Guild Wars 2

• Креатор на темата Креатор на темата nE0n1nja
  • Време на започнување Време на започнување
Ajјдееееееееееееееееееее :D:D:D

Само ме интересира зошто бараат да им пратиш спецификации на системот.. Сигурно и тоа има некаква улога при бирање на тестери..
Па нема да даат бета пристап на некој со пенитум тројка over некој со ѕвер машина.
Размисли малце.

Па нема да даат бета пристап на некој со пенитум тројка over некој со ѕвер машина.
Размисли малце.

Баш напротив, мислам дека побитно ќе им биде да земат тестери што имаат послаби конфигурации за да видат како ќе вози играта на нив. За тие со ѕвер машини е лесна работа.

Баш напротив, мислам дека побитно ќе им биде да земат тестери што имаат послаби конфигурации за да видат како ќе вози играта на нив. За тие со ѕвер машини е лесна работа.
Деќко, големите гејм девелопери и nvidia/ati имаат договорчиња.
Нема оптимизација ни една нова игра.

Дечко:

What are the system requirements for Guild Wars 2?
The system requirements haven't been finalized, but just as with the original Guild Wars series, we're committed to creating a beautiful game that will play great on mid-range gaming PCs.

Како ќе напраат појше пари, ако ја напраат само за зверови од PC-ја или ако секој и со средна конфигурација може да ја игра? По секоја логика им требаат играчи од секаков калибар за бетава. Размисли малце.

Дечко:

Како ќе напраат појше пари, ако ја напраат само за зверови од PC-ја или ако секој и со средна конфигурација може да ја игра? По секоја логика им требаат играчи од секаков калибар за бетава. Размисли малце.
Мид-рејнџ гејминг писи е релативен поим.

Ова е точно ... али во 99% од случаите не важи за MMORPG жанрот.

Абе како и да вртиме едно е јасно: не бираат рандом апликанти туку праат селекција врз основа на нивните потреби. Од твитер:

You have 48 hrs to sign up. Signing up immediately doesn't increase your chances. Testers are chosen based on development needs. :-) ~RB

Пишав апликација пред 10тина минути,па се надевам дека ќе ме изберат:)

Исто беше и за дота 2, преку steam се праќаше и информација за хардверот. Баш има улога во тестирањето, за да знаат која е најслабата конфигурација на која играта би била игрива на задоволително ниво, ова значи поверојатно ќе ја купиме играта ако не мора да купиме прво нова графичка картичка. Како што е спомнато погоре, нема проблем на „Ѕверска“ конфигурација.

Ја само се надевам дека е оптимизирана и за Quad Core и дека ги користи сите 4 јадра.

А јас се надевам дека е оптимизирана за single core CPU. :D

Ја само се надевам дека е оптимизирана и за Quad Core и дека ги користи сите 4 јадра.
До сеа не сум видел игра што користи повеќе од 2 јадра.
Али се надеваме. И ја сум на четири јадрен, у голем дел од работава на компјутер само 1 се користи.

Истиот engine е од кецот, само додадени по некое полигонче, додаден е хавок за пореална физика, и ставени се различни механики (пливање, трчање и слично) . Но со таква основа, ова ќе оди на се што е поново од 2008 година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom