...
КАКО МОЖЕ УСПЕШЕН ДИПЛОМАТ КАКО СРЃАН КЕРИМ, ДА БИДЕ КАНДИДАТ НА НАЈОДРОДНИЧКАТА ПАРТИЈА КОЈА ОТВОРЕНО СЕ ЗАЛАГА ЗА СМЕНА НА ИМЕТО ПОД УСЛОВИ ДИКТИРАНИ ОД АТИНА?
...
може, затоа што успешниот дипломат не дозволи да биде восочна фигура, инаку преговараше и грујо со него, подраспрашај се поубаво, ама свати дека со него не може да излезе на крај, т.е. по негово, т.е. по груево, па реши "ај ќе му удрам контра со професоров иначе мој досегашен советник, тој барем ме слуша кога ќе му кажам какви совети треба да ми дава, а овој многу ми се прави паметен и шетан, а не знае дека јас шетам по пробиштип и радовиш и чашка, а тој ми збори за лихтенштајн, цирих, виена и други за мене непознати локации"
"а да биде помангупски нема да го предложам јас, туку тоа ќе го направи за мене мојот ставре, тој ионака секогаш ме слуша, а после јас ќе чекам реакција од народов, и ако го бива, ќе речам

, едноставно нели народот го сака"
"како сум го заебал значи, ај одам да се видам во огледалцето мое и да прашам огледалце, огледалце кој е најпаметен на овој свет (а за мене свет=р. македонија, барем за сега)"