Груевски: Молкот на ЕУ - реприза на наци маршот

• Креатор на темата Креатор на темата ada
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаха :)
п.с. Гвујо... ќе го јаде као циганче мрсул.
greska...narodot makedonski ke si go krka..:hump: :pusk:

BC i posle 3 lita viski i 200-300 grama kokaince ke nema tashaci da kaze takvo nesto,toj ke go dudla na Evropoliticarite plasejki se da ne gi navredi...
golema rabota sto rekol .. moze da zamislis sto ne ceka nas obicnite gragani so glupite komentari na semokniot vi grujo? za vas toa se ispravni koentari?
zarem ne stremime i nie kon EU gospoda!!!!! imajte respekt kon institucijata predsedatel ke ve molam. :drk::drk: bedni!!!

Богами...
Или е луд мудоња, или договарал нешто што ние не знаеме, или има план...ова нема да помине без реакција во секој случај.:)
ne zaboravajte tipot e bokser..prorabotuva vajterskiot instikt za duel, obicna nepromislena izjava. sto ke pravis sto znae dete sto se 500 kila.:toe:

greska...narodot makedonski ke si go krka..:hump: :pusk:

golema rabota sto rekol .. moze da zamislis sto ne ceka nas obicnite gragani so glupite komentari na semokniot vi grujo? za vas toa se ispravni koentari?
zarem ne stremime i nie kon EU gospoda!!!!! imajte respekt kon institucijata predsedatel ke ve molam. :drk::drk: bedni!!!

drugar....dosta so komentari od tipot ce vidite sto ce stane,crno ni se pisuva,ce ne snema, apokalipsa.....i den denes opstoime

Можеме само да се надеваме дека нема да биде така. Али како што се одвиваа до сега работиве...

jas stvarno ne mozam da svata sto tolku crno ni se sprema,kao do sega super ni bese...znam ce kazes, sega go doprevme dnoto a jas bi rekol Makedonija polzi od 92god za pred toa nejcam ni da zboram....so samoto osamostojuvanje se vide patot po koj ne vodat nasite politicari a sepak drzavata opstoi i den denes i kako i da e narodot zivurka...izcrpniot patot do evropa mislam deka ce gi otvori ocite na ovoj narod i ce ja potikne nacionalnata svest da proraboti koja spored mene e eden od najvasnite faktori za gradenje na edna drzava, sto znaci ce go nadoknadime izgubenoto sto nasite politicari na vremeto ne ni go ukazaa i plasiraa....zborot mi e Evropa
svesno ili nesvesno raboti vo nasa korist...narod koj nema razvieno nacionalna svest nema bleskava idnina

Сеа вака....НИЕ СМЕ ГО ЕБАЛЕ ЕЖОТ...ОДАМНА , ама на Македонскиве овци ( денес сум "нежен" па не велам FYR-овци) тоа дури сега , на студов ..им станува јасно.
Погоре некаде Јаков убаво наброја...нешто како Момо Капор на времето за неговата жена и измешаните лончиња......т.е погрешниот тајминг....со кои Бог ни ги испраќа "fuhrer-ите"..
Гwујо проба, она гwујоваст каков го дал Господ,.... сега проба.... да изигрува ПОСЛЕДЕН САМУРАЈ...копирајќи го , веројатно по налог на ГОСПОДАРИТЕ, својот ментор Бај Љубчо од 2001...после што ги добивме борците за човекови права на врат, им се отвори врата на СДСМ-овциве за повраток во трлото и почна целата ИГРАНКА потоа....којас заврши со Охридската Капитулација и раскупусана Македонија..

Дефинитивно тврдам... некој има намера да не ПРОТНЕ во Европа , низ бугарски уши... :)

За "националната свест" на радапцигер и огледалото??? да не е малку доцна , на проектот НАЦИОНАЛНА СВЕСТ се работело во текот на 19 и до половината на 20 век...сега на почетокот на 21 тоа е потполно непродуктивно и затоа не треба да се КОПИРААТ класиците, требаше, со акцент на ТРЕБАШЕ!!!... да се смисли некој нов пристап, нешто како ПОП-АРТ-от,.....и мислам дека сега е доцна и за тоа .......
Сите ги мачат други грижи, да ми простите.... ги боли онаквоото за некои си Македонци кои всусност сеуште не ни успеале да смислат што тоа тие всушност сакаат...:)

Sakam da kazam deka premierot nas NG iako ne go cenam bidejki zalniot ne znae kade e supliv ovoj pat so ovaa izjava pogoduva vo samata srz na problemite okolu EU i relaciite koi postojat vo vnatresnosta na taa nakaradna institucija no i vo megjusebnite odnosi pomegju clenkite.

Sto moze Makedonija i Makedonskiot narod da ocekuvaat od ovaa organizacija na drzavi koga povekje od dve tretini ne ne priznavaat pod pritisok od Gejlada koja si gi koristi svoite prednosti , strateskata polozba,stazot na clenuvanje vo EU i sekako pomokni se vo lobiranjeto i vo vrbuvanjeto na vidni evropski politicari koi odred site imaat dobivano i dobivaat posedi na gejskite ostrovi so sto gejlada si dobiva lugje koi ponatamu od visokite pozicii koi gi imaat ke rabotat vo korist na Gejlada.

I tuka nie nisto ne mozeme da storime na nasa zalost bidejki ne sme mokni vo nieden smisol a posebno vo ekonomskiot del bidejki nemame sto da im ponudime na Evropskive politicari , a i iskreni da bideme ne gi ni interesirame mnogu mnogu sto se dokazuva mnogu pati nanazad koga se srekjavale so nasite visoki pretstavnici samo togas koga toa bilo neminovno ili pak koga imalo nekoja kriza vo sosedstvoto.

Zatoa na nasiov premier bi mu preporacal tie pari sto gi trosi na reklami da gi iskoristi na eden mnogu popameten nacin, da gi vlozi vo turizmot i na toj nacin da privlekuvame turisti od cel svet kako i vo patnata infrastruktura bez koja nema dobar turizam no i da odi po stapkite i toj i negovite naslednici da im se podaruva na evropskite politicari posedi na koi bi imale vili na primer na bregovite na Prespanskoto i Ohridskoto Ezero so sto bi gi primamile makar malce na nasa strana, a imame prilika bidejki nova generacija na evropski politicari poleka stapuvaat na scena menuvajki ja starata garda koja vekje 20 godini vladee vo evropskite institucii.

За "националната свест" на радапцигер и огледалото??? да не е малку доцна , на проектот НАЦИОНАЛНА СВЕСТ се работело во текот на 19 и до половината на 20 век...сега на почетокот на 21 тоа е потполно непродуктивно и затоа не треба да се КОПИРААТ класиците, требаше, со акцент на ТРЕБАШЕ!!!... да се смисли некој нов пристап, нешто како ПОП-АРТ-от,.....и мислам дека сега е доцна и за тоа .......
Сите ги мачат други грижи, да ми простите.... ги боли онаквоото за некои си Македонци кои всусност сеуште не ни успеале да смислат што тоа тие всушност сакаат...:)

i drug pat imam zboreno ako ja gledame makedonija kako nezavisna dr\ava so svoi mehanizmi i belezi na potpolna dr\avnost posle 91 ( znaci godina koga gi ima site instrumenti na edna drzava) kako dete vo razvoj na koe staratelite ( vlasta vo prvite godini od nezavisnosta) ne se pogrizile da dobie ``vakcini`` tuku ja ostavile nevakcinirana togas nasa zadaca e non stop da se grizime nacionalnata svest da se vkoreni vo sekoja ednika od nasata nacija na nacin koi sami go opredeluvame.

nacionalniota svest i modernite nacii koi dojdoa posle francuskata revolucija tocno e deka vo toj tajming se razvivale so najgolema dinamika , megjutoa nie vo toj period sme bile osakateni od drzavno tuturstvo vrz nacionalnata svest zasto i sme nemale drzava.

znaci mene ne mi treba da preskoknuvam stadiumi za da iam ``pop art`` pristap mene mi treba sveza voda da doleam na korenot na nacijata vo vreme koga jas rakovodam so slavinata od cesmata. ako moite i nasite predci toa go pravele poradi opstanokot nie morame toa da go zasilime zaradi prodolzuvanje na kontinuitetot vo uslovi koga iamame sopstvena drzava.

p.s.

uste vo 1 odelenie mesto brzaj brzaj prvace treba himanata da se uci !

drugar....dosta so komentari od tipot ce vidite sto ce stane,crno ni se pisuva,ce ne snema, apokalipsa.....i den denes opstoime

jas stvarno ne mozam da svata sto tolku crno ni se sprema,kao do sega super ni bese...znam ce kazes, sega go doprevme dnoto a jas bi rekol Makedonija polzi od 92god za pred toa nejcam ni da zboram....so samoto osamostojuvanje se vide patot po koj ne vodat nasite politicari a sepak drzavata opstoi i den denes i kako i da e narodot zivurka...izcrpniot patot do evropa mislam deka ce gi otvori ocite na ovoj narod i ce ja potikne nacionalnata svest da proraboti koja spored mene e eden od najvasnite faktori za gradenje na edna drzava, sto znaci ce go nadoknadime izgubenoto sto nasite politicari na vremeto ne ni go ukazaa i plasiraa....zborot mi e Evropa
svesno ili nesvesno raboti vo nasa korist...narod koj nema razvieno nacionalna svest nema bleskava idnina
Не ни ми беше тоа поентата, се сложувам со тебе околу кажаново. Реков дека само се надевам дека Гвујо не тргнал како мува без глава во работава како што кажа Quark, и размислил малце пред да повлече потези некакви.:D

Тој човек направи за десет години од Германија која беше дното на Европа, најголема економска сила. Се до почетокот на 2с.в.

Не заборавај дека беше Австриец а не Германец.Зошто тоа не го направи со сопствена Австрија,историчарите и ден денес се прашуваат иако одговорот е едноставен:
-Австрија немала толку “овци за стрижење“ колку што имала Германија.Или нешто слично како со Македонија каде овците се релативно малку во однос на другите ЕУ земји.:toe:

Abe fino zbori Gruevski ama Concrete uste pofino.
Kasno ni tekna da i kazeme na Evropa (ne deka ne znaat) deka fasizamot vo Evropa ne umre so Franko nego uste zivurka vo grcija. Sega nie sakame da se trkame so velosiped na Indi500 pa uste imame 400 kruga zaostatok.
Dodeka grcija i Bugarija so decenii niz svetot im objasnuvat na lugeto koi sme i sto sme nie, nie si sedevme vo vilaetot narecen NRM, SRM, RM, BJRM i cekavme nekoj drug (Tito, Kiro, NATO, USA) da ni go resi problemot so naseto postoenje. Epa jebi ga nikoj nema da se angazira da ti pomogne ako sam ne si pomognes.
Te sme Slavjani, te sme Anticki, te sme Jugosloveni pa posle ne sme ni prvoto ni vtoroto ni tretoto. A vsusnost sme ti bile mesavina od grci-bugari-srbi i sto se ne.
Ete neka idat sega neka napravat avtopat Skopje - Ohrid i neka go krstat Filip II da ne se naluti svetecot de. Vo Bitola neka napravat stadion pa neka go vikaat Gavgamela, a vo Stip Isarot neka go prekrstat vo sto ja znam Roksana. Da vidite togas kako baroso ke mi jade od raka.
Шабани.:kesa:

Не заборавај дека беше Австриец
Барак Обама Кениец.
БЦ албанец.
Тито Унгарец.
Ото на грците Баварец
Фердинанд на бугарите, австриец пак.

Нацизмот во Европа никогаш не ни згаснал во вистинска смисла на зборот,практично тој има преќутна согласност во скоро сите земји,само жалосно е што Гвујо тоа токму сега го согледал за да го каже јавно,што нема да ни биде од никаква корист и ќе предизвика само штета.Додека во Македонија пак спротивно на практиката,нацизмот никогаш не ни заживеал како што е низ цела Европа,ние не можеме да очекуваме дека ќе добиеме некаква подршка од воглавном скоро сите про-нацистички или ционистички влади низ Европа како што ја добиваат Грците,каде се одржа и последниот Европски наци-собир.Овде се сече од корен секаква помисла за создавање наци-здружение,и се додека е така ќе имаме “репризи“ на наци-маршот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom