Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
цена за таа првата да не знаеш колку е???
Сите се измеѓу 450 и 500 евра за онлајн купување, намерно ги поништив линковите кон продавницата за да не биде рекламирање.

А да не порачувате ништо од овие горе? Летото би требало nVidia да ги пушти во продажба GeForce GTX 2xx серијата.

With just one month until their release, the GT200-powered GeForce GTX 280 and 260 have finally let us into their hearts and minds for a closer look at what makes them tick. The things seen reveal the highest-end board, the GTX 280 as being a product with a 512-bit interface, 1024 MB of GDDR3 memory, SLI and PCI-Express 2.0 (but no tri-SLI), DirectX 10 and OpenGL 2.1 support, PhysX readiness which is yet to be demonstrated and a GPU with no less than 240 working Stream Processors. This beast will be cooled by this and should cost over $500.

The more affordable GT200 card, the GTX 260 has 'only' 192 Stream Processors, a 448-bit memory interface and 896 MB of GDDR3 memory. Expect the GTX 260 to be about $100 cheaper than the GTX 280. Both card will be officially introduced around June 18.

Спецификациите засега се само спекулации...

за јадро не иди над 80, али може да иде и до 105.

за јадро не иди над 80, али може да иде и до 105.

Епа вчера играв Race Driver: GRID, и кога ја исклучив играта отидов да проверам температура и ми беше 83 C степени

не е страшно, crisys идеше до 90 кај мене.

На ECS GeForce 9600GT GDDR3 512MB 256bit колку би била нормална, а коклу при игри?
Со пасивно ладење е, па некако страв ми е:)

На ECS GeForce 9600GT GDDR3 512MB 256bit колку би била нормална, а коклу при игри?
Со пасивно ладење е, па некако страв ми е:)

Не им се нешто многу јаки процесорите на графичката, не одат далеку со мегахерци, а и се е истестирано, што значи не се грижи многу.

Али сепак би ти предложил ако можеш да го извадиш левиот капак од куќиштето и така да ти биде, отворено. Или ако неможеш, земи си кулер за на куќиштето да ти стои за да имаш подобра циркулација на воздух, и се ќе биде повеќе од добро :)

Абе зошто прашувате за температури за секоја графичка посебно??? За сите важи истото правило: 45-60 idle, 60-100 load, над 110 се гаси 3Д акцелерацијата на јадрото и ако си играл игра те шиба на десктоп, над 140 умира графичката. ОВА ВАЖИ ЗА БИЛО КОЈ БРЕНД И БИЛО КОЈ МОДЕЛ.

Не им се нешто многу јаки процесорите на графичката, не одат далеку со мегахерци, а и се е истестирано, што значи не се грижи многу.

Али сепак би ти предложил ако можеш да го извадиш левиот капак од куќиштето и така да ти биде, отворено. Или ако неможеш, земи си кулер за на куќиштето да ти стои за да имаш подобра циркулација на воздух, и се ќе биде повеќе од добро :)

А може ем капакот да го отвори ем и кулер да си стави така ќе биде одлично...:wink:
А зашто мене стално температурата ми е 68-69? Капакот е отворен стално, да ставам и кулер?:toe:

А може ем капакот да го отвори ем и кулер да си стави така ќе биде одлично...:wink:
А зашто мене стално температурата ми е 68-69? Капакот е отворен стално, да ставам и кулер?:toe:

Ако ти е стално оваа температура тогаш си супер. И на што би стаил кулер????? (освен ако графичката ти е со пасивно ладење, ама така не би имало потреба од кулер)

Ако ти е стално оваа температура тогаш си супер. И на што би стаил кулер????? (освен ако графичката ти е со пасивно ладење, ама така не би имало потреба од кулер)
Па немам никаков кулер на графичката само капакот ми е отворен и толку..А за брзината мелце сум загрижен пошто денеска прв пат да летне 85-86....Ама сам сум си крив, така ми прави одкако инсталирав Виста Трансформатион Пак 8...:toe: :pos2:

Па немам никаков кулер на графичката само капакот ми е отворен и толку..А за брзината мелце сум загрижен пошто денеска прв пат да летне 85-86....Ама сам сум си крив, така ми прави одкако инсталирав Виста Трансформатион Пак 8...:toe: :pos2:

Епа купи си кулер за графичката ако има, или па намонтирај си сам некој кулер. Или пошо ти е отворен капакот, стај му вентилатор нека му дува :)

Епа купи си кулер за графичката ако има, или па намонтирај си сам некој кулер. Или пошо ти е отворен капакот, стај му вентилатор нека му дува :)

HEHE Лани летото му ставав вентилатор по цел ден му дуваше ама изгоре вентилаторот.:toe: :pos2: :pos2:

Несакам да ставам кулер. Т.е. веќе имам пасивен кулер, пасивно ладење. Намерно земав таков зашто не е обично пасивно ладење и си лади супер. Го земав поради бучавата. Нема што да бучи кај овој кулер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom