Готика и black метал

• Креатор на темата Креатор на темата Raziel
  • Време на започнување Време на започнување
Го имав готик моментот...и уште го имам, само малку послабо. (не навлегувам зошто и како)
Освен наддавањето на имиња на бендови, би сакала да спомнам малку за она што претставува готикот како идеологија и начин на живот.
Идеологијата би ја опишала како невидено песимистички оптимистичка, затоа што и најубавите работи во текстовите се опишуваат преку мрачни зборови. Го обожавам тоа. Мистиката и старо англискиот никако не може да се изостави. Крејдл не ги слушам веќе баш, но едно време читајки ги нивните текстови си го зголемив вокабуларот :kesa:
Што се однесува до стилот и начинот на живеење, според мене е најженственото нешто што го имам откриено. Долгите црни и црвени коси, белиот тен (знак во минатото на аристократија), корсетите и убавиот накит се рај за мене. Кај посилниот пол типот на готик облекувањето може некогаш да делува смешно или кич, па затоа не ме фасцинира толку. Сепак во одредена мера изгледа прилично секси.
That's just scratching the surface though....

Ехееееј не ми ги кради бендовите lol. King Diamond се едни од првите бендови што пишувале black metal текстови, а Celtic Frost пак се едни од првите бендови што свиреле black metal.
оди да видиш wiki шо ке ти каже :smir::smir::smir: + темата е готик и блек метал значи ке му дојде како некои сличности ..поврзаност...:smir:

Је темата готик и блек, ама фактите се друго.

Хех wiki што ми кажела. Кога сме веќе кај вики, иди онда на истата вики во сторијата за блек метал.

Је темата готик и блек, ама фактите се друго.

Хех wiki што ми кажела. Кога сме веќе кај вики, иди онда на истата вики во сторијата за блек метал.

The aura of those two i found resembling,so i decided to mold them together.Вие слободно разграничувајте и дебатирајте.

Благодарам.

Jas pokje preferiram gotika ama nema ponekogas slusam i black metal zavisi ako mi se bendisa pesnata.

Obezglaveni od turboto i sekakvi drugi fabricki kicovi,ostaveni na milost i nemilost na ova vreme nevreme,mal del od narodot znae za celta i idealot sto so sebe go nosi Gotikata.
Eden takov "Templarski ideal",osuden na propast,seuste zivee blagodarenie na muzikata i onie malku koi ja svatile poentata na negovoto postoenje....

-Cradle of Filth,Cure,Sisters of Mercy...(i uste mnogu drugi za koi me mrzi da pisuvam) se moderni templari i moderni tatkovci na Goth-ot.

Temava e za onie obozavaci i pocituvaci na Gotikata i toj dark metal koj poteknuva od nea........

Инаку Cradle of Filth се мешавина од блек и екстрим готик....

готик стилот(на облекување мислам) а и музиката ми се едни од омилените жанрови во металот, перфекција во готик за мене се nightwish и haggard

gothic rock е одличен правец у рокот, ја го поштувам ногу, обожавам ги Sisters of mercy, super se Bauhaus, The mission, Peter murphy, Christian death,Siouxsie & the Banshees

Освен Trsitania и Haggard тука не споменат ниеден друг gothic бенд. А ги има многу. Значи зборувајте за Draconian, Tristania, Therion, Sirenia, Ashes You Leave, Midnattsol, Thetre Of Tragedy, Leave's Eyes, Penumbra, Dreams Of Sanity, Octavia Sperati, Elis, The Sins of Thy Beloved, Echoes Of Eternity, Macbeth, Beseech, Trail of Tears.

Е сега има и правец кој ја го нарекувам испревртен gothic. Тука спаѓаат Eternal Tears of Sorrow, Suidacra i eden kup slicni bendovi

p.s. Болдираните бендови се најдобри според МЕНЕ

Освен Trsitania и Haggard тука не споменат ниеден друг gothic бенд. А ги има многу. Значи зборувајте за Draconian, Tristania, Therion, Sirenia, Ashes You Leave, Midnattsol, Thetre Of Tragedy, Leave's Eyes, Penumbra, Dreams Of Sanity, Octavia Sperati, Elis, The Sins of Thy Beloved, Echoes Of Eternity, Macbeth, Beseech, Trail of Tears.

Е сега има и правец кој ја го нарекувам испревртен gothic. Тука спаѓаат Eternal Tears of Sorrow, Suidacra i eden kup slicni bendovi

p.s. Болдираните бендови се најдобри според МЕНЕ

Многу добар избор на бендови....Therion ги сакам највеќе од горенаведените бендови...
А,кога сме кај Eternal Tears of Sorrow би ги класифицирал како екстрим готик бенд поради разновидноста во нивната музика,инаку испревртен готик стварно звучи добро:smir:

Готика - Срање у боја !!

Освен Nightwish, ама и они се срање сеа, од кога ја избркаа Tanja Turnen и дојде [FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]Annete Olzon.. Типката фалшира ПРЕТЕРАНО !!
[/SIZE][/FONT]

Готика - Срање у боја !!

Освен Nightwish, ама и они се срање сеа, од кога ја избркаа Tanja Turnen и дојде [FONT=arial,sans-serif][SIZE=-1]Annete Olzon.. Типката фалшира ПРЕТЕРАНО !!
[/SIZE][/FONT]

Готика, срање у боја....ќе дадеш барем една причина зошто?
Или само оти ти така мислиш па треба сите тоа да го прифатиме....

Готиката е уметност, не може да тврдиш дека е срање само затоа шо тебе не ти се свиѓа....ако гледаме така и за мене панкот е срање и е далеку поедноставен од готиката, па не оставам вакви глупи коментари...

Готика - Срање у боја !!

[/SIZE][/FONT]
Готиката не е само правец во музиката, туку и начин на живот. Прашај некој по упатен во архитектура да ти објасни малку за годските архитектури што своевремено биле главно обележје на европската аристократија. Плус тука е и начинот на облекување кој што после толку години пак е максимално препознатлив и популарен.

Значи ивица(фејк)панк, готиката обележува едно цело време во светската историја, а со самиот факт што ти ја декларира како срање кажува дека воопшто не си информиран а нити читаш некоја додатна литература.
Иако темата е за музика, сепак целта ми беше да дадам до знаење за важноста и големината на готиката како една целина во уметничкиот секојдневен живот.

Готика - Срање у боја !!

[/SIZE][/FONT]

Остајте дечкото е многу јак слуша панк со едно 50 години задоцнување.....хахахаха....Нема поим у Готска уметност.....Форца Therion

Готиката не е само правец во музиката, туку и начин на живот. Прашај некој по упатен во архитектура да ти објасни малку за годските архитектури што своевремено биле главно обележје на европската аристократија. Плус тука е и начинот на облекување кој што после толку години пак е максимално препознатлив и популарен.

Значи ивица(фејк)панк, готиката обележува едно цело време во светската историја, а со самиот факт што ти ја декларира како срање кажува дека воопшто не си информиран а нити читаш некоја додатна литература.
Иако темата е за музика, сепак целта ми беше да дадам до знаење за важноста и големината на готиката како една целина во уметничкиот секојдневен живот.

Bash zaradi toa shto se razbiram vo "gotika"kako umetnicki pravec,mnogu me frustrira upotrebata na ovoj termin za odreden stil koj ama nema bash nishto zaednicko so umetnosta.Nekogash podrazbira i crn izlupen lak, neizmiena kosa, i razmackana shminka.Se' nekoj si dozvoluva da rece deka e vo gotik stil.Koga gi gledam site gotski katedrali mi e krivo shto go izednacuvaat toj termin so toj stil.Pa duri i za onie koi najhigienski i najgrizlivo si go neguvaat toj look,treba da se razgranicat terminite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom