- Член од
- 13 февруари 2012
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 1.226
Ти се смеат вработените кога збориш на твојот селски акцент?
--- надополнето: 29 декември 2013 во 05:43 ---
А зашо немаш локација на профилот? Срам ти е да кажеш од кај си?
--- надополнето: 29 декември 2013 во 05:50 ---
Што му стоело у потпис "ЊуЈорк го има Бруклин , Скопје го има Чаир"
Ти за гревови си бил бе....па па па која љубомора човече
1.Не бе градска лепото, туку вработните молчат кога знаењето зборува и тук там поттрчнуваат по некое кафенце да сварат и да се умилкуват
2.Локација на профилот не морам да имам, ти кажаа и предходно дека ова не е фб, а преку 10 пати го имам споменато моето место на живеење. А сеедно е од кој град или село сум нели сепак не сум од скУпје
3. Да имаше бар повеке интелегенција ке сватеше дека тоа не е љубомора туку прогледување, ама толку ти дал оној од горе иако си роден у скУпје или пак можеби и не си
за грев бе дегенеру си само ти, судејки по твоиве постови и твојата интелегенција
--- надополнето: 29 декември 2013 во 12:26 ---
исто и јас иако патувањето ми беше по час ипол во правец, сепак несакав да останам во ск повеке од 4 месеци и тоа кога беше најтешката сесија и праксата. Тогаш престојував во Ѓорче блиску пекара Блажески, кога првото утро ме разбуди кукурикање од петел. Бидејќи навечер се сместив во станот, утрото ме шокира, покрај петелот и кокошките имав и бавча у двор со засадени домати, краставички и др растениа кои не ги разликував. Подоле од пекарата кога излегував после станицата има некоја септичка јама која ја труе пола населба, ама се тоа не е битно, битен е филингот у скУпје.Hahaha pa tebe 100 pati te prasaa na temava sto rabotis i sto si postignal vo zivotot - ne odgovarash. Oh, the irony.
A patuvam bidejki soprugot mi raboti vo Tetovo.
Imam ziveeno vo Skopje 2 godini na fakultet. Slednite 2 odvaj gi ubediv moite deka istiot uspeh ke go postignam i so patuvanje. Ama za toa ne se bunite, vi odgovara studentarija vo Skopje neli? Toa se tie dvojni standardi.
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk
Колегата мој, живееше во зграда, блиску до мене и секогаш викаше дека се чуствува како да живее во село, иако неговите се 4 генерации во ск, не се лупаше од земја туку беше многу реален и за тоа добиваше почит.
За колегите од Кисела В. и Драчево не ни сакам да објаснувам иако често одев натака.
Мојот град има повеке асвалт, по средени улици, по цивилизирани луѓе од пола скУпје и најбитно нема кокошки и свињи по дворови.
Сепак ги разбирам и тие што се од ск и околината, па човек мора од нешто да живее, небитно дали е сточарство или пак мерак за сточарство.
А да и газдата на куќата беше стар скопјанец ама ... само од кирија живееше а за 40 квадрати земаше 130 евра, па си реков што да ги давам на некоја шупелка, ке патувам и ке имам пари за искаЧање
Ова го кажував пред неколку месеци на друга тема, ама исто некое искомплексирано скУпјанче ( кое пред тоа се лупаше во гради дека има 300000 стари скопјани) на крај рече дека скопјани после земјотресот во скопје нема ( всушност на крај призна дека е дошлак) и баш таквите ( не сите се разбира) се лупаат од земја за “благородничката“ крв-типично гејски
--- надополнето: 29 декември 2013 во 12:38 ---
Hahaha pa tebe 100 pati te prasaa na temava sto rabotis i sto si postignal vo zivotot - ne odgovarash. Oh, the irony.
па кажа детето, дека пред искаЧање вика “ мамооооооооооооо дај едно доларчееееееее“
а за образование и работа ни стана јасно по постовите
Не ја и викам мамоооооо дај едно доларчееееееее![]()
Доста вреѓаш без потреба бе! Не зимам јас пари од дома си имам мои. Си работам повремено во странство и онлајн а ти молзи ги провинцијалците кога незнаат да се борат за своите права и работат за 8000.
кажи дека си неспособен и неписмен и тоа што си сонувал да го работиш, го работи некој писмен не-скопјанец

. Исто така прочитав дека многу им сметал дијалектoт. Јас само ќе дадам еден пример во Сити мол кога се разминуваш со луѓе поголема е веројатноста да слушнеш албански јазик отколку македонски дијалект. А тоа ме интересира не ви смета?