TpH_Bo_OkO
Трноризец
Дали некој од Македонија успеа повеќе во светската дипломатија од Керим? Не. Значи такви луѓе се ценат
Според мене нас не ни треба фин, мирен... нас ни треба некој со орлови канџи, крвник, питбул, најголемата курва во дипломатијата и пошироко, за де не извади од гомнава.
Значи,
1. Нам ни треба стабилен човек за претседател на државата, затоа што тој треба да работи за нас, а не за кој годе!
2. Срѓан Керим, ако е толку јак дипломат, немаше толку да гледа за себеси, туку ќе лобираше за Македонија низ светот. Него не му треба функција „претседател“ за да го прави она што треба да го прави!
3. Ако е „добар“ дипломат, треба да биде назначен за шеф на дипломатијата, а не за претседател на држава чии ингеренции НЕ СЕ НАДВОРЕШНА ПОЛИТИКА
4. Дека Керим го заболе ташакот за Македонија, се потврди додека беше министер за надворешни во владата на Љубчо - ни се случи 2001, а тој со мал прст не мрдна за лобирање на Македонската конститутивност, меѓу државите кои не осудуваа нас!
Мене не ми треба човек, егоцентрик како Керим, кој очи нема да му видиме во Македонија, туку ќе троши државни пари за да си ги задоволува своите патолошки потреби да застане да се слика до некој познат!
На Македонија и треба човек што ќе работи за Македонија. Тоа не е Керим.