Графити низ Цела Македонија

Графитите се супер, Македонија најубаво сјае кога е цела. Само ве молам да не станеме вандали и насилници.Да си ги зачуваме и другите вреднсоти а националноста цело време да расте.

Бисерче Балканско, зошто бе македонски ник си одбрал се прашувам, за бисер балкански се смета Македонија, а ти гледам ниту ја знаеш ниту ја почитуваш.
Браќа не се криви бугариве, овие факти се сокриени од нив, мислите дека им е дозволено од власта нивна да знаат за вистината за Македонија, или пак за Букурешки договор ?
Ние веќе излеговме од „мрачниот период“ а тие се сеуште во него,
европјани :pos2:

ОК, сега останува да прашам кој е владеел до тогава таа територија. :)Ама ајде стига. Ке послушам Макето, ке погледам, ке почитам. Нема смисла да спориме. Па и немам лоши помисли кај вас. :smir:
Сакаш верувај, сакаш не, вистината е таа што ти ја кажав. Еве, отвори на овој форум во историја, има тема отворено за карти. Погледни ги сите карти таму, погледни од кого се издадени и која година, и како изгледа Македонија на тие карти.

Азе сум малко прост и ми објасни да разберам...

ако си прост имате веројатно универзитети во бугарија, можеби и средно ќе ти е доволно, а ако си завршил средно и сеуште си прост, нешто смрди во вашиот образовен систем

Графитите се супер, Македонија најубаво сјае кога е цела. Само ве молам да не станеме вандали и насилници.Да си ги зачуваме и другите вреднсоти а националноста цело време да расте.

Бисерче Балканско, зошто бе македонски ник си одбрал се прашувам, за бисер балкански се смета Македонија, а ти гледам ниту ја знаеш ниту ја почитуваш.
Браќа не се криви бугариве, овие факти се сокриени од нив, мислите дека им е дозволено од власта нивна да знаат за вистината за Македонија, или пак за Букурешки договор ?
Ние веќе излеговме од „мрачниот период“ а тие се сеуште во него,
европјани :pos2:
Ти си прекрасен егзамплар на новото чудо во РМ, а тоа е... разбудена Македонија. Кога цела Европа спие... Македонија се буди. Кога Европа беше национално будна ... Македонија спиеше. Помешани тајминзи... но, што е важно кога...“Македонија најубави сјае кога е цела“. Поет до поет. Зевс, дефинитивно, го губи приматот на поетска величина...оди во историја...српска. Сега треба акцијата да продолжи. Не само Скопје... и провинцијата, посебно Радовиш, Пробиштип, Свети Николе и сите други...економски просперитетни делови од РМ. Да се види дека македончето станал Македонец. Да се види дека не ни е само до леб...туку до духовното и националното. А на дечките ...или поточно на возрасните кои ги креираа и нацртаа графитите...браво. Така се сака Македонија...и власта.

attachment.php

Графити со обединета Македонија осамнаа во неколку скопски населби како и повеке Македонски градови

Чиво дело се? каква порака носат?

Дали е ова провокација за нашиотр северен сосед???

so ima vrska sea pa severniot soded
ti ne dupis ili ja su glup i nemozam da svatam

za grafitite edna desetka,pustete mi i mene pratka jas ke si kupam boja ke ima po kavadarci i neotino,gajle mi e dali nekoj od utrinski vesnik ke gi upotrebi protiv Makedonija i vlasta,ili ta nekoa(nea) ke recela za dobrososedskite odnosi,a moze i ervin furime ke pusta muzika na denot na nezavisnosta,vazno mi Makedoniaj da se osvesti,jas su svesen odamna,roden su rodoljubec u krvta mi e,sigurno imam poteklo od antickite makedonci:helou:

izvinete za latinicata,momentalno nemam mak-font:tapp:

Чие дело се?Мора да се дознае,да се наградат дечкиве :)
:aplauz::aplauz::aplauz:
Секоја чест за дечките што ги направиле....бајаги организирани ...машала.
Кај нас во Пробиштип веќе цел месец стојат графитите.

тоа е целата поента на графитите.. да не се знае од кого се.. и да ја донесат бараната порака... на еден необичен начин...

тоа е целата поента на графитите.. да не се знае од кого се.. и да ја донесат бараната порака... на еден необичен начин...
... :) :) :)

Замисли колку ќе беше побогата народната кујна ако наместо за боја,четки и бензин,парите ги потрошеа за грав, леќа и ориз.
Колку обичен начин тоа би било...

не треба да се мачиш да објаснуваш, дај му да гледа.
http://video.google.com/videoplay?docid=2358512509569305832&hl=en

Ја имав таа среќе да соработувам со човеков додека бев ангажиран на воената академија, ми предочи за некој работи кој си ги земав за готово! при еден неврзан муабет за еден мој прапрапра дедо човеков ме напраи лом, и ми извади книга која беше наменета за мојот предок напишана некаде 1976 година и кога му кажав дека воопшто незнаев за постоењето на таква книга е тогаш беше поголема беља бидејки Ванче ми предочи дека мие должност дасија знам историјата ако не поголемата бар семејната, иначе Ванче Стојчев е Воен историчар познат во светски рамки не само на балканот,исто така преставува авторитет во сите светски воени академии во светов мислам освен во овие од поблиско опкружување,самиот тој лично ја има побиено тезата дека бугарите 1913 година ги имаат победено непријателските сили во Дојран со борба на нож како шо би рекле тие и дека биле 2500 бугарски војници а непријателски 8120 војници и дека храбрите бугари со јуриш преку дојранското езеро со бајонети победиле,уствари шо се случило,голем дел од непријателската војска се удавила во езерото бидејки мразот не издржал а виновна била коњаницата бидејки мразот попуштил под тежината на коњите а остатокот од единиците се повлекла
А што се однесува на графитите графитите ги цртаа активисти на вмро дпмне лично ги имам видено како го прават тоа,

А што се однесува на графитите графитите ги цртаа активисти на вмро дпмне лично ги имам видено како го прават тоа,
:nenene:
Не верувам.....
Може случајно да биле и активисти на ВМРО ДПМНЕ ама ваква активност, барем на локално ниво...НЕМА.

Освен тој графит, има и уште еден. Го сликав на соседната зграда, тука во Карпош.
dsc00416km5.th.jpg

Не е битно кој ги прави, замислата е одлична. И верувајте, штом ќе ги видам, некое убаво чувство се буди во мене, се чувствувам горда, исполнета, дефинитивно позитивно влијаат на масата

Мацо абе овие пола зграда ја искречиле :tv:
Па така некако, скоро целата странична фасада на приземјето е со графитот:pos:
За среќа, никој не се буни и никој не го брише, што ми е многу мило. Подобро вакви графити отколку некои пцости и навреди

Ти си прекрасен егзамплар на новото чудо во РМ, а тоа е... разбудена Македонија. Кога цела Европа спие... Македонија се буди. Кога Европа беше национално будна ... Македонија спиеше. Помешани тајминзи... но, што е важно кога...“Македонија најубави сјае кога е цела“. Поет до поет. Зевс, дефинитивно, го губи приматот на поетска величина...оди во историја...српска. Сега треба акцијата да продолжи. Не само Скопје... и провинцијата, посебно Радовиш, Пробиштип, Свети Николе и сите други...економски просперитетни делови од РМ. Да се види дека македончето станал Македонец. Да се види дека не ни е само до леб...туку до духовното и националното. А на дечките ...или поточно на возрасните кои ги креираа и нацртаа графитите...браво. Така се сака Македонија...и власта.

ЖИВИ КЕ СЕ ИЗЕДЕТЕ..од едн графити....ако јадете се, глодајте се...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom