Ѓорѓи Иванов кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата kolize
  • Време на започнување Време на започнување
И на мене бе.. племето бугарско !!!:nerv:
Ovie vo Nedelata go gledale filmot "Ubistvoto na Gorce Petrov" na Sitel. Otkako go likvidiraa im ostanala vo sekjavane recenicata na Aleksandrov " Sega Ivanov kje bide zadovolen" i taka im padnal na pamet ovoj Gorgi, ti pa mislis deka imale nekoja dolgorocna strategija za pretsedatelski kandidat.

Ѓорги Иванов е најпогоден за Прецедник :pos2:
Не. „Прецедници“ имавме досега.

Редно време е да поставиме Претседател и Државник. Засега Ѓорѓе Иванов е најдобар. :smir:

Не. „Прецедници“ имавме досега.

Редно време е да поставиме Претседател и Државник. Засега Ѓорѓе Иванов е најдобар. :smir:

типично за тебе, верен до крај на лидеро хахахаха

Видов на темата за Керим прашање ,што тоа направил за Македонија..па би го поставил истово прашање тука.

Што има направено Иванов за Македонија ?:wink:

Сега ми текна

Имено рекламата на Пивара Скопје пред некоја година

„Скопско и се е можно“ била скриена порака на грците кон Македонците. тврдеше, инаку еден од нај интересните професори на Правниот факултет:uvo:

Видов на темата за Керим прашање ,што тоа направил за Македонија..па би го поставил истово прашање тука.

А да го поставите прашањето во обратен редослед:
Кој од нив двајца може да направи за Македонија :toe:

Па баш тука е муабетот... Од двата никој ништо не направил за Македонија. Иванов го ископаа којзнае од каде. Исто како со Сашко Кедев на минатите избори. И сакаат да гласаме. За кој???

Бар Борис Трајковски, имаше една популарна фраза, за носењето на косоварите во земјите од западна европа (ако се сеќавате).

Сега ми текна

Имено рекламата на Пивара Скопје пред некоја година

„Скопско и се е можно“ била скриена порака на грците кон Македонците. тврдеше, инаку еден од нај интересните професори на Правниот факултет:uvo:

А да го поставите прашањето во обратен редослед:
Кој од нив двајца може да направи за Македонија :toe:

Проблемот што немаме добри кадри е во партиите. Лидерите со својата моќ се "партиски султани" решаваат за се, па и за тоа кој што ќе биде. Нема регрутација на членството, во партиите доаѓаат неуспешни луѓе, кои не се усовршуваат, не ја учат на вештина на политиката. Послушноста е речиси главен критериум за "успешноста.
Во западните демократии занимавањето со политика има долга традиција и цврста идеологија. Постојат школи во кои се регрутираат таленти за политика, се образуваат, се надградуваат за потоа да добијат улога на лидер, менаџер... Да не зборуваме за формирање тимови од политиколози, психолози, па дури и хумористи што ги следат. :toe:

Здравооооо

еве ме ме бе кај си ме барал ти????

Да погодам од прва

Ѓорги Иванов е најпогоден за Прецедник :pos2:

Мооооре гаѓање да си ибеш векот.Ич не прочита по темава?:smir:

Не го знам човеков, немам никакво мислење за него, посебно зошто е еден анонимус.

А иначе пре би го подржал кога би се кандидирал како независен, но како кандидат на злото ДПМНЕ никогаш не би го подржал, поради тоа што знам дека тој ќе биде само еден украс во рошумојадата наречена Влада на РМ и обичен пион на ВМРО ДПМНЕ.

Е сеа останува отворено прашањето Кое е батево? Дали некој на кој не му предавал го знае и ги знае неговите дела.

И ве молам да не ми го споредувате со Ќерим, пошо не може да се спореди со него, тоа ти е исто како да споредуваш застава со БМВ X6.

ама во гепекот на БМВ Х6, торба со народни пари.
Туку гледаш од брзината по некое евро летнува од багажникот.

Не го знам човеков, немам никакво мислење за него, посебно зошто е еден анонимус.

А иначе пре би го подржал кога би се кандидирал како независен, но како кандидат на злото ДПМНЕ никогаш не би го подржал, поради тоа што знам дека тој ќе биде само еден украс во рошумојадата наречена Влада на РМ и обичен пион на ВМРО ДПМНЕ.

Е сеа останува отворено прашањето Кое е батево? Дали некој на кој не му предавал го знае и ги знае неговите дела.

И ве молам да не ми го споредувате со Ќерим, пошо не може да се спореди со него, тоа ти е исто како да споредуваш застава со БМВ X6.

Не би рекол дека Иванов е анонимус, подобро би рекол дека е еден од оние што ги влечеше политичките конци во изминатвие 2.5 години во владата на Никола Груевски.

Mоре одете кандисувајте некако Васил или Ристо Никовски да се сложат кандидати да ни станат за председатели оти со другиве мав ни е планот,ни Ѓорѓе ни Керим не ги бидува ебаго,од авион се гледа.Мислам ги бидува,ама не за Македонија.Е сега ако на нивните предлагачи им е друга намерата со државчево,тоа е друга работа,кој и да го изберат од нив ќе ја заврши истата работа.Едниот го боли таквото за Македонија,другиот измисли референдум за името,нешто на што ни еден нормален човек не би помислил по 7-8 000 постоење на држава со такво име.Морам да ве потсетам дека Васил изнуди признавање на Македонија од САД уште 1993 кога Ѓорѓе се гребеше да го примат на работа во Скопскиот универзитет,а Ристо Никовски уште 2003 влезе во директни преговори со САД и покрај противењето на тогашните негови а и наши “шефофи“ од СДСМ.
Е па поподобни личности нема да најдете на овие простори барем што се однесува на оваа веќе протоколарна и формална функција во државава.:toe:

Тешко сега циле да го донесеш пак во наштата политика бидејќи има многу непријатели кои едвај чекаат да се дигне глава за да го скинат, а циле не е глуп да не го знае тоа па за да си ја зачува главата или слободата си се држи понастрана, ако не рпимети го нема никаде веќе помвече од 5 години.

Ама уште не е официјално. На собранието на Вмро ке се изгласа кој ке биде предложен за кандидат.

Претседател на Македонија се бира сега. Кого ќе поддржи ВРМО тој ќе биде избран. Значи овој момак ми е нов претседател на татковината. Има чуден лик... да не речам... источњачки. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom