ГРУЕВСКИ И СТАНИШЕВ ЗАЕДНО

• Креатор на темата Креатор на темата Hristo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И не само там . Аз лично сум плаштал на летиштето в Софија и там цените беха в долари, марки и динари. Ама като му кажувам на ова магаре, оно си манда ушите и неговата си знае.

Виж кво крајно културни в'зпитани уомо аз ти казвам какви са фактите и че в Кореком веригата беше в'зможно да се пазарува само с'с изредените валути които ти написах ... имаше опција да се пазарува и с'с преводни рубли които бјаха аналог на валутните левове но там процедурата беше малко по сложна но нјакој работници които се вр'штаха от голјамата руска земја имаха това право ... всичко което с'м ти писал е точно така ... има си ценоразписи наредби правила в таја верига магазини и там изрично се вземаше само изброената от мен КОНВЕРТИРУЕМА валута ... друг е в'проса с теа погранични корекоми кој там ал'ш вериш е правил и по какви там внатрешни свој закони са си правиле далаверки некои ... това не значи че требва да заблуждаваш хората ... в'в Софија никој никога не е приемал динари, нито в којто и да е град на Б'лгарија ... единствено може би некој там на границата да е в'ртел свои далаверки тогава е нап'лно в'зможно да е имало такова НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО приемане на такава валута, а това за летиште Софија просто е апсолутна лага и тија динари на територијата на Б'лгарија са биле винаги хартијки без никаква стојност

Пазете го насловото Груевски и Станишев заедно.
На еден многу позитивен настан, колку отров се истури.
Каде го чувате целиот тој отров?

`` „Бугарија дава поддршка на Македонија во евроатланската интеграција. Ова е од стратегиско значење за стабилноста и просперитетот на Македонија, но и на целиот регион. Сепак, и во двете држави постојат медиуми и политички сили кои бараат причина за раздвојување на добрите односи“, изјави Сергеј Станишев по средбата со македонскиот премиер Никола Груевски.
Според него, македонските медиуми мора да внимаваат што пишуваат и бара реципроцитет од македонска страна за константна поддршка на Бугарија за зачленување во НАТО и ЕУ.
„Знам дека во една демократска држава медиумите можат да говорат што сакаат, но пишувањата во некои македонски медиуми додаваат отров во атмосферата на добрососедските однос“, одговори Станишев за тоа каков реципроцитет бара Бугарија од Македонија.
На прашање од Бугарските новинари за тоа што Владата ќе преземе за да ги исконтролира ваквите „антибугарски’ објави во македонските медиуми, но и за заштита на бугарските споменици и гробници во Македонија премиерот Груевски одговори:
„Македонија прави се’ што е во рамките на меѓународните правила за заштита на спомениците и гробниците и очекуваме и Бугарија да одговори со соодветен реципроцитет по ова прашање. Што се однесува до медиумите тие се слободни и можат да пишуваат што сакаат. Владата не прави никаква медиумска кампања што се однесува на Бугарија. Може имало прилози во кои медиумите објавиле нешто што не одело во прилог на добососедските односи, но тие се слободни. Сепак, треба да се внимава на зборовите, за да не се нарушат нашите меѓусебните односи“.
Двајцата премиери по заедничката средба и потпишувањето на Договорот за меѓусебна соработка изразија задоволство од тоа каква е соработката помеѓу двете Влади. Според нив еден од најзначајните проекти е Коридорот 8, но и изградбата на нуклеарната електроцентрала Белене.``

izvor, del od tekst http://www.forum.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=9068&Itemid=32

Просто јавно некои лјуде сакат да сејат омраза и да ни разделуват постојанно ... една обикновена срешта между д'ржавници политици некој тука иска да ја представи като некаква конспирација заговор ... и пак б'лгарите са лошите зверовете онија дето живи хора јадат ...

Просто јавно некои лјуде сакат да сејат омраза и да ни разделуват постојанно ... една обикновена срешта между д'ржавници политици некој тука иска да ја представи като некаква конспирација заговор ... и пак б'лгарите са лошите зверовете онија дето живи хора јадат ...

Meне ми се чини, дека нај ного провокации мегу б'лгари и македонци не ги прават обичните македонци, а етнички срби или продукти на смесени бракове.

Meне ми се чини, дека нај ного провокации мегу б'лгари и македонци не ги прават обичните македонци, а етнички срби или продукти на смесени бракове.
Не ти се чини, а това е апсолутен факт!!! Абе нај обикновено нешто да се напише ... ето срештат се политически д'ржавници или там нешто за Б'лгарија и б'лгарите да се напише и ајде појавјават се едни и с'шти ср'бски фејсове и почват да изливат сичката си ненавист, да изкривуват факди да вадат сичко от контекстот да пишат врели некипели да плашат да настројват хората негативно, да представуват б'лгарите като нај големата опасност ... и истовременно представуват всичко ср'бско като нај свјато и себе си като нај големите бранители и заштитници на македонското от посегателството на получовеците татари ...

Nikola Gruevski e apsoluten poddrzuvach na velikobugarskata ideja, nashata iskonska zemja Makedonija ima golem problem, ja vodi naslednik na Vancho Mihajlov i Todor Aleksandrov.

Пазете го насловото Груевски и Станишев заедно.
На еден многу позитивен настан, колку отров се истури.
Каде го чувате целиот тој отров?

Interesno,bil Bugarija ama ne go spomnal Makedonskoto malcinstvo i Pirinska Makedonija.

Суисајд дај нека ти напраат апгрејд на моделот зошто ептен си застарен тип од 19 век.
Ништо лошо немаме видено од Бугарите од нашата самостојност.
Напротив, тие го осуетија планот на Милошевич со Гркот за поделба на Македонија.
Тие дадоа тенкови за одбрана на Македонија.
Тие отворија коридорите кога беше ембаргото.
Тие го понудија Белане за струја за Македонија.
итн итн....

За разлика од гарнитурата која му служеше на Милошевич и ја врати Македонија на почетокот на 20 век.
Или дозволено им е на нив ?

Да не бидам погрешно сватен, со Бугарија треба да се отворат сите нерешени прашања на еден културен и цивилизиран начин а тоа е правата на националните малцинства во двете земји, слобода за културно изразување а историјата ќе ја оставиме на историчарите, зошто и Бугарин со Бугарин и Македонец со Македонец неможе да се сложат за историите на сопствените земји.

Off Topic : Slavjanski,ti da ne si od naselbata na bitushanec?

Plus vo toa postot ushte Amerika ti fali da ja spomnesh,shto li se ne izmesha.I ako mislish deka nishto losho neame videno od nivna strana po osamostojuvanjeto,togash slobodno kje si zeam za sloboda da te etiketiram kako probugarski nastroen.

Nikola Gruevski e apsoluten poddrzuvach na velikobugarskata ideja, nashata iskonska zemja Makedonija ima golem problem, ja vodi naslednik na Vancho Mihajlov i Todor Aleksandrov.

Interesno,bil Bugarija ama ne go spomnal Makedonskoto malcinstvo i Pirinska Makedonija.
Ох лелееее, а бре србежче, оти не пишеш на кирилица бе вошкар? Хората ти дали писмо, а ти на латиница

Суисајд дај нека ти напраат апгрејд на моделот зошто ептен си застарен тип од 19 век.
Напротив, тие го осуетија планот на Милошевич со Гркот за поделба на Македонија.
итн итн....

Tatar,kako bre nemaat losho napraeno?Nepriznavanjeto na makedoncite vo Pirinskiot del od Bugarija za tebe e dobro?23 Oktomvri i dodeluvanje nagrada na Bugarofil koj tvrdi deka makedoncite i site istoriski lichnosti od Makedonija se deklarirale kako bugari?Toj shto sakal da ni go sotri semeto sega i togash vikash deka nishto ne naprail?Teshko na Makedonija so vakvi bitushanevci kako tebe.

Ох лелееее, а бре србежче, оти не пишеш на кирилица бе вошкар? Хората ти дали писмо, а ти на латиница

Ti tatar fati se pod raka so Slavjanski,vancev i bitushanec,isti ste.Site zaedno plukajte po Srbite.Inaku tebe te razbiram da plukash po niv posho ti si tatar i imash za lechenje kompleks,a ona shto nas ne macelo od Srbite odamna izumrelo.

итн итн....
За разлика од гарнитурата која му служеше на Милошевич и ја врати Македонија на почетокот на 20 век.
Или дозволено им е на нив ?
Да не бидам погрешно сватен, со Бугарија треба да се отворат сите нерешени прашања на еден културен и цивилизиран начин а тоа е правата на националните малцинства во двете земји, слобода за културно изразување а историјата ќе ја оставиме на историчарите, зошто и Бугарин со Бугарин и Македонец со Македонец неможе да се сложат за историите на сопствените земји.

Зар веруваш дека некој сакал да ја подели Македонија,кога моѓел да ја има цела?
Тенковите ги стопија оние кој се осудени затвор.
Ги отворија коридорите оти имаа прилично добар ќар,со кој практично си го платија влезот во ЕУ и НАТО.
Го нудат Белане за струја оти ни самите немаат пари да го изградат,па ајде сега ќе собереме некоја пара о9д секогаш спремните Македонци да инвестираат во туѓа економија.
Малцинството Македонци во Бугарија се подложени на сеопфатна асимилаторска програма,слично како и во Грција,тоа е фактот од кој нема бегање.:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom