Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
^5970 е значително побрза од 480 ... ако може воопшто да се споредуваат

nVidia отиде у курац ... дефинитивно ...

--- надополнето ---

Ја сум со 250 GTS
ГТА 4 на пример ја терам се на FULL, според мониторот што ми дозволува.
1440*900 се на High и на 100 од тоа што може се дур дозволува притоа и Рамот на графичката.

За Crysis не сум ја пробал, пошо не ми праат мерак такви игри.

--- надополнето ---

Ај пробај со 9400 играј некоја игра се на Full.

p.s. 9-та серија е

Техички .... ти си на серија 8 или g92b или 3 години стара технологија

Ati rules.
48-9-70-90 им беше нешто најдобро во тој момент.
Сега се уште подобри со 5970-90.
Sapphire ready to launch Radeon "HD 5990 4GB"
Така да Нвидиа нека го попуши.

Ама и ATI забегаа... избација 15 картички во рок од еден месец. Ова додека ја купиш, па додека се вратиш дома со такси искочила друга, да не може да се изнаужива човек ко што треба :)

Ама и ATI забегаа... избација 15 картички во рок од еден месец. Ова додека ја купиш, па додека се вратиш дома со такси искочила друга, да не може да се изнаужива човек ко што треба :)

Повеќето што купиле 5970 мислам дека нема да се двоумат и да земат одма 5990 : ))) Не се битни парите и моќта на хардверот, битен е статусот во маало : )))))))

Повеќето што купиле 5970 мислам дека нема да се двоумат и да земат одма 5990 : ))) Не се битни парите и моќта на хардверот, битен е статусот во маало : )))))))

Закон..."битен е статусот во маало"... :D

Ја сум со 250 GTS
ГТА 4 на пример ја терам се на FULL, според мониторот што ми дозволува.
1440*900 се на High и на 100 од тоа што може се дур дозволува притоа и Рамот на графичката.

За Crysis не сум ја пробал, пошо не ми праат мерак такви игри.

--- надополнето ---

Ај пробај со 9400 играј некоја игра се на Full.

p.s. 9-та серија е

Crysis ја играм на HIGH на резолуција 1600 x 900 и 1600 x 1024 со GTS 250 1GB :)

И тогаш нема да ја играш... ќе имаш 30 и помалце FPS и се ќе ти биде слоу моушн - Искуство
За крајсис да ја играш на МАХ се треба да имаш 2 графички за да имаш прифатливи FPS

И тогаш нема да ја играш... ќе имаш 30 и помалце FPS и се ќе ти биде слоу моушн - Искуство
За крајсис да ја играш на МАХ се треба да имаш 2 графички за да имаш прифатливи FPS

ова само за хард кор гејмери :D

Епа би играл подобро на Gamer сите сетингзи со исклучен АА и многу фпс одколку да играм на enthousiast со вклучен АА и многу малце фпс
Иначе јас ја имам таа HD5770

Може некој да ми објасни што е тоа АА ?

Таа функција ги мазни работвите на објектите т.е. тие така наречени коци и баклави што го прават човекот, колата или друго нешто во играта да изгледа ружно еве пример:
anti-aliasing.thumbnail.png

Епа би играл подобро на Gamer сите сетингзи со исклучен АА и многу фпс одколку да играм на enthousiast со вклучен АА и многу малце фпс
Иначе јас ја имам таа HD5770

и како задоволен си? ја користиш многу за игри или?....пошто планирам да ја земам за макс 1 год, ама па тогаш да не излези нешто подобро :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom