Грчката политика спрема Mакедонија и Mакедонците

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
За жал мош се и у право само не у блиска иднина.Правеме ја истата грешка како нив ....бавчата ни стое неископана а ние гледаме кај комшијата колку ископал.

Чекај ова виц е или експертиве се стварно експерти?
А бе нека си гледаат тоа карпестите подрачја таму пошто уште малку и карпите ке почнат да им се разпаѓаат како што се распаѓа нивната држава.
Реално кога би бил, пример, некој од страна, поголема е веројатноста Грција да се распадне бидејки е на пат да го направи тоа отколку Македонија која како така гура.
Отсекогаш сме биле неразвиена земја и такви и денес сме, така и си живееме и ке прогураме некако, ама овие што ке прават сега кога се пелтечеа ко пауни имаа парички убаво им беше, сега кога ке треба да се јаде леб и пипер ке видиме каква равиена државаа е таа.

Моментално во Македонија се распаѓаат штеточини, паразити кои се закачиле на телото на народот, цицаат у плукаат отров внатре.
Ги гледам се собираат, ќе сакаат главниот отров да го шприцнат, ама се мислам дека ќе ги згази шлепер.

Моментално во Македонија се распаѓаат штеточини, паразити кои се закачиле на телото на народот, цицаат у плукаат отров внатре.
Ги гледам се собираат, ќе сакаат главниот отров да го шприцнат, ама се мислам дека ќе ги згази шлепер.

Se gleda deka si manipuliran od Vmro Dpmne...

Да, манипулиран сум.
Имаме долг најголем во регионот, го променивме името во Северна Република Македонија за севкупна употреба и станавме северномакедонци, го ликвидиравме претседателот и незнаеме кој го стори тоа, ликвидиравме со убиство на гума внатрешна два тројца министри, сите весници кои се против владата не работат, тутунарите денеска земаа 75 денари за килограм и без субвенција како најдобрата 2003 година за време на СДСМ итн итн ...

Друго нешто ?

2001 се случи војна .. ја не би ги обвинил за воениот конфликт туку за тоа како се поставиле во воениот конфликт и колку попустливи биле
2008 не влеговме па зар името да го дадеме бе кај ти е паметот море човек ? што ти е побитно името или НАТО ?
ова 2011 е ноу комент
па место да критикуваш работи што треба да се критикуваат како оној оклено што е министер за финансии ти критикуваш работи што се за пофалба па ти нормален ли си бе човек ?
а за сдсм тоа што си пишал влеговме во ОН под која цена запрашај се , а за економската состојба бранко и аферата ауди изгледа се криви незнам ;)(тоа е само еден пример)

1991 година за малку ќе погинев по боиштата на бивша Југославија.
Зошто ?
Затоа што СДСМ, со Но1 Киро Глигоров не сакаа да слушнат за Македонија, македонска химна, АРМ, денарот, туку со Милошевил правеа план за мини Југославија.
Ти текнува проектот Милошевич-Изетбегович.
Ти текнува за безвредните динари ?
Иако добивме од бадентер препорака за признавање ние знаеш колку касневме ?
2 години.
Знаеш зошто, Киро и Бранко беа напикани во задникот на Милошевич.

Јас додека студирав на Машински факултет според законот на Таки Фити и такви експерутки со мафијашката СДСМ пропаднаа фабриките на татко ми и мајка ми, Газела и Охис.
Знаеш Охис што произведуваше ?
Синтетичко влакно кое го немаше во југоисточна Европа.
Знаеш Газела каков бренд беше на источниот пазар, Русија ?
Во три смени работеа кога пропаѓаше.

Затоа те молам, не ми го рециклирај лајното, смрди уште повеќе.

Не им одговара на ВМРО влез во EU зашто ке има контроли од нивна страна и нема послем правење споменици и триста тракатанци, крадење,партиски вработувања,укинуванње на социјалното ради тоа што некој имал придонес од 1000 денари што собирал шишиња, затваранње само на оние што се против ВМРО итн итн итн.

Не е битно дали е СДСМ или ДПМНЕ.
Туку кој стои позади нив, што понудиле, што направиле.

Јас 2002 гласав против ДПМНЕ, против Љубчо, бев дел од ПОМНИ, опција која се нудеше како 3 пат.
Не успеа.
ДПМНЕ се смени од корен.

Но СДСМ или Љубчо Георгиевски, Стојан Андов, Киро Глигоров, Љубе Бошковски денеска да ти се опција, или си зачаран или си малолетник па до вчера не знаш што се случувало.

Сега имаш безвизен режим оди си од државава ско толку сакаш во НАТО и ЕУ никој не те брани.

Jas imam dvojno drzavjanstvo,taka da ne mi e gajle tolku, no rabotata e sto jas gi zalam lugeto vo Makedonija,zatoa sto so umot na Grujo site ke odat u propast..

Извини реален, во државата во која го имаш второто државјанство, дали има луѓе за жалење ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom