ГРЦИЈА НЕ СТАВА ВЕТО!

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Види се согласувам дека напад е најдобра одбрана ама тоа требаше да го правиме изминативе 17 години, бидејќи аргументите се на наша страна. Но мислам дека 2 недели се малку за тоа што сме го испуштиле. Затоа мирно за да не направиме некоја грешка

kakva greska?

invazija da izvrsime vrz grcija ne mozime, toa bi bilo greska.

lobiranje i iznesuvanje na fakti ne moze nikogas da bide greska...

neka se bombardiraat evropa i svetot so emailovi i pisma i fakti... ke si ima rezultat.

a za toa deka 17 godini ne e mnogu napraveno, odnosno i pomalku od malku, odnosno i pomalku od nishto (izgubivme, nisto ne napravivme) , za toa neka se podumaat site onie koi zaokruzile za Branko, bUCKo, ljuBco, kiro, petko, trajko...

neka pobara odcet Narodot od toa pederite debelogazesti koi ko pijavici ja cicaat krvta na Narodot vo tie 17 godini, SHTO NAPRAVIJA za da si gi zasluzat golemite plati?

на циганите веројатно им е дадена дозвола да пробаат, да притискаат, да се закануваат, омаловажуваат и навредуваат, како знаат и умеат да прават шо наумиле до самитот, да пробаат да ни сменат име. ако не успеат во тоа, бујрум нато.

Се согласувам , дозволата грците ја платиле со согласност дека ќе го признаат Косово.

Можно ли е ако ВМРО се согласи на било каква отстапка во Букурешт, утредента СДСМ да дрекне на сиот глас ПРЕДАВСТВО!

-Ние фино велевме(Шекеринска) дека може да се зачува името и да се добие покана, зашто грција нема право на вето според привремениот договорот а Груевски го продаде името ,и така да ги добијат изборите.

А од друга страна притискаат со сите средства (медиуми,експерти) дека мора да се смени името и ВМРО да изврши самоубиство.

Доколку Груевски се согласи да го смени името(а верувам дека таква будалштина нема да направи,доволно е умен).кај народот ќе изумре сета надеж. И тогаш по мое ке има гаѓанска војна и тој ке биде прв убиен.Ама за да не дојде до ова и самиот е свесен што треба да направи.А доколку грција стави вето,пак на Груески ке биде фрлена сета вина,Како и да е тој ке биде жртвата.

Доколку Груевски се согласи да го смени името(а верувам дека таква будалштина нема да направи,доволно е умен).кај народот ќе изумре сета надеж. И тогаш по мое ке има гаѓанска војна и тој ке биде прв убиен.Ама за да не дојде до ова и самиот е свесен што треба да направи.А доколку грција стави вето,пак на Груески ке биде фрлена сета вина,Како и да е тој ке биде жртвата.

se soglasuvam so tebe

no NIKOLA ke najde dobro resenie barem jas taka mislam
pa potoa GRCITE so prst vo GZ i ke :pusk::pusk::pusk:

Деновиве во јавноста продефилираа разноразни ликовИ. Од “експерти“ до невладини бесполезници, накарадни новинари, ултранационалистички Албанци до најобични будали. Сите нив ги поврзува една иста заблуда. Ако Македонија не попушти, Грција ќе стави вето на приемот на Македонија во НАТО! Јас господа ви тврдам дека нема шанси, повторувам, НЕМА ШАНСИ Грција да стави вето на нашиот прием во НАТО! Што ми дава за право да бидам волку сигурен? Па едноставно е, само малку треба да се мрдне со тимбата. Која е намерата на Американците? Очигледно тие сакаат да ја бутнат целата Јадранска Група (Албанија, Македонија и Хрватска) во НАТО. А кога Американците ќе се намерачат на нешто тие тоа и ќе го сторат, па не знам кој да има право на вето. Земете го примерот со Ирак драги мои. Американците си влегоа во Ирак, при што ги заобиколија ООН каде право не вето имаат најмалку две светски (веле)сили кои беа против инвазијата. Кина и Русија имено, а исто и Франција беше експлицитно против. Истото се случи и со признавањето на Косово. Не заборавете дека и тоа помина мимо Советот за Безбедност, каде впрочем Србија имаше осум гласа на нејзина страна, наспроти седумте на страната за независно Косово. Значи целата оваа фама со наводното вето од Грција е само приказна за мали деца, то ест за скудоумни македончиња со цел да не прелажат да го смениме името. Ние во целава оваа ситуација треба само да издржиме и да не потклекнеме, оти ќе повторам: ВЕТО НЕМА ДА ИМА НИТУ ГРЦИТЕ ПОМИСЛУВААТ НА ТАКВО НЕШТО ОТИ АМЕРИКА ЕДНОСТАВНО НЕМА ДА ДОЗВОЛИ!!!
Македонци не потпагајте на влијанија на грчките платеници, тие ви мачкаат очи! грците не смеат, не... НЕМААТ МУДА БРЕ ДА СТАВАТ ВЕТО! Прашањето е само дали Груевски ја има сватено целава игра? Јас мислам да и тоа ми дава надеж. Многу ми е смирен човекот, а смирен може да остане само некој кој ја сватил целава оваа играрија. ХРАБРО МАКЕДОНЦИ И ДА НЕ ПОПУШТИМЕ!!!

а знаеш дека ако грција не стави вето,а македонија влезе во нато под уставнотот име,К.караманлис во рок од 1 недела ќе биде сменет од власт??? јоргос папандреус се побуни за ПРОТИВ ВЕТО,но никој не застана на негова страна! ни јавноста,ни позицијата па дури и повекето од неговата партија беа против него.А дали имаат муда?-имаат.Ги гледам и ги колнам по телевизии.народот е зад караманлис,автоматски ке ја изгуби функцијата-Премиер ако дозволи да влеземе под уставното име! мамето негово...:nerv: :nerv: :nerv: :nerv: :nerv:

Pa redno e da padnat dvete Vladi i nasata i onaa na Atinjanite... i potoa da se zapocne so "svezi" odnosi bidejki nema da ima pobednik(vlada koja povedila a ne izgubila vlast)..a i imeto ke bide reseno ednas za sekogas.
Makedonija vo NATO so Ustavnoto Ime

Токму така...
Ако стават вето, тоа е против времената спогодба. Значи, ние еднострано во ОН се преименуваме во РМ, или, уште поарно во `Македонија` - без предзнакот - Република.
Па да и отвориме прашањата за сите пиздарии кои тие ни ги направија во последните 300 години, вклучително со затварањето на Охридската Архиепископија.
Паааа, за геноцидот врз македонците, турците, ромите и евреите после 1912. Па за одземените имоти, за прогонот, со мрсни компензации, се разбира...
Со еден збор се она што по фамозната спогодба не смееме да го правиме, како што тие не смеат да ставаат разни вета против нас...
HIC RHODOS, HIC SALTA, KIRIOS KARAMANOPULOS - PROSVIGOPULOS - CIGANOPOULOS - PEDEROPOULOS - KRETENOPULOS! KATALAVENISTE VRE ELINIKISUME?
ELAAAAA FTINO TSIGARA!

neznam zasto se diskutira za ova voopsto!? Kako moze imeto da mi go smeni nekoj na mene da kaze Pero ke se vikas od utre ne Tome? Grcija moze da si pravi filmovi za Holivud kolku sto saka!

HIC RHODOS, HIC SALTA, KIRIOS KARAMANOPULOS - PROSVIGOPULOS - CIGANOPOULOS - PEDEROPOULOS - KRETENOPULOS! KATALAVENISTE VRE ELINIKISUME?
ELAAAAA FTINO TSIGARA!

Шубо го знаеш грчкиот. Не знаев дека го учиме по школиве наши.

Kako moze imeto da mi go smeni nekoj na mene da kaze Pero ke se vikas od utre ne Tome?

Еве овој може:

_41179291_crven_ap.jpg

ако се најде формулација со некаков додаток или придавка, која нема да значи уривање на националниот идентитет, туку, можеби, уредување, тогаш мислам дека можеме да ги постигнеме и двете цели: и да ја добиеме поканата и да го зачуваме нашиот национален идентитет
- изјави шефот на државава (Време, 14.3.2008)

ако се најде формулација со некаков додаток или придавка, која нема да значи уривање на националниот идентитет, туку, можеби, уредување, тогаш мислам дека можеме да ги постигнеме и двете цели: и да ја добиеме поканата и да го зачуваме нашиот национален идентитет

- изјави шефот на државава (Време, 14.3.2008)

a imeto? :)

se soglasuvam so tebe

no NIKOLA ke najde dobro resenie barem jas taka mislam
pa potoa GRCITE so prst vo GZ i ke :pusk::pusk::pusk:

Уште не сум на Власт ако мислиш на мене......
Во секој случај фала што си спомнуваш на мене во овие тешки моменти.....

Шубо го знаеш грчкиот. Не знаев дека го учиме по школиве наши.

Знам бе!
Ама, знам и да га причам тој шќипитуарската јазикот.
Шќипитуар, ама знам и бугарски, и тоа добро..
Еве еден стих од една стара бугарска песна која веројатно и на тебе се однесува...
Минаха години, без да те забравја ас..
Чакам те чакам, чакам те сас бујна страст!

Ако ти текнува де..
Више ње вољим да га пишем да ми га ње бањирује шоку модераторвет!
:baeh:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom