Готика и black метал

• Креатор на темата Креатор на темата Raziel
  • Време на започнување Време на започнување
vampire_vlatko напиша:
lugje zasto nikoj ne pisuva za nightwish ako se raspadnaa zaraqdi nekoj glug tapanar i klavijaturist ali sepak tipcite bea zakon

-Znaci ja sum bil u zabluda.....

Ja mislev deka peackata ja izbrkale

Гижо напиша:
и зашто најтвиш на оваа тема?

Ne znam be drugar....so da praam,da se tepam li treba?

Ja si probav,konstruktivni mislenja nemase,pa slobodno poracuvam temava da se spoi so taa slicna na ovaa,za da vidam sto se pisuvalo tamu

pozdrav

vampire_vlatko напиша:
lugje zasto nikoj ne pisuva za nightwish ako se raspadnaa zaraqdi nekoj glug tapanar i klavijaturist ali sepak tipcite bea zakon

Се распаднаа ради пеачката. Ако никој не пишува, значи можеш ти прв да напишеш.
А Nightwish се океј за слушање, еднаш у 2 години.

Aj, stvarno, drzete se do temata. Nightwish nemaat nikakva vrska so black metal, a za gothic... ne znam. Ama kolku sto znam jas Nightwish svirat symphonic power metal.

"Mnogu blagodaram za azurnosta vo odnos na spojuvanjeto na ovaa tema so prethodnata za Gotika",ama nema veza.....isto gledam deka tuka poveke se tropalo za NIghtwish,kojsto imaat mnogu malku od toa sto se bara kako kriterium na ovaa tema.....cim site jadele sarma,ja da si pisam toa so si znam:)

-Celoto goth dvizenje zapocnuva uste vo vremeto na invizicijata i unistuvanjeto na Paganstvoto,vo vremeto poznato kako "Dark Age",koga se pocuvstvuvala opstata depresija od organiziranata propaganda i nametnuvanjeto necie tugo veruvanje preku smrt i unistuvanje.Togasnite paganski veruvanja koi togas zamrele uspesno se pretocile vo Gotikata i taka preziveale paralelno so Hristijanstvoto.........ova ne e za ovaa tema,zatoa tuka ke prestanam.

-Tatkovci na ovaa muzika za mene definitivno se Cure i Sisters of Mercy,.Celosno gi sledat principite na muzikata: Bezizleznost ,propast, melanholija,otkazuvanje od zivotot,ocaj.

-Sisters i Cure pripagjaat na Gothic Rock,no metalot e tamu kajsto ovaa muzika sjae.Moonspell,My Dying Bride,Tristania,The Wounded,Cradle of Filth,Lacuna Coil,Leaves' Eyes....se eden kamen temelnik i dokaz za iskonskiot kvalitet i opstata naapanost od sekojdnevnoto klise vo koe se pretvori covekot...

P.S:"We resemble doom as we ascend from the woom"

Ја нема black metal темата :(

[media]http://youtube.com/watch?v=6QacADp-hV8[/media]

Според насловот и дел од моабетите и оваа може да послужи како тема за black metal

znachi kako mozhe gothic-ot da naprai kejf auf....nekako se im e vo edno Tristania osobeno me voodushevuvaat...Vibeke ima angelski glas,muzikata im e na nivo na perfekcija(zboram od MOJA gledna tochka )sovrsheno sklopena so tekstovite.....drugite grupi isto se navedeni vo pogornite postovi da ne se povtaram!
Gothic metalot tendencira da zema vlijanie od doom metal black i death metalot.Tekstualno,gothic metalot e centriran na romantika i fantazija koja najchesto zavrshuva so tragichen kraj.Vo gothic metalot najchesto ima dva soprana mashko i zhensko isto poznato kako Beauty and The Beast vokali,no ne se ogranichuvaat ima sluchai i na samo eden vokal.Mashkiot vokal se sporeduva so black ili death metal a zhenskiot e soprano vokal!
Za edni od ranite gothic metal bendovi se smetaat King Diamond i Celtic Frost!ponatamu se tie shto gi izredi Raziel.
aj mi se spie i me mrzi da pishuvam ova vaka generalno :)

Ехееееј не ми ги кради бендовите lol. King Diamond се едни од првите бендови што пишувале black metal текстови, а Celtic Frost пак се едни од првите бендови што свиреле black metal.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom