Ѓорѓи Иванов кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата kolize
  • Време на започнување Време на започнување
Како мое лично размислување, покрај останатите кои беа објавени во медиумите, дека наводно Ѓ.Иванов е избран-кандидиран како човек со нулта политички авторитет од страна на ВМРО, но e патриот од тешка категорија, адекватно на тоа и во својата професија(имавме можност годинава доволно да го чуеме)а од друга страна С.Керим како можен противкандидат со исклучително висок политички авторитет, докажан во светски рамки-којшто по мое , како професионалец работејќи за пари би можел да проработи и за многу поголеми суми на пари( а нив знаеме кој ги има - сите освен нас).

може, затоа што успешниот дипломат не дозволи да биде восочна фигура, инаку преговараше и грујо со него, подраспрашај се поубаво, ама свати дека со него не може да излезе на крај, т.е. по негово, т.е. по груево, па реши "ај ќе му удрам контра со професоров иначе мој досегашен советник, тој барем ме слуша кога ќе му кажам какви совети треба да ми дава, а овој многу ми се прави паметен и шетан, а не знае дека јас шетам по пробиштип и радовиш и чашка, а тој ми збори за лихтенштајн, цирих, виена и други за мене непознати локации"

"а да биде помангупски нема да го предложам јас, туку тоа ќе го направи за мене мојот ставре, тој ионака секогаш ме слуша, а после јас ќе чекам реакција од народов, и ако го бива, ќе речам :toe:, едноставно нели народот го сака"
"како сум го заебал значи, ај одам да се видам во огледалцето мое и да прашам огледалце, огледалце кој е најпаметен на овој свет (а за мене свет=р. македонија, барем за сега)"

Море види аналитичаааар :pos2:

па кога ѓорѓе може да биде аналитичар, зошто не и јас

Тогаш претседателската функција би можел да ја обавуваш.

„Кобајаги иди кај Груевски, а тој божем нема да сака да те предложи, а ти божем ќе бидеш скромен, а тој срамежливо ќе те прифати, а ти божем нема да сакаш да прифатиш а тој....“:pos2:

може, затоа што успешниот дипломат не дозволи да биде восочна фигура, инаку преговараше и грујо со него, подраспрашај се поубаво, ама свати дека со него не може да излезе на крај, т.е. по негово, т.е. по груево, па реши "ај ќе му удрам контра со професоров иначе мој досегашен советник, тој барем ме слуша кога ќе му кажам какви совети треба да ми дава, а овој многу ми се прави паметен и шетан, а не знае дека јас шетам по пробиштип и радовиш и чашка, а тој ми збори за лихтенштајн, цирих, виена и други за мене непознати локации"

"а да биде помангупски нема да го предложам јас, туку тоа ќе го направи за мене мојот ставре, тој ионака секогаш ме слуша, а после јас ќе чекам реакција од народов, и ако го бива, ќе речам :toe:, едноставно нели народот го сака"
"како сум го заебал значи, ај одам да се видам во огледалцето мое и да прашам огледалце, огледалце кој е најпаметен на овој свет (а за мене свет=р. македонија, барем за сега)"

Значи ем ми цитираше една реченица од целото мислење и пак по истото магарешко поентирање, да не речам партиско.

Ако треба да препишуваме партиска критика зад името на кандидатите истото нека се примени и за Керим.

Ајде преку очите на СДСМ да го гледаме Керима, пропаст од партија, каде што видовме како си (по)милуваат односите Претседател на МК и Претседател на СДСМ, партија која ветуваше влез во ЕУ и НАТО за 6 месеци, партија која гласно форсираше промена на името како и преку својот Претседател!!!

И ова им се само поновите гревови, останатите боље да не ги спомнувам, ќе треба пола ден да скролаш за да дочиташ.

Е сега, ајде бе бате употребија логиката ПАРТИЈА=КАНДИДАТ и за Керим.

А да си базираш мислења на претпоставки, за тоа како би се однесувал Иванов, кога самиот призна дека не го знаеш ниту познаваш човекот е прилично идиотски.

Значи ем ми цитираше една реченица од целото мислење и пак по истото магарешко поентирање, да не речам партиско.

Ако треба да препишуваме партиска критика зад името на кандидатите истото нека се примени и за Керим.

Ајде преку очите на СДСМ да го гледаме Керима, пропаст од партија, каде што видовме како си (по)милуваат односите Претседател на МК и Претседател на СДСМ, партија која ветуваше влез во ЕУ и НАТО за 6 месеци, партија која гласно форсираше промена на името како и преку својот Претседател!!!

И ова им се само поновите гревови, останатите боље да не ги спомнувам, ќе треба пола ден да скролаш за да дочиташ.

Е сега, ајде бе бате употребија логиката ПАРТИЈА=КАНДИДАТ и за Керим.

А да си базираш мислења на претпоставки, за тоа како би се однесувал Иванов, кога самиот призна дека не го знаеш ниту познаваш човекот е прилично идиотски.

еве сега ќе те цитирам цел, иванов е анонимус а јас го знам од други причини, ама морам да глумам дека не го знам, значи лажам и идиот сум, оти ако кажам што знам за него, не сакам да му штетам на професорот

друго во една од бројниве теми на иста тема реков дека јас ќе гласам за керим без разлика од која партија ќе биде кандидиран, а и да оди како непартиски, неподдржан ни од една пак ќе гласам за него, така да логика партија=кандидат за мене не важи, ама ми смета логика партија=непартиски кандидат, што некои се обидуваат да ја промовираат, небаре јас сум слеп при очи

јас ке гласам за оној кој е подржан од вмро дпмне

- како прво цело е кога има се
- како второ ќе нема по кого да се ``фрлаат камења`` како досега
-

Тогаш претседателската функција би можел да ја обавуваш.

„Кобајаги иди кај Груевски, а тој божем нема да сака да те предложи, а ти божем ќе бидеш скромен, а тој срамежливо ќе те прифати, а ти божем нема да сакаш да прифатиш а тој....“:pos2:

па во споредба со ѓорѓе сигурно би можел или ај нека биде без кондиционал, ќе можам подобро да ја обавувам, само не одам јас кај грујо, нека дојде тој кај мене.

него ај отидов јас да гледам manchester united - wigan athletic, ѓорѓе не е толку вреден да пропуштам уште еден гол

-

Го поддржувам твојот став, не само заради тоа што е ВМРО на власт , туку време е веќе да испаднеме од стариот тек.Претседателот да биде остаток од влијанието на предходната влада. Кога ќе бидат подржани од сегашната влада и имаат исти ставови и цел, бар ќе одиме сите во еден правец, горе или доле зависи од сите нас, не само од политичкиот врв. Наша должност е да излеземе сите на гласање и да си докажеме на самите нас колку сме цивилизирани или не.

-

А зошто сакаш да имаш се. Зошто тоа да го не го поделиш со некој друг ?????????

Голема глупост си тропнал овде, незнам колку намерно го стори тоа ама треба да се преиспиташ. Кој кого слуша, советникот го слуша оној на кој му треба совет или пак оној кој му треба совет го слуша советникот. Ако Груевски веќе знае самиот што совет да си даде , зошто му е советник?
Иванов има една голема предност пред Керим, а тоа е Македонец и Националист. Керим ги нема ни двете. Неговото искуство може колку позитивно , дупло негативно да влијае на нашата држава. Едноставо тој нема така чисто досие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom