Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Колку можам да ја оверклокувам GTX 260? Со 2 вентилатора е.. инаку немам некое ладење, само па затоа имам добро кукиште. Гледам издржлива е, не крева повеќе од 55 степена во игра.. Што мислите?

Колку можам да ја оверклокувам GTX 260? Со 2 вентилатора е.. инаку немам некое ладење, само па затоа имам добро кукиште. Гледам издржлива е, не крева повеќе од 55 степена во игра.. Што мислите?

А имаш ли потреба од оверклок???

Што ќе ти е оверклокуваш на GTX 260 човече? Или сакаш само да направиш беља и да ти замириса на чад?

Не се прави така лесно беља, мада генерално оверклок се прави само ако можеш да дојдеш до ферквенција поголема за некои 20% од стандард, ситуација во која картата ќе почне да грее и ќе имаш најверојатно проблеми со стабилност.

Иначе доколку се работи за помал оверклок, не се исплати според мене да се замараш бидејќи нема да осетиш видна разлика, за солиден оверклок треба исксутво и нерви.
Поготово за меморијата.

ne ti preporacuvam overclock poso ne ti treba sea za sea a sto marka palit da ne e?

Баш ке идам утре да видам за оваа графичка,и ако е квалитетна како што викате ја зимам одма,око не ми трепнува.Е сеа за фрлање пари,да е до толку највеке,90 евра :toe:

Второ прашање: Имаш ли компјутер што ке ти ја издржи таа графичка?

Ако оверклокуваш веќе ако си решил напрајси шат даун температуре на 90 некаде најмногу

:ija::devil2:

DA!:ija::devil2:Па треба да намести во случај да загрее некој дел од плочата повеќе од 90 или колку 80нека е да се исклуци компјутерот!

Дечкото праша за оверклокување на GTX260...... Дрво едно....

Дечкото праша за оверклокување на GTX260...... Дрво едно....

па да бе глуп ако наместит температура и ко ке достигнит кој било дел од матичната толкава темп да се исклуцит комјутерот!

па да бе глуп ако наместит температура и ко ке достигнит кој било дел од матичната толкава темп да се исклуцит комјутерот!

Не постои такво нешто. Можеш алармот само за процесорот да го наместиш. Графичката ако не работи при 90 степена во игри, не е графичка.:smir:

Не постои такво нешто. Можеш алармот само за процесорот да го наместиш. Графичката ако не работи при 90 степена во игри, не е графичка.:smir:

Дап, тоа е за процесорот не за графичката.

Јас мислам дека е за цела матична ако достигни приме PCI слотот 90 да се исклучи можеби сум грешка ама...:duel:

Јок, за една хај енд карта 90 степени е нормално/висока температура поготово кај дуал гпу графичките 4870x2 GTX295 и 5970.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom