Greatest Hits 6 @ Metropolis Arena - 09.10.2010

Aj тишина смирете хормоните ... јас не сум како тончи (полош сум) и нема да ве толерирам со саати/денови ... и немојте сега да вадите на маса на кој му поголема миксетата (зашо мојата е најголема)...

За да нема дискусија кој е по ДЏ - да ви организираме еден натпревар па да видиме ??? Ем ќе прожуркаме кајгана младинава ем ќе разјасниме вековно прашање ... ем ќе ви покажам дека иако се фалите ќе ве укеба трема кога ќе ви ставам 5-6 незгодни калбери-кајганџии во жири комисија ...

И да, Ибица е место за жур ама немој 15 дена на ибица да мислите дека ве прави клабер ... еве тончи ќе ви елаборира подетално на таа проблематика ...

Ајде сеа под казна трк до источниот сосед кај чичко Веселин Тасев да ви ја раскаже неговата ДЏ приказна ...

нажурки идам од мои 16 години не зборете само за џабе коа не ме ни знаеш.И немој да зборите дека ибиза била као колосеум,зашо сите длабоко во себе сакаме да отидеме бар еднаш таму.И ан ибиза не пуштаат само од дџ маг дџ-и.Туку секој ден има различна програма со различен стил на музика затоа не зборете само глупости.:smir:

--- надополнето ---

И јас сакам да одам 15 дена на Ибица... Ќе станам "клабериште" во тој период, па кога ќе се вратам ќе посетам уште некоја журка во Колосеум (ако не ја откажат во меѓувреме) за да ја добијам титулата Др. Клабер.

Очигледно е дека некои луѓе не ја знаат разликата помеѓу квалитетен дџ и дџ кој зима едно "туце" пари. Оној што е преплатен не значи дека е најдобар, ама ајде тоа во друга прилика.

Точно така за тоа кој е најдобар.За мене може laurent Garnier е у топ 3,ама малце кој чул за него зашо нема хит као In & Out of love.:smir:
А тоа за ибиза не ти држи пошо и ти сигурно сакаш да отидеш така??????:smir:

Dobar post se slozuvam vo pogolemiot del. Megutoa barem jas za bilo koja zurka bez razlika dali bila vo koloseum ili organizirana od vasa strana davam moe glediste na istata. Dali imalo mn mali deca (vo princip bolje da idat na elektronska muzika nego da visat u kafani) ili pak skapi pijacki, los dekor sto ti ja znam ne me zanima, sekogas idam radi muzikata i drustvoto.

Kako sto kaza imalo i dobri i losi zurki, ne pominala dobra zurka bez pofalba za organizacija/muzika/dj i ostalo. Megutoa koga ke ima losi zurki ke napisam konstruktivna kritika za odreden dj/ili pak organizacija, so cel tie raboti da se razgledaat ili podobrat za nareden pat da bide uste podobro. Megutoa koga kritikata ke bide izbrisana znaci navistina mu preci na nekogo ili pak do tolku nemoze da podnese kritika. :smir:

нажурки идам од мои 16 години не зборете само за џабе коа не ме ни знаеш.И немој да зборите дека ибиза била као колосеум,зашо сите длабоко во себе сакаме да отидеме бар еднаш таму.И ан ибиза не пуштаат само од дџ маг дџ-и.Туку секој ден има различна програма со различен стил на музика затоа не зборете само глупости.:smir:

--- надополнето ---

Точно така за тоа кој е најдобар.За мене може laurent Garnier е у топ 3,ама малце кој чул за него зашо нема хит као In & Out of love.:smir:
А тоа за ибиза не ти држи пошо и ти сигурно сакаш да отидеш така??????:smir:

Видена и доживеана веќе 3 пати, 1998, 2004 и 2007 но тоа е друга тема. :)

абе народе... Најдобар диџеј баравте? DJ Crazy Slave ако некој воопшто чул за човеков, дури не е ни од мое време сепак се врти низ струга и уште пушта со насмеано лице и сите уживаат... а за останатото, комерцијала јбг не може на секој да му се погоди... и ја реков ќе пуштам музика рокнав 2-3 траки хардстајл и уште избацивачи шо не ми пуштија да ме извадат, така да шо ви е чудно шо е мешано за секого? дури и Satellite Лапидариус охрид претходниот пат пушташе Stereo Love (ете и та шит беше (хит де) ) ама со саглам преработка па не звучеше толку лошо... се гледа на секој да му се погоди колку е можно

се гледа на секој да му се погоди колку е можно

Епа тоа е грешката на скоро сите организатори кај нас, што пробуваат на секого да му угодат....затоа и цела сцена иде у ку*ац.
Зошто е тоа грешка ќе праша некој.

еве ви неколку одговори па бирајте:

1. Никогаш ама баш НИКОГАШ неможе човек да им угоди на сите.
2. Доколку пробуваат да му угодат на поголемиот дел од публиката, онда треба на сите журки да се пушта турбо фолк и српско (јебига, таква ни е публиката)
3. Повеќе не се знае кој дј каков стил пушта - на сите овие последни журки сум очекувал бушава азбука да пушта нешто по трансерски (немора псај), навигатор слично на него али малце по меко, сателајт слично на навигатор. На ниедна журка не се исполнило очекуваното. Навигатор и сателајт се ко copy-paste на армин и тиесто, а бушава азбука си е у некој свој филм.... е сеа има луѓе на кои што им се сфиѓа тоа, ама тие се оние луѓе што излегле од кафана за да одат на журка, и незнаат ништо друго освен армин и тиесто. (така да како што кажав погоре, ако сакате тие луѓе да се уште повеќе задоволни, пуштајте српско). Дури и ете како што викаш пуштал stereo love.... од тука излегува дека кога идам јас на журка едноставно незнам дали ќе ја слушнам онаа музика што сакам да ја слушнам кога плаќам карта или ќе бидам лошо изненаден со некоја тешка комерцијала. А доколку се знае кој дј што пушта е друга работа веќе.

Баш заради тоа и секоја наредна грејтест хитс е по празна, сите се бранат со „а па не е ова псај журка, грејтест хитс е„ - а демек во псај музиката нема хитови??
не е муабетот цела вечер да биде псај, али сите оние луѓе што одсекогаш знаеле дека бушава азбука пушта псај, тоа и го очекуваат, се разочарале како и јас на првата грејтест, се разочарале на следните 4, и нормално на последната нема ни да дојдат, пошто знаат дека ќе се разочарани пак...

Е сега ако самите дј-и решиле да сменат стил, барем тоа нека го кажат јавно, нека пишат на флаер кој што стил ќе пушта или слично. па да нема забуни.

--- надополнето ---

и да, заборавив под број 4:

поради таа желба да се задоволат сите, а и поради фактот дека секој дј доаѓа на саем 2 минути пред да почне да пушта и појма нема што пуштиле тие пред него, се случуваат работи како една иста песна да биде 3-4 пати пуштена во една вечер.
Епа ако „не е псај, туку е грејтест хитс„ нека не биде и „антена power play„

Епа тоа е грешката на скоро сите организатори кај нас, што пробуваат на секого да му угодат....затоа и цела сцена иде у ку*ац.
Зошто е тоа грешка ќе праша некој.

еве ви неколку одговори па бирајте:

1. Никогаш ама баш НИКОГАШ неможе човек да им угоди на сите.
2. Доколку пробуваат да му угодат на поголемиот дел од публиката, онда треба на сите журки да се пушта турбо фолк и српско (јебига, таква ни е публиката)
3. Повеќе не се знае кој дј каков стил пушта - на сите овие последни журки сум очекувал бушава азбука да пушта нешто по трансерски (немора псај), навигатор слично на него али малце по меко, сателајт слично на навигатор. На ниедна журка не се исполнило очекуваното. Навигатор и сателајт се ко copy-paste на армин и тиесто, а бушава азбука си е у некој свој филм.... е сеа има луѓе на кои што им се сфиѓа тоа, ама тие се оние луѓе што излегле од кафана за да одат на журка, и незнаат ништо друго освен армин и тиесто. (така да како што кажав погоре, ако сакате тие луѓе да се уште повеќе задоволни, пуштајте српско). Дури и ете како што викаш пуштал stereo love.... од тука излегува дека кога идам јас на журка едноставно незнам дали ќе ја слушнам онаа музика што сакам да ја слушнам кога плаќам карта или ќе бидам лошо изненаден со некоја тешка комерцијала. А доколку се знае кој дј што пушта е друга работа веќе.

Баш заради тоа и секоја наредна грејтест хитс е по празна, сите се бранат со „а па не е ова псај журка, грејтест хитс е„ - а демек во псај музиката нема хитови??
не е муабетот цела вечер да биде псај, али сите оние луѓе што одсекогаш знаеле дека бушава азбука пушта псај, тоа и го очекуваат, се разочарале како и јас на првата грејтест, се разочарале на следните 4, и нормално на последната нема ни да дојдат, пошто знаат дека ќе се разочарани пак...

Е сега ако самите дј-и решиле да сменат стил, барем тоа нека го кажат јавно, нека пишат на флаер кој што стил ќе пушта или слично. па да нема забуни.

--- надополнето ---

и да, заборавив под број 4:

поради таа желба да се задоволат сите, а и поради фактот дека секој дј доаѓа на саем 2 минути пред да почне да пушта и појма нема што пуштиле тие пред него, се случуваат работи како една иста песна да биде 3-4 пати пуштена во една вечер.
Епа ако „не е псај, туку е грејтест хитс„ нека не биде и „антена power play„
Ај ја малце да прокоментирам за твојотв пост
1. Ако беше на овој грејтест хитс ќе приметеше дека бушава азбука и сателајт пуштаа транс
2. Ако више збориме за грејтест хитс нема потреба некој дџ посебно да известува каква музика ќе пушта. Секоаш се знаело дека трансот иде на крај на журката и мислам дека ако си ти дојден за да слушаш транс, се додека се пуштаат добри траки не е важно дали сетот е на навигатор, бушава азбука или сателајт
3. Луѓето на кои им се свиѓал тиесто и армин дошле право од кафана ?! Значи ти музиката на армин и на тиесто ја поистоветуваш со турбо-фолкот и народните песни шо ги има во кафана па затоа само на такви луѓе може да им се свиѓа армин ?!
На крај краева ако не ти се свиѓа грејтест хитс како евент зошто уопште доаѓаш ?
Значи никој не те тера со сила да дојдеш, уживај си дома или на некое друго место со траки какви шо ти сакаш :wink:

Не сфаќам како наеднаш почнавте да мислите за грејтест дека не чини, кога на темите за претходните делови (конкретно за 5ката) немаше волку остра дискусија (а 6кава не се разликуваше нешто многу поише од 5ката) ?

Не сфаќам како наеднаш почнавте да мислите за грејтест дека не чини, кога на темите за претходните делови (конкретно за 5ката) немаше волку остра дискусија (а 6кава не се разликуваше нешто многу поише од 5ката) ?
6кава И ТЕ КАКО се разликува од 5ката (која според мене беше најдобра GH журка).

Ај ја малце да прокоментирам за твојотв пост
1. Ако беше на овој грејтест хитс ќе приметеше дека бушава азбука и сателајт пуштаа транс
2. Ако више збориме за грејтест хитс нема потреба некој дџ посебно да известува каква музика ќе пушта. Секоаш се знаело дека трансот иде на крај на журката и мислам дека ако си ти дојден за да слушаш транс, се додека се пуштаат добри траки не е важно дали сетот е на навигатор, бушава азбука или сателајт
3. Луѓето на кои им се свиѓал тиесто и армин дошле право од кафана ?! Значи ти музиката на армин и на тиесто ја поистоветуваш со турбо-фолкот и народните песни шо ги има во кафана па затоа само на такви луѓе може да им се свиѓа армин ?!
На крај краева ако не ти се свиѓа грејтест хитс како евент зошто уопште доаѓаш ?
Значи никој не те тера со сила да дојдеш, уживај си дома или на некое друго место со траки какви шо ти сакаш :wink:

Чисто за твоја информација, на сите Грејтест Хитс журки, последен е Казар, а он не пушта транс туку пушта техно, што значи дека твоето тврдење дека трансот иде на крај не е точно.

Армин и Тиесто се толку популарни што и 2 годишно дете да го прашаш кои се, ќе ти каже, а сите оние кафански ликови сакаат да се напраат фраери со тоа што ќе се фалат пред другарите дека биле на журка на армин или тиесто (пошто само тие и ги знаат). Еве ти го тој дел објаснет затоа што гледам дека не си ме разбрал убаво.

А трансот што сателајт и бушава го пуштаа на грејтест, со трансот што го пуштаа коа дојде таламаска у колосеум тотално нема врска. Бушава стално си фурал токму таков транс како што го пушти на таламаска.

Dobro be, tolku im e dosadno na lugjevo.......

Ah kako bi se otvoril jas fino lepo tuka, ama ajde ke sedam miren....

--- надополнето ---

Eve eden tekst od mene, cisto onaka da ste svesni sto kako :

http://clubbersguide.com.mk/forums.php?m=posts&q=5684&n=last#bottom

ти го читав постот .. и сосема у ред до негде.
и малце се подзамислив на ова

Cisto za info sto tolku site zborite za organizacija, samo rentanje na eden laser kako sto treba e od 800 do 1000 evra, epa ajde soberete se pljuknete cash za narednata zurka pa ke go stavime.... :nesvest:

ako e еден усран ласер 800 до 1000 евра , баш ме занима колку е тогаш рентање сала , местење бина озвучење , светло и остало ?

Толку пари колку што сите вие немате поима за што зборите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom