Господе чувај ме од пријателите ...

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Секое пријателство ако се темели на искреност, обострана почит и прифаќање но не во целосна мера е за пофалба. Кога некого сметаш за добар пријател не треба со смиреност да ги прифакаш неговите исмејувања, зли намери и омаловажувања кон друг.. никој не гарантира дека нема и тебе тоа да те снајде, но во овие работи добрите пријатели се најчесто здружени и лесно пропаѓа се` со мало недоразбирање.

Пријател е фиктивна именка, што у реалноста не постои сите би сакале да ја видат и да ја допрат но таа се губи некако ја снемува како Дедо Мраз што се појавува само во едно годишно време и демек дели пакетчиња "подарочиња"што сам ќе си ги платиш,

така и вистинскиот пријател си постои со маска на себе се додека не ја симне и не си ја покаже вистинската личност, сите те сакаат само за пиење по кафани и расположение но тоа не се пријатели, тоа е друштво за провод, вистинскиот пријател се познава по помошта кога си во невоља? Но дали некој освен најблиската фамилија би помогнал навистина? донт тинк со, сите те гледаат од корист па дури и добриот провод е некаква корист сам по себе, хуман најчр и шта се може околу тоа ,,............................................................................

--- надополнето ---

Мислам дека најлошо е да се прекине пријателската врска со некој кој до вчера ги знаел нашите тајни.
Може на било каков начин да ги искористи..... најчесто на лош и подмолен начин.
Господар на тајната си се додека не излезе од твоја уста и влезе во туѓо уше, е тогаш стануваш нејзин роб:)
Но знаејќи го ова сите си ја препознаваме грешката кога ја повторуваме повторно и повторно и повторнооооооооо...................... антил етернити...........................

На денешно време искрено не постои она искрен пријател.
јас сум сигурен во то и гледаат сите да те искористат ...

Мое мислење

поздрав

Кога некој постојано се става себеси, пред пријателите во секоја ситуација не е достоен да има пријатели.

Кога некој постојано се става себеси, пред пријателите во секоја ситуација не е достоен да има пријатели.

Заклучок-никој не е достоен да има пријатели.

Заклучок-никој не е достоен да има пријатели.
Да не ја тупиме, ама не е така. Треба да си изразито огромен егоист за да се ставаш себеси пред секоја ситуација. Баш тогаш кога си потребен некому.

Да не ја тупиме, ама не е така. Треба да си изразито огромен егоист за да се ставаш себеси пред секоја ситуација. Баш тогаш кога си потребен некому.
retki se vistinskite prijatelstva, povejke se temelat na zaednicki interes otkolku na vistinsko prijatelstvo
vistinski prijatel 10 pati pogolem prijatel e zenskiot prijatel mi se nasla i i sum i se nasol vo sekoj situacija koga imala potreba :smir:

Да не ја тупиме,ама само интересо е вечен се друго е пролазно.

Не постои во мојот живот,мртов е ако некој ми згреши нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom