Господе чувај ме од пријателите ...

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Koga prijatel ke me izneveri-stradam.Me boli,se povlekuvam,ne zboruvam,razmisluvam,analiziram. Dolgo me boli zagubata na prijatel,no ednostavno ne mozam da preminam preku izneveruvanjeto i go prekinuvam kontaktot kompletno. Malku gi imam,onie ssto ostanaa i koi mi pokazaa deka mi se vistinski prijateli,jas sakam da gi vikam drugari,si gi cuvam i si gi pazam isto kako tie mene.
Prijatelstvoto,vo mojot zivot se pokaza,deka navistina e najvaznata rabota vo zivotot,posle ljubovta.

Шо праам? Се смеам на малодушноста, лакомоста и сличните карактерни особини поради кои пријателството не постои повеќе. А може и да му тртнам некоја.

da denes vo ova vreme vo koe ziveeme tesko moze da se kaze deka postoi vistinsko drugarstvo... mene me zaeba drugarka so koja se druzevme od mali noze... od koga znaev za sebe znaev i za nea, ali me zaeba, aj prviot pat i prostiv, se bese ok-se bese po staro, arno ama posle toa imase i vtor pat e togas nema proska-2pati istoto? ova e dokaz deka lugeto ne se menjavaat, kakov karakter imaat izgradeno takvi se...
DAJ SANSA, NO NE I TRETA!

imav mnogu "prijateli" u skopje koi gi chastef shetaf nosef segde ama ete nikoj ni mail ne mi prati mnogu bef razocharan ali koj gi ebe be ozbilno mi ostanaaa samo 3-4 sho mi znachat i za tie ke ubijam chovek

Кај нас не постои такво нешто како другарство.Сите само за себе си гледаат а за другите ич кур не ги боли.Ќе се дружи со тебе додека си интересен и додека има некој ќар од тебе, а после ако сознае нешто што тебе ти значи ќе го употреби против тебе

Добро, пријателството у суштина е заемна корист.

Epa izgleda da,taka e.Drugarstvoto e zaemna korist.

BusHav напиша:
Кај нас не постои такво нешто како другарство.Сите само за себе си гледаат а за другите ич кур не ги боли.Ќе се дружи со тебе додека си интересен и додека има некој ќар од тебе, а после ако сознае нешто што тебе ти значи ќе го употреби против тебе
mora da te popravam imam 2ca drugari so mene se od 1vo oddelenie do sredno 12 godini zaedno mislam deka nikad nemashe iskoristuvanje den denseka sme prijateli i se slushame bar 4 puti nedelno

ThA-BiTcH напиша:
ГОСПОДЕ, ЧУВАЈ МЕ ОД ПРИЈАТЕЛИТЕ, ОД НЕПРИЈАТЕЛИТЕ САМ ЌЕ СЕ ЧУВАМ!
Аман више со ова, од Кум е цитатов, исто како и „чувај ги пријателите блиску до себе, а непријателите уште поблиску“.

Додека се водите од цитати од филмови, ќе ве ебат.

Иначе, да, така е, ко шо може некој навидум пријател да ти го тури, никој не може.

Иам едно 4-5 примера до сеа.. али еден лик е крај.. типот успеа кај типката која највише на свет ме сакаше да мрчи против мене.. и кај мој роџен брат еј.. нормално, само си потврди колку е психопат.. али да, лошо е коа ќе ти текне.. си имал доверба, си праел жртви, а после си го папал..

Ау тек сега видов дека темава е препирка меѓу дечињата :pos:

У тој случај, оправдано е цитирањето на Марлон Брандо :pos:

Како бе нема пријателство......има бе 5-6 пати плати во кафич (части), ако одите негде ти се купувај и ке видиш тогаш како сите ти се пријатели и по цел ден се влечат по тебе.....финта нели?

filip_sk напиша:
Како бе нема пријателство......има бе 5-6 пати плати во кафич (части), ако одите негде ти се купувај и ке видиш тогаш како сите ти се пријатели и по цел ден се влечат по тебе.....финта нели?

ако го правиш тоа, ондак ти си офцата, не се они ништо криви.

Не бе не го правам јас тоа, давам примери...(сум го видел тоа многу пати па така, на пр. имам другар од англија и кога доага сите ми се лепат , јас не , мислам нема потреба) Свакаш?

....Тие шо ќе направат така и ја ги ебам и си продолжувам по патот со поддршка од другите....никоаш не ме боли толку....поточно интересно ми е коа ќе ме заебат...(поради некои мои причини шо глупо е да се објаснуваат).

filip_sk напиша:

Епа јас баш за тоа зборувам.Не е финтата за тоа,да се влечат сите по тебе и нешто такво-работата е кога ке ти требаат да бидат тука да ти помогнат кога ти е потребно а не тогаш,во најтешкото да ти го свртат грбот

Браво за темава ми ја погодивте..Еднаш реков дека за другар ставам десна рака во огин и се заебав. Бев малд и бев глуп ама сеа веќе не .. само дрско, нема лабаво.. и не ми е јасно (ова важи повеќе за машките) како може да се стави другарство на раб од првалија за женска.. зарем толку вредело тоа другарство едно лапање.. е ова ме јаде од мозок до петици. Сум имал многу “другари“ колку да се рече и само за “еј шо праиш ај ќе поминам да мизавршиш една работа“ ама тоа е живот ако не научиме сами од грешките што ги правиме никој нема да не научи...
Со сите резерва да си се чува.. тоа е најпаметно нешто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom