Грицкање нокти (дали грицкате?)

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: Смешно ми е што темава е во гурманско катче. Како и да е, знам да грицкам, кога сум нервозна. И многу ме нервира, сакам да се одвикнам, ама јбг, посилно е од мене..

Не грицкам нокти и многу ми е глупо кога ќе видам некој како ги грицка. Како прво не е хигиенски, а како второ многу грубо изгледаат прсти кои завршуваат со место наместо со нокт или пак нерамни нокти. Ова важи особено за девојчиња, многу поубаво е кога ноктите се средени, поубаво изгледа, немора да се долги важно е да се средени.

Порано ептен навика ми беше, но се одвикнав од грицкањето.

За ноктарче рацеве немаат слушнато едно 3-4 години па сеа сметајте ;)

Ау бљак, погадно нешто нема. Никогаш не сум грицкала, а нема ни да грицкам.

Ау бљак, погадно нешто нема. Никогаш не сум грицкала, а нема ни да грицкам.
Треба да пробаш па да коментираш дали е гадно или не , ако не си пробала незнаеш само претпоставуваш дека е гадно.
Рацеве немаат ноктарица видено од коа бев малецок коа мама ми ги сечеше ноктите е од тогаш , си ги грицкам и си ги праам многу по убаво да изгледаат од колку со ноктарче , гирцкам само ко нема шо да праам или ко сум изнервиран .

Треба да пробаш па да коментираш дали е гадно или не , ако не си пробала незнаеш само претпоставуваш дека е гадно.
Рацеве немаат ноктарица видено од коа бев малецок коа мама ми ги сечеше ноктите е од тогаш , си ги грицкам и си ги праам многу по убаво да изгледаат од колку со ноктарче , гирцкам само ко нема шо да праам или ко сум изнервиран .

Бог да чува, треба да пробам за да знам дали е гадно или не???? Па гледам дека е гадно, гледам на оние луѓе што ги грицкаат какви им се ноктите, ќе си земам турпија и ќе ги направам какви сакам, а не да ги грицкам. Плус да не зборам за нечистотиите што ги има под ноктите, ама вие си знаете, грицкајте ги!

Бог да чува, треба да пробам за да знам дали е гадно или не???? Па гледам дека е гадно, гледам на оние луѓе што ги грицкаат какви им се ноктите, ќе си земам турпија и ќе ги направам какви сакам, а не да ги грицкам. Плус да не зборам за нечистотиите што ги има под ноктите, ама вие си знаете, грицкајте ги!
Е , шо какви им се ноктитте , со земја ли им се полни? , добро до некаде и во право си сепак и јас кога ќе видам дека девојче грицка се згрозувам :)

Е , шо какви им се ноктитте , со земја ли им се полни? , добро до некаде и во право си сепак и јас кога ќе видам дека девојче грицка се згрозувам :)

Не дека со земја им се полни ама од кога ќе ги изгрицкаш не изгледаат убаво. И како така кога ќе видиш дека девојче грицка нокти се згорзуваш, а ти сам си ги грицкаш и не ти е гадно дури и ми викаш да пробам :)

Не дека со земја им се полни ама од кога ќе ги изгрицкаш не изгледаат убаво. И како така кога ќе видиш дека девојче грицка нокти се згорзуваш, а ти сам си ги грицкаш и не ти е гадно дури и ми викаш да пробам :)
Дека неизгледаат убаво за тоа не се согласувам , излеа тие шо ги знаеш тие шо грицкаат нокти не се мајстори у грицкањето ко мене и изгледа они грицкаат ко ненормални до кај шо треба и до кај шо не треба .
Па така девојче ко девојче ноктите треба да и бидат средени ,налактирани итн итн , не да и бидат грицкани , ко ке видам девојче да грицка нокти ич не ја погледнувам , или ја погледнувам ама ако има други работи по важни од ноктите за гледање . :D:p
И јас не те терам да грицкаш нокти , добро и од твоја страна што ја немаш таа зараза , само јас те демантирав во тоа дека за да знаеш дали е грозно или не треба да пробаш , а ти чим не си пробала само од гледање неможеш да знаеш .

Никогаш не сум грицкал, еднаш пробав да видам како е и глупаво ми беше :confused:

Приметувам дека грицкам само кога ќе се изнервирам нешто:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom