stormspeaker
Бекрија
- Член од
- 4 октомври 2008
- Мислења
- 1.858
- Поени од реакции
- 1.343
Фејсбук, технички, е одлична платформа. Тоа што на Фејсбук се случуваат некои глупости е само и само заслуга на членовите. Незнам зошто некој би бил изнервиран од ФБ. Прифаќате по 500 пријатели (бројка која е петкратно помала во реалноста) и после ви сметаат глупостите кои што ги постираат рандом луѓе. Исто и со Плус. Не прифаќајте било кој, само оние кои навистина имате некаква логика да се поврзете. Јас се водам од овие принципи и на ФБ и се ми е супер, си ги користам мрежите за да контактирам со оние кои би контактирал и надвор од виртуелниот свет.
Мене генерално не ми смета фејсбукот, најмногу благодарение на опцијата Hide, а немам ни толку многу контакти. Ама моментите како што беа групите пред некое време, наградните игри со собирање лајкови, или “демотивациите“ у последно време се тие работи што ми пречат. Секако дека тоа зависи од членот што управува со профилот, ама ако не постојат како можност, нема никој да трола со нив. Сакам едноставна социјална мрежа, каде што ќе можеш да споделиш вест, слика, видео и сето тоа да излеа прибрано и малце посериозно. Сеа за сеа гугл+ ми излеа на таква мрежа, ама уште сум нуб4е и иам само неколку контакти, така што не можам реално да ги споредам со фејсбук. --- надополнето: Jul 7, 2011 2:36 PM ---
Ај ако може некој да ми објасни, ако некој ме додаде во неговите кругови, а јас него не, дали може да ги прати моите активности?