Сите се измеѓу 450 и 500 евра за онлајн купување, намерно ги поништив линковите кон продавницата за да не биде рекламирање.цена за таа првата да не знаеш колку е???
Сите се измеѓу 450 и 500 евра за онлајн купување, намерно ги поништив линковите кон продавницата за да не биде рекламирање.цена за таа првата да не знаеш колку е???
Епа вчера играв Race Driver: GRID, и кога ја исклучив играта отидов да проверам температура и ми беше 83 C степениза јадро не иди над 80, али може да иде и до 105.
Не им се нешто многу јаки процесорите на графичката, не одат далеку со мегахерци, а и се е истестирано, што значи не се грижи многу.На ECS GeForce 9600GT GDDR3 512MB 256bit колку би била нормална, а коклу при игри?
Со пасивно ладење е, па некако страв ми е![]()
А може ем капакот да го отвори ем и кулер да си стави така ќе биде одлично...:wink:Не им се нешто многу јаки процесорите на графичката, не одат далеку со мегахерци, а и се е истестирано, што значи не се грижи многу.
Али сепак би ти предложил ако можеш да го извадиш левиот капак од куќиштето и така да ти биде, отворено. Или ако неможеш, земи си кулер за на куќиштето да ти стои за да имаш подобра циркулација на воздух, и се ќе биде повеќе од добро![]()
Ако ти е стално оваа температура тогаш си супер. И на што би стаил кулер????? (освен ако графичката ти е со пасивно ладење, ама така не би имало потреба од кулер)А може ем капакот да го отвори ем и кулер да си стави така ќе биде одлично...:wink:
А зашто мене стално температурата ми е 68-69? Капакот е отворен стално, да ставам и кулер?![]()
Па немам никаков кулер на графичката само капакот ми е отворен и толку..А за брзината мелце сум загрижен пошто денеска прв пат да летне 85-86....Ама сам сум си крив, така ми прави одкако инсталирав Виста Трансформатион Пак 8...Ако ти е стално оваа температура тогаш си супер. И на што би стаил кулер????? (освен ако графичката ти е со пасивно ладење, ама така не би имало потреба од кулер)
Епа купи си кулер за графичката ако има, или па намонтирај си сам некој кулер. Или пошо ти е отворен капакот, стај му вентилатор нека му дуваПа немам никаков кулер на графичката само капакот ми е отворен и толку..А за брзината мелце сум загрижен пошто денеска прв пат да летне 85-86....Ама сам сум си крив, така ми прави одкако инсталирав Виста Трансформатион Пак 8...:pos2:
HEHE Лани летото му ставав вентилатор по цел ден му дуваше ама изгоре вентилаторот.Епа купи си кулер за графичката ако има, или па намонтирај си сам некој кулер. Или пошо ти е отворен капакот, стај му вентилатор нека му дува![]()
Несакам да ставам кулер. Т.е. веќе имам пасивен кулер, пасивно ладење. Намерно земав таков зашто не е обично пасивно ладење и си лади супер. Го земав поради бучавата. Нема што да бучи кај овој кулер.А може ем капакот да го отвори ем и кулер да си стави така ќе биде одлично...:wink:
А зашто мене стално температурата ми е 68-69? Капакот е отворен стално, да ставам и кулер?![]()