ГРУЕВСКИ И СТАНИШЕВ ЗАЕДНО

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хммм чудно многу чудно, аххх Бугрите не направиле ништо лошо на Македонците од нивното осомостојување, ах бре Славјански... и тебе ти треба упгрејд, дефинитивно :)
Суисајд дај нека ти напраат апгрејд на моделот зошто ептен си застарен тип од 19 век.
Ништо лошо немаме видено од Бугарите од нашата самостојност.
Напротив, тие го осуетија планот на Милошевич со Гркот за поделба на Македонија.
Тие дадоа тенкови за одбрана на Македонија.
Тие отворија коридорите кога беше ембаргото.
Тие го понудија Белане за струја за Македонија.
итн итн....

За разлика од гарнитурата која му служеше на Милошевич и ја врати Македонија на почетокот на 20 век.
Или дозволено им е на нив ?

Да не бидам погрешно сватен, со Бугарија треба да се отворат сите нерешени прашања на еден културен и цивилизиран начин а тоа е правата на националните малцинства во двете земји, слобода за културно изразување а историјата ќе ја оставиме на историчарите, зошто и Бугарин со Бугарин и Македонец со Македонец неможе да се сложат за историите на сопствените земји.

Ох лелееее, а бре србежче, оти не пишеш на кирилица бе вошкар? Хората ти дали писмо, а ти на латиница

На такива като Србисајд Месаја им е срамно да пишуват на писмото на светите братја Кирил и Методиј ... за всички с'рби одавна е срамно да пишат на кирилица, нешто ги гложде комплекс за малоценност па за тоа Вук Караджич се опитал малку да разведри кирилицата с некои поправки ... ала и така не им се нрави ... па си пишуват на латиница сите и им е много куул престижно е!!!

Ne bre Dejan ti nishto neznaesh,sega kje ti udri edna stilska figura pa ti chudi se shto te snashlo.Kje ti kazhe sega deka Makedonija bila okupirana do 1991 godina pod SFRJ i Tito a ne pripoena.

На такива като Србисајд Месаја им е срамно да пишуват на писмото на светите братја Кирил и Методиј ... за всички с'рби одавна е срамно да пишат на кирилица, нешто ги гложде комплекс за малоценност па за тоа Вук Караджич се опитал малку да разведри кирилицата с некои поправки ... ала и така не им се нрави ... па си пишуват на латиница сите и им е много куул престижно е!!!

Bugar,pomiri se.Nema da vi uspee sanstefanskoto bog da si go prosti.Ushte dolgi godini kje lechite kompleksi so Makedoncite i Srbite.I ne se prai deka ne razbirash latinica.Seljak eden.

Bugar,pomiri se.Nema da vi uspee sanstefanskoto bog da si go prosti.Ushte dolgi godini kje lechite kompleksi so Makedoncite i Srbite.I ne se prai deka ne razbirash latinica.Seljak eden.

С'рбине, кротни се. јас много добре разбирам латиница, ама не пишувам на латиница заштото си имам своја си азбука и на неја пишувам, па ти като горд србин си пишувај на латиница, това ви прави вас с'рбите по в'звишени по феар по куул сте муцки утју тју тју тју ...

Pa normalno deka nema da pishuvash latinica,slozhen tekst e toa za vas Tatarite.Makedonec sum i pishuvam kako jas sakam ne kako shto nekoj smeta deka saka.Koga te chita chovek kako Grujo da go gleam na reklami,deka taka navodno moralo da se pishuva.Shlaknat eden.

Зар веруваш дека некој сакал да ја подели Македонија,кога моѓел да ја има цела?
Тенковите ги стопија оние кој се осудени затвор.
Ги отворија коридорите оти имаа прилично добар ќар,со кој практично си го платија влезот во ЕУ и НАТО.
Го нудат Белане за струја оти ни самите немаат пари да го изградат,па ајде сега ќе собереме некоја пара о9д секогаш спремните Македонци да инвестираат во туѓа економија.
Малцинството Македонци во Бугарија се подложени на сеопфатна асимилаторска програма,слично како и во Грција,тоа е фактот од кој нема бегање.:toe:

АБЦ, Бугарите ги стопија тенковите ?
Тој тенк се качи на тетовското Кале.
Тој тенк сеуште е во употреба во многу земји.
Тој тенк укопан во ров е исто така убоит.
Едно е отварање на коридори а друга е уцена да ти се отвори коридор.
ОК, ако на Македонија не и треба Белане, нека си бара чаре, никој не ти вели мора да инвестираш во Белане.
За малцинствата треба здраво седнување двете влади и да почнат да го решаваат тој проблем.
И за самите малцинства е многу подобро односите помеѓу двете земји да се релаксирани одколку затегнати.
Нема друг начин освен за историјата да говорат историчарите а за иднината политичарите.

Свобода или смрт за Мекедонија алооооо не за Болварија и не ми ставајте бугари вашето татарско знаме покрај светото име Македонија.

Зар веруваш дека некој сакал да ја подели Македонија,кога моѓел да ја има цела?
Тенковите ги стопија оние кој се осудени затвор.
Ги отворија коридорите оти имаа прилично добар ќар,со кој практично си го платија влезот во ЕУ и НАТО.
Го нудат Белане за струја оти ни самите немаат пари да го изградат,па ајде сега ќе собереме некоја пара о9д секогаш спремните Македонци да инвестираат во туѓа економија.
Малцинството Македонци во Бугарија се подложени на сеопфатна асимилаторска програма,слично како и во Грција,тоа е фактот од кој нема бегање.:toe:
Море, богатите македонци,ке градат Белене?
Руската федерациja отпушта кредит от 4 милиарди евро и ако сакаме,можеме да го користиме.Требат ни пари от РМ,според тебе?

Pa normalno deka nema da pishuvash latinica,slozhen tekst e toa za vas Tatarite.Makedonec sum i pishuvam kako jas sakam ne kako shto nekoj smeta deka saka.Koga te chita chovek kako Grujo da go gleam na reklami,deka taka navodno moralo da se pishuva.Shlaknat eden.

Ааааааааа вече и татарите ги намесихме, сложен текст викаш е латиницата па кирилицата е проста за вазе многу а ... ми пишувај си на феар куул латиница с'рбино ние знаем така ти е по пријатно и комплекси немаш ...

Makedonec sum i pishuvam kako jas sakam
Tova zvuchi gordo!!!

АБЦ, Бугарите ги стопија тенковите ?
Тој тенк се качи на тетовското Кале.
Тој тенк сеуште е во употреба во многу земји.
Тој тенк укопан во ров е исто така убоит.
Едно е отварање на коридори а друга е уцена да ти се отвори коридор.
ОК, ако на Македонија не и треба Белане, нека си бара чаре, никој не ти вели мора да инвестираш во Белане.
За малцинствата треба здраво седнување двете влади и да почнат да го решаваат тој проблем.
И за самите малцинства е многу подобро односите помеѓу двете земји да се релаксирани одколку затегнати.
Нема друг начин освен за историјата да говорат историчарите а за иднината политичарите.
Еве един нормално мислешт човек.Поклон навистина.

Od Bugar i Probugar zaedno ima polosho?

21 век, ти бугар и пробугар.
Ова е чисто заменување на тези.
Македонија ако од нешто изгуби во овој 21 век тоа е од југословенската идеја и од службата на нашите политичари на Белград.
Да не редам, животи се дадоа без никаква цел за Македонија итн...
Фалш динари не осиромашија.
ЈНА си го собра оружјето за кое и МАкедонците плаќаа.
Палењето на амбасада на светска сила за туѓи интереси.
Менување на знаме и име за туѓи интереси.
Неможам јас во сите тие настани да го препознам македонскиот интерес.
Зошто е тоа така ?
Зошто ние 2001 да не се браниме со оружјето од ЈНА за кое 50 години одвојувавме?

И имањето на корекни односи со Бугарија не значи и омраза кон Србија, само примитивен човек може тоа така да си го есапи.

Ние мора да излеземе од оската север - југ зошто ништо арно немаме видено.
Таа оска е проблематична оска по иднинанта на Македонија, не зошто ние така сакаме туку зошто интересите на Србија и Грција се да бидат соседи.
Цртежи ?

И...
За бугарофилите.
Која награда викаш ја добиле ?

Јас имам подобра идеја. Да ви го дадеме Груевски. И онака веќе ви дадовме еден Георгиевски , па нема да ви е за прв пат ...

А, не не. Дрште си го Грујо. Не ни требе. Задрште си и Станишчето. Тој п'к ептен не ни требе.:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom