ама новиве ГНР са само бледа копија на старите а според мене и многу лоша копија.

Kajgana Shop

На врв Bottom