Грција ја одби македонската помош

• Креатор на темата Креатор на темата Helo
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Vchera i denes ima barem 56 novi pozhari. Izgleda Gospod ima vmeshano prsti tuka.
Господ, гледано од наша точка :) А од грчка гледна точка, ова е дело на мафијашките кругови...ниту на напалени Турци кои сакаат да ја видат грција како гори, ниту никој друг, туку самите грци...

Изворот мој кој моментално престојува во Атина, ми рече дека голема заслуга за овие пожари има грчкиот организиран криминал кој има свои „пипци“ и во моменталната власт кај нив...Зошто? Затоа што со оголување нагорите, тоа земјиште ќе биде драстично поефтино, и ќе видите тек од следната година како ќе никнуваат луксусни комплекси „на продаја“...Вториот ќар од ова ќе бидат и наводните „безбедносни системи“ за спречување на пожари, кои директно ќе бидат имплементирани од истата мафија за што пак дебело ќе им се плати...Третиот ќар ќе го имаат од Европските и други светски фондови кои уште сега спремаат грда пара да им ја дадат на грците за „опоравување“...На циганите сето ова пред нос им се случува а никој не го гледа, гледаат само да обвинат некој Турчин или албанец за потпалување...тоа само дека се глупи....

Немојте да мислите дека ќе има некоја еколошка штета од типот на немање кислород за дишење...струите го носат чадот по медитеранот накај атлантикот, а општо познат светски факт е дека 90% од кислородот кој го дишеме сите, е произведен од морската флора, а само 10% од шумите...грците сее од секоја страна обиколени со море...

Се на се, еби му мајката, глејте им го сите сеирот и не ги жалете пошто се глупи и глупи си останаа..

Инаку во Грција не се дозволува градба на места каде што има шума,па така единствен начин таа шума да ја снема по "природен пат" е огнот,a и самиот оган гори во близина на морското крајбрежје кое е интересно за градежни инвестиции ама се досега беше недостапно за изградба.За останатото можете и сами да резонирате.:)

Aма овде господ како стварно да вмешал прсти.:) :

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=24360&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

capt.194dcc07eb2147858f2b16b6859e6207.aptopix_greece_fires_ny111.jpg

Сателитската снимка го потврдува тоа што претходно го кажав со струењето на воздухот.... А и локациите се „незавидни“ :)

posle vas i nemam sto da dodadam se e kazano:) stoda trosime vreme za grcistana.gleda gospod nikoj nee kako nego se ke im vrati.

ZNACI PAK GRCISTANA NE ZAEBAA....KE LAPNAT PARA , A NIE PRST U USTA ZA CICANJE NAREDNO 50 GODINOOOO....:)!!!
Tuku , ako ima ovde nekoj so nekoi vrski so toa "nasata" mafija.....koja od toa pojma nema , ama znae kako, da mi napravi kontakt za da prodademe ovde sistem za 'RANO JAVUVANJE,ODBRANA I GASENJE NA TOA SUMSKITE POZARI....ke bidat aktuelni narednive godini kako mi se gleda...:)

Има бе како не,ама џупциве во Прилеп,секој е своевиден систем за рано јавување штом ќе види шумска полиција има узбуна и сите вршат нешто како импровизиран фронтален напад со колички,автомобили од 50 евра те претекнаа во продажбата на системот и негова иновaтивност.:)

...u sekoj sluchaj dobar poteg od nasha strana...neka vidi svetov ko kakvi govna sme opkruzeni nie Makedoncite...

neka pratele 2000-3000 dobro obuceni specijalci pa dali ke gi odbiele tuku eden avtobus im se videlo malku ali makedonce glupo mesto edna cisterna polna so benzin da im pratela vo znak za dobra volja i neka pisuva IZGORETE GRCHISTA MAKEDONIJA ZASEKOGAS
ali sepak se nadevam ova ke se svati od evropskata unija kako znak za dobra volja i ke pomognat vo resavanjeto za problemot okolu imeto

Господ, гледано од наша точка :) А од грчка гледна точка, ова е дело на мафијашките кругови...ниту на напалени Турци кои сакаат да ја видат грција како гори, ниту никој друг, туку самите грци...

Изворот мој кој моментално престојува во Атина, ми рече дека голема заслуга за овие пожари има грчкиот организиран криминал кој има свои „пипци“ и во моменталната власт кај нив...Зошто? Затоа што со оголување нагорите, тоа земјиште ќе биде драстично поефтино, и ќе видите тек од следната година како ќе никнуваат луксусни комплекси „на продаја“...Вториот ќар од ова ќе бидат и наводните „безбедносни системи“ за спречување на пожари, кои директно ќе бидат имплементирани од истата мафија за што пак дебело ќе им се плати...Третиот ќар ќе го имаат од Европските и други светски фондови кои уште сега спремаат грда пара да им ја дадат на грците за „опоравување“...На циганите сето ова пред нос им се случува а никој не го гледа, гледаат само да обвинат некој Турчин или албанец за потпалување...тоа само дека се глупи....

Немојте да мислите дека ќе има некоја еколошка штета од типот на немање кислород за дишење...струите го носат чадот по медитеранот накај атлантикот, а општо познат светски факт е дека 90% од кислородот кој го дишеме сите, е произведен од морската флора, а само 10% од шумите...грците сее од секоја страна обиколени со море...

Се на се, еби му мајката, глејте им го сите сеирот и не ги жалете пошто се глупи и глупи си останаа..

Точно е ова што го напиша..го имаше и по грчките медиуми ,точно е дека ќе профитираат со паѓање на цената на земјиштето и др. ама колку туристи изгубија ова лето..... ако лани спечалија 16 милијарди евра од летната сезна оваа дури 40% помалце... така да нешто добиваш нешто губиш... ќе помине доста време додека ги добијат парите од ЕУ и додека се обнови штетата... за тоа време продолжуваат да губат туристи...
Сепак вистинска штета Грците би почуствувале единствено доколку им се урне некоја брана.. канал..:wink: па да се вратат во камена доба :helou:

Сепак вистинска штета Грците би почуствувале единствено доколку им се урне некоја брана.. канал..:wink: па да се вратат во камена доба :helou:

Хмм... :raz: морам да кажам дека ова е интересно...

nemaat takva dovolno golema.....jas si mislev deka onoj Bil Oladen ke gi oladi so edna od 5 kilotona 2000m.dlaboko nekade pred Pirea( PA CUNAMI OD 100 METRA!!!) za vreme na Olimpijadata , ama i toj e samo kurajber falbadzija...:):)!! Dogovoren so ovie od Imperijava da im opravduva seljacko ponasanje i MNOOOGU GOOOLEMITE budzeti za matni zdelki...
edinstveno Bog povtorno da ja drmne taa petardat pod santorini :)...
Zaebite gluposti ............NE SE TOA RESENIJA...:):)!!!

Ne znaev deka ciganive ja odbie i pomoshta od Kanda na pochetokot na pozharite. Nekako mi deluva deka vladava bajgi e zameshana vopozharite. A na TV gledam so IKONI vo race odat da gasnat pozhar. Izgleda treba nekoj da im objasni na tie debili deka vo 21. vek pozhar se gasi so dobra organizacija, so avioni - vodni bombarderi, itn.

Greece rejected Canadian firefighting help earlier this month: Toronto MP

August 27, 2007 - 17:02

TORONTO (CP) - A Toronto-area MP says Canada offered to send water bombers and pilots to fly them to Greece when wildfires first broke out there, but the Greek government said the help wasn't needed.

Scarborough-Agincourt MP Jim Karygiannis has told Toronto radio station AM640 that Canada contacted the Greek consul-general and the Greek ambassador at the beginning of August and they said the fires were under control.

He says these blazes are not under control now and the Greeks are asking for help, and that Canadian officials are working with Greece to send pilots for their fleet of water bombers.

Karygiannis was born in Athens and has many friends and relatives still living in Greece. He says the fire has come very close to his wife's ancestral home. The wildfires have killed 63 people over four days - deaths Karygiannis says could have been prevented had the Greeks accepted Canadian help when it was offered a month ago.

He also says Toronto's Greek community is working to set up a fundraiser to help those affected by the fires.

http://www.680news.com/news/national/article.jsp?content=n082757A

Незнам што им е филмот ама од ова само Македонија добива а тие губат и тоа животи...знам дека нашите пожарникари можат да ги заменат со Европски ама со ваков однос никаде не одат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom