Gothic

• Креатор на темата Креатор на темата Goddess of Chaos
  • Време на започнување Време на започнување

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Веб-сајт
nixe-nox.blogspot.com
[FONT=&quot]Бидејки[FONT=&quot] постојано се мешаат прсти кај металците, даркерите и се ставаат у едно исто, [/FONT][FONT=&quot]оние кои го прават тоа[/FONT][FONT=&quot] овде конечно нека [/FONT][FONT=&quot]разгранич[/FONT][FONT=&quot]ат[/FONT][FONT=&quot] -> Шо е за вас даркер ([/FONT][FONT=&quot] follower od goth subculture[/FONT][FONT=&quot]& bla[/FONT][FONT=&quot]?[/FONT][FONT=&quot]) [/FONT][/FONT]
[FONT=&quot]А за оние шо за голема промена немаат проблем со ограничувања и стаф, [/FONT]

[FONT=&quot]Слушате ли goth rock ко прафец шо излегол од пост панкот и gothic metal како правец шо наликува на doom metal? [/FONT]
[FONT=&quot]Шо ви се сфиѓа шо ви смета во таа музика и општо култура.[/FONT]

Ми смета таа музика.
Не ме терајте одма у курац, едноставно - не ми влага во уво секоја музика што има гитара која квичи, дистрозира до бескрај и која има вокали со коси поглеми од Љубчо Георгиевски во 92-ра година.

Acid напиша:
Ми смета таа музика.
Не ме терајте одма у курац, едноставно - не ми влага во уво секоја музика што има гитара која квичи, дистрозира до бескрај и која има вокали со коси поглеми од Љубчо Георгиевски во 92-ра година.

Ок, оправдано.

Иначе забрајф да напоменам, држете се на името.
Сакам да видам напаѓања, ама не на металот, и не на наркоманите.

Cekaj malku....prasuvas sto e Darker?????? :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

e pa vaka sea....khm.....darker pretstavuva covek sto sekogas na kajgana se krie zad svoite avatari....koga ima sobiranka obicno ne doagja...a koga dojde (ednas u sto godini) si zaminuva za pola saat bez "cao decki".....covek sto ne se pretstauva na tie sobiranki i ne pravi so nikoj muabet.....i taka natamu....da ne navleguvam sega.....:pos:

The_Grim напиша:
e pa vaka sea....khm.....darker pretstavuva covek sto sekogas na kajgana se krie zad svoite avatari....koga ima sobiranka obicno ne doagja...a koga dojde (ednas u sto godini) si zaminuva za pola saat bez "cao decki".....covek sto ne se pretstauva na tie sobiranki i ne pravi so nikoj muabet.....i taka natamu....da ne navleguvam sega.....:pos:

А ја па си мислеф дека тоа беше дефиниција за член на форум.

Абе друже, не те прашав да кажеш гледано од аспект на преживеаните:pos:

И доста оф топици ти е*ам најтмерот.
Ако мислиш да каеш нешо за музиката повеланте, ако си за друго бриши.

Goth rock e ok... I Doom Metal... Ama stvarta sto mi smeta vo Gothic-ot e ogranicenosta vo stilot i maaaalata preteranost (so corpse paint, pirsovite, tetovazite etc.)

A za tie sto mesaat... So ke prais, sekad ke gi ima:D

Gothic Metal, и Goth Metal, не е исто

:)

повеќе ми се свиѓа ова второво

Гижо напиша:
Gothic Metal, и Goth Metal, не е исто

:)

повеќе ми се свиѓа ова второво

Кои се разликите?

goth излегол од goth rock бендовите како Sisters Of Mercy, goth метал бенд ти е Type O Neagtive

а Gothic Metal се малце оркестрални песни, со машки и женски вокал, мушкото пее деатх а женското меко како на пример Lacuna Coil и The Gathering

Гижо напиша:
а Gothic Metal се малце оркестрални песни, со машки и женски вокал, мушкото пее деатх а женското меко како на пример Lacuna Coil и The Gathering

типичен пример за gothic metal се Theatre of Tragedy, одличен женски вокал

Темава е за се поврзано со gothic, goth, gothicohyfgsagadsada и се у таа смисла bwahahah :)

А шознам никаде не сум сретнала поделба според goth metal и gothic metal Гижо.
Оние бендови од goth metal-от ги знам како goth rock.

па тие искочиле од готик рок, и испаднале како по хард

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom