Груевски испрати писмо и до Баросо

• Креатор на темата Креатор на темата ogledalo
  • Време на започнување Време на започнување
Никола: на Бугарот над тебе, многу е јасно дека не му се разбирливи некои работи. Тој се уфилмал на форум Историја дека тие биле ослободители во Втора светска војна, а ти очекуваш да те сфати за Баросо. :pos2: Толку им сече...

Писмово до Баросо е добар чекор напред. Ако јужниот циган се прави мутав, раздрмај малку по ЕУ. Ако и тој безр’бетен лицемер во ЕУ се прави мутав (а се очекува така да реагира), може и во ОН да се прочепка.

Значи, што ти прави Американска дипломтија...:wink:

Но да сме на јасно, таму, во ОН, јужните животни забрзано работат и копаат документи за да го прикажат македонското прашање како затворено. Се надевам ќе им најдеме чаре.

НЕ бе ајде пирс ќе стаиме на пупак и тоа е врхунац у живот.
Какви писма за егзодуси какви заебанции.
Било тоа поминало.

И како може ем да се јаде ем да се пие ус јадењето.
Или ќе јадеш па ќе чекаш следниот ден да пиеш или ќе пиеш па следниот ден ќе јадеш.

Браво г. Груевски.
ПИСМО ДО РУСИЈА И КИНА ЗА ПРОБЛЕМОТ !!!

Мислиш?????...за насоката???.... Се ми се чини дека VOR-от го има лошо наместено, ја прави класичната "навигаторска" грешка :)

Не му треба ВОР ако има R-NAV, нели? :)

:duel::duel::duel::duel::duel::duel::duel:Samo ke recam deka ne ste salam site,:duel: ima edno golemo prasanje koe vleci i golem odgovor,a toa glasi

SILATA I MOKTA NA KRALOT SE OPRAVDANI SAMO AKO TOJ E PODGOTVEN DA SI GO DADE SVOJOT ZIVOT KOGA KE DOJDE MIGOT,PODGOTVEN LI E?:duel:

Мислиш?????...за насоката???.... Се ми се чини дека VOR-от го има лошо наместено, ја прави класичната "навигаторска" грешка :)
Ај просветли ме која е таа грешка?

Која е грешката побогу у тоа што, конечно, и за ПРВПАТ ДОСЕГА, официјално лице, и тоа премиер, почнува да збори за ваквата страшна непревда, за пролеани солзи и крв и одземени огништа на Македонци!
Или ти би да се остави тоа иза нас, ко да не било?

И пред да речеш пак дека се движи у погрешен смер работава, внимателно погледни го клипов...

Актуелизирањето на проблемот, апсолутно го поздравувам...Молчењето не секогаш е злато... Но не знам дали тајмингот е најсоодветен. Во разговор со пријатели наидувам на поделени мислења околу тоа. Некои се убедени дека покренувањето на ова прашање токму сега ќе ни ја зајакне преговарачката позиција со Грција во спорот со името, а некои пак напротив дека само ќе ја забетонира непопустливоста на грците и второ вето на есен, под притисок на радикалните струи кај нив. Рака на срце, за разлика од нашата детска болест „поделени во став„ , кај грците евидентна е единственоста по такви прашања.

Sigurno deka nema da se mrdne od mrtvata tochka so pismovo do barozo ama e dobar pochetok za vo sporot so imeto se prefrli topkata na drugata strana…pred se pred Evropa, kade Makedonija e taa koja ne pravi otstapki a ne Grcija posebno so Francuzkoto petle koe sega ima zbor.

Isto vazen efekt e vnatreshniot. Da se oseti ednash deka I ova e drzava I ima instrumenti preku koi mozat da odat mnogu raboti a ne da se premplcuva kako shot se praveshe dosega...pred se so samodoverba go pravi toa.

Ako nekoj vnatreshni sili go definiraat kako populizam togash toa e niven problem. Ne e populizam da pochnesh eden proces i se grizish za nego do reshenie...

Za da se mrdne od mrtva tochka potrebno e malku povekje vreme za nekoi Evropski mediumi koi imaat svoja urednichka politika ne pochnat da pishuvaat za ova prashanje..

Baroso nishto nema da napravi ako javnoto mislenje ne se interesira za toj problem.

i posle zosto grjuco imal tolkav rejting!?!?!
epa ke ima, koga otvara prasanja, sto drugive gi premolcuvaa, za nekoj denar(marka,evro)

Не, него се поставува друго прашање.
Зошто до сега другите не ги отвориле ?
За чиј интерес ?
Зарем за 60 години немаше право време за поставување на овакви прашања пред меѓународна заедница ?

Shto se ochekuva da napravi Baroso po tova pismo ?

Ne gledam da ima polezen chekor .... :toe:
Go povtaram svoeto prashanje ! Vo drjavnite dela nema i ne mora da ima emocii - ima racionalna misla i trezva visia za idninata !

Gledam na forumov nekoi kritichari na Grujo se svartea i mnogo go aresvat ova pismo ... Ochigledno e deka vlezot vo NATO i EU ne e prioritet za niv, toku post-jugoslovenstvoto ....
Vakvi pisma definitivno ke provocirat negativna reakcia od Grcite, a samiot Baroso e sadolgen da gi brani interesite na stranite-chlenki na EU - toi verovatno ke napravi tochno tova .... :toe:

Go povtaram svoeto prashanje ! Vo drjavnite dela nema i ne mora da ima emocii - ima racionalna misla i trezva visia za idninata !

Gledam na forumov nekoi kritichari na Grujo se svartea i mnogo go aresvat ova pismo ... Ochigledno e deka vlezot vo NATO i EU ne e prioritet za niv, toku post-jugoslovenstvoto ....
Vakvi pisma definitivno ke provocirat negativna reakcia od Grcite, a samiot Baroso e sadolgen da gi brani interesite na stranite-chlenki na EU - toi verovatno ke napravi tochno tova .... :toe:

prioritet na sekoj makedonec bez razlika na dnevno pilitickite angazmani i politicki ideali e da prodolzi i zacvrsti borbata za nacionalno opstojuvanje i afirmacija koja traela so vekovi a i den denes e pristutna. niz minatoto i segasnosta pritisocite vrz makedonskiot narod imale najrazlicni formi i oblici, no kako i togas i denes nasa glavna zadaca e smelo da zastanime protiv tie procesi crpejki ja mudrosta od istorijata i hranjeki go elanot od nasiot nepresusen gen.

prioritet na sekoj makedonec bez razlika na dnevno pilitickite angazmani i politicki ideali e da prodolzi i zacvrsti borbata za nacionalno opstojuvanje i afirmacija koja traela so vekovi a i den denes e pristutna. niz minatoto i segasnosta pritisocite vrz makedonskiot narod imale najrazlicni formi i oblici, no kako i togas i denes nasa glavna zadaca e smelo da zastanime protiv tie procesi crpejki ja mudrosta od istorijata i hranjeki go elanot od nasiot nepresusen gen.
Bog da ti e na pomosht !

Гледај си во твојот двор бе блгарче, што те здоболело тебе за МК.

А за Груевски браво, можеби нема да има некој моментален ефект писмово, но сепак докажува дека имаме и м'диња (со извинување кон понежниот пол) а не само г'з.

Критичарите кои велат дека тајмингот е лош, дека ќе сме ги расипеле преговорите со Грција нека кажат како би се влошила ситуацијата повеќе од сега. До кога само Грците ќе бараат отстапки, а ние само ќе молчиме.

Влезот во НАТО и ЕУ моментално е неможен и ако не се случи чудо така и ќе остане следните 20 години.

Ако нешто е невозможно НОРМАЛНО и да не претставува проиоритет. Добро си разбрал, влезот во НАТО и ЕУ не се приоритет затоа што не се реални можности туку само убава теорија.

За југословенството ќе те информирам дека кај сите нормални Македонци такво нешто НЕ ПОСТОИ! Тоа е мртва работа.

Негативна реакција од греците ќе има вака или онака! Со само тоа што постоиме како држава ние ќе ги имаме на врат следните 100 години така што ништо не се добива да се премолчуваат некои работи кои и онака се суштина на проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom