Green Day обожаватели

• Креатор на темата Креатор на темата mackomk
  • Време на започнување Време на започнување
Green Out THE BEST In Macedonia!!!!!!!!
Drugite lizete im go g**t i jadete im gi jaj****

PEACE OUT

Епа тета брн:pos2:, не не сум у основно 4-та сум у средно,а и да сум усте у основно тоа е најмалце битно,мозе не сум слушал музика 93 али у право си имам интернет и за твоја информација сум го проверил ова и не зборам на памет,можда ти не си напраил update од 93` :pos2:
Навистина ли сакаш да ти налупам линкови и податоци за да се увериш? Како и да е тоа нема да се случи. Добро е што ми кажа дека си 4 средно свесен дум во тие години трвдоглавоста е страшна. Баш затоа ќе те игнорирам со овие провокативни и непромислени постови затоа што ти текнале лани си ги слушнал грин деј си купил едно цеде и мислиш дека бог за муда си го фатил.

Навистина ли сакаш да ти налупам линкови и податоци за да се увериш? Како и да е тоа нема да се случи. Добро е што ми кажа дека си 4 средно свесен дум во тие години трвдоглавоста е страшна. Баш затоа ќе те игнорирам со овие провокативни и непромислени постови затоа што ти текнале лани си ги слушнал грин деј си купил едно цеде и мислиш дека бог за муда си го фатил.

хаха ај добар си,не те чепкам више пошто глеам многу се палиш

хаха ај добар си,не те чепкам више пошто глеам многу се палиш
Се палам како ќибрит во зима. Прекини да пишуваш постови што се надво од темата што ти ја отвори. Биди конструктивен напиши нешто за нив:историја, почетоци, некој интересни податоци итн. Не само да ми контрираш мене.
Можеби некој тука го интересираат детали за Green Day па ете со тоа занимавај се, а не да ми докажеш мене дека си маалски фраер.

Green Day е американска панк-рок група формирана во 1988 година,составена од три члена:Billie Joe Armstrong-гирарист и пејач,Mike Dirnt-басиста и Trј Cool-тапанар.Green Day влечат корени од панк-рок сцената 924 Gilman street во Беркли,Калифорнија.Нивното прво издание за независната издавачка куќа Lookout! Records го привлече вниманието на публиката.Меѓутоа нивниот дебитантски албум Dookie го означи нивниот прв успех.Green Day добиваат многу пофалби,заедно со други панк групи од Калифорнија(The Offspring i Rancid) за враќањето на интересот на американската публика за панк музиката.Нивните следни албуми немаа забележителен успех како Dookie,но сепак беа успешни.

Нивниот најнов албум American Idiot издаден 2004 за кој добија многу награди им донесе огромна слава меѓу младите и е продаден во тираж од 5 милиони копии само во САД.

Има уште многу да се пишува,ова е само груб приказ на почетоците и кариерата на Green Day.
Нека ме надополни некој ако не го мрзи

Инаку дуки до сега се има продадено во над 26 милиони примероци низ цел свет затоа што се смета за еден од култните панк албуми на сите времиња.

Ја ги најдов овие податоци за продажбата на албумите,е сеа колку се веродостојни незнам

Kerplunk - 4 милиони примероци
Dookie - 11 милиони примероци
Insomniac - 2 милиони примероци
Nimrod - 5 милиони примероци
Warning - 4 милиони примероци
American Idiot - 14 милиони промероци

Ја ги најдов овие податоци за продажбата на албумите,е сеа колку се веродостојни незнам

Kerplunk - 4 милиони примероци
Dookie - 11 милиони примероци
Insomniac - 2 милиони примероци
Nimrod - 5 милиони примероци
Warning - 4 милиони примероци
American Idiot - 14 милиони промероци
Податоциве се ок само што дуки кога излезе се продаде некаде околку 12 милиони ама до ден денеска е продаден во мооогу повеќе примероци.:)

aman bre narode

Значи сега си уште во основно. Малдиќу јас сум машко ама нема везе ако ти е полесно обраќај ми се со тета брн може:pos2:.
Значи ти уште си цмиздрел за цицка кога грин деј жареле и палеле на светската сцена. Значи не знаеш тоа што тврдиш дека го знаеш. Затоа имаш интернет иди побарај ќе најдеш и нема да се брукаш овде.:wink:

добро бе луѓе зашто секоја новоотворена тема мора да иде со вреѓање и докажување кој поише знае и препуцавање.КОј е у право нека си каже и готово сеа за зборови се фаќате ко пијан за плот.Иначе грин деј се познати и биле тоа што биле пред Американ идиот.А тоа што се качиле на топ листите не значи дека се прославиле со тоа.Малце си тргнаа накај комерцијала и оп на топ листи.Сепак си идат накај поп музика и ок си е .А со американ идиот ги дознаа многу деца на емтиви кои сакаа да станат панкери и грин деј за нив „извршија револуција„ и конечно децата сватија која е шема музика за нив.:pos2:

Green Out THE BEST In Macedonia!!!!!!!!
Drugite lizete im go g**t i jadete im gi jaj****

PEACE OUT

лооолз , не ми се верува какфи идиоти постојат .... :tapp:

abe daj si cul nesto pa se pravis se deka znaes,nauci poveke pa pisuvaj

А ти демек си некој мастер и се заеш , ако си знаел поше шо не си отворел ваква тема , да се се карам , али размисли малце не ти се во ред одговориве .. пффф ..

бтв , што да кажам , не се лоши , интересни песни , мислам дека се најадекватна замена за овие шабанаријава и за депресифни пригоди ( ма и за радосни ) , топови ... :helou:

Гледам никој не рече лошо за нив па претпоставувам дека сите сте фанови на греен деј а се карате без веза...
инаку јас сум помлад и повеќе сум упатен у American idiot албумчето ептен ми се свиѓаше песните топ...од постарите имав слегнато неколку па изгледа немам добар фкус па не ми легнаа така за слушање..иначе се добри..кога веќе спомнавме одам да слегнам уште некоја постара песница од нив...кога ме заинтересиравте :) poz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom