Gоogle Nexus 5

• Креатор на темата Креатор на темата kAREV
  • Време на започнување Време на започнување
Појма неам мислам дека кај нас веке сите објавуваат цена со ДДВ, гледаш пишав само колку би бил истиот телефон да се купи во САД ама ако си таму или имаш кој да ти го донесе, а за тоа што некој спомуваа нарачки и слично им образложив на широко и дугачко мислам дека, колку би им излегол телефонот ако си го нарачуваат од нет и да им пристигне по пошта. иначе на тебе ти реплицирав зашто цената што ја имаше пишано за ајфон изнесува околу 850$ само ако во него пресметаш и поштарина и ДДВ и слично. Да не почне некој да си додава на таа цена поштарина и ДДВ и слично па да рече поефтино е кај нас да го купам или да има кој да му го донесе па да пишаната цена да го предомисли.

Иначе претпоставував дека во двата случаи збориваш за 16GB моделот не проверував на страната.

Другар, цените кои ги наведов се директно од Амазон, мислам дека во нив е пресметан и транспортот. Како и да е конверзија од долари во евра + едно 50 на евра е мојата проценка за N5, одкако ќе помине некоја недела се разбира, на старт ќе сакаат да ќарат што е можно повеќе од нестрпливите.

Пријателе без лутење бе, јас само пишав за цената и им понудив можно оправдување зашто си ја пишал така висока, колку што јас знам цените на амазон содржат трансопрт (бар за книги што сум нарачувал) ама не содржат царина ДДВ и слични давачки, ете инфо за останатите кој ја читаат дискусијава ако решиле да нарачуваат од амазон да проверат убаво зашто може да им испадне поскапо него да го купат тука. Конверзацијата во цела европа е 1$ = 1Evro, така да и не чуди за цениве кај нас. Ама да не тупиме сеа за цената не е темава за тоа кој каде и како ги гледа цените така. Математикава ти е ок дека стварно ледиком држат пристојни цени АМА САМО АКО ГИ ПРЕСМЕТАШ СИТЕ ДАВАЧКИ ЗА ДА ГО ДОБИЕШ ТЕЛЕФОНОТ, не и ако си моментално во САД или пак имаш некој кој ке се врака набрзо па може да ти го донесе.

Низ цела Америка достава е или 10 на долари или бесплатна.

Кај виде дека се љутам не ми е јасно? lol. Дискутираме само. Незнам зошто ти е толку тешко да разбереш како доаѓам до цената, нити пак зборам за ситуација во која некој би го донел од страна. Сега да го купиш телефонот во USA, е најмногу 400 долари генерално за 16GB верзијата, со некои ситни давачки. Кај нас цената ја префрлам во евра, и додавам некои 10-15% откако ќе ја сменам валутата. Не ни спомнав ништо за тоа како се исплати повеќе или слично, кажувам ако сака некој да го купи од овде, која би била цената од прилика, не дека сигурно ќе биде таа но јас се надевам дека ќе биде околу 400 евра.

Иначе,

Тие што имате Nexus 4, имате направено апдејт на 4.3? И ако имате, како се понаша телефонот после апдејт? Читам на интернет, доста луѓе се жалат, дека после 4.3 многу работи се заебувале. И уште едно прашање, дали морам да апдејтирам на 4.3 за да можам на 4.4?

Низ цела Америка достава е или 10 на долари или бесплатна.

Кај виде дека се љутам не ми е јасно? lol. Дискутираме само. Незнам зошто ти е толку тешко да разбереш како доаѓам до цената, нити пак зборам за ситуација во која некој би го донел од страна. Сега да го купиш телефонот во USA, е најмногу 400 долари генерално за 16GB верзијата, со некои ситни давачки. Кај нас цената ја префрлам во евра, и додавам некои 10-15% откако ќе ја сменам валутата. Не ни спомнав ништо за тоа како се исплати повеќе или слично, кажувам ако сака некој да го купи од овде, која би била цената од прилика, не дека сигурно ќе биде таа но јас се надевам дека ќе биде околу 400 евра.

Иначе,

tolkava diskusija za nedorazbiranje, jäs prokomentirav za visokata cena sto si ja pisal za iphone za da gi opravdas ledikom. ete ti si gledal na amazon i moze ti zemalo lokalizacija pa so transport dö mkd ili slicno ti dalo, inace vi USA iphone e okolu 710-715$ sto e za 10000 den pomalku öd ledikom zatoa pojasniv za ddv postarina i slicno kako mozna opcija zasto si pisal taka visoka cena.

fakt cenite vi US se poniski öd Europa i kaj näs, a standarder im e men pogolem sporedeno so mkd

Од wallpaper-от се познава кој го тестира телефонов. Чекам за 3-4 дена еден in-depth review.
BYPvtPDIUAAHhkp.jpg:large

оној од phone dog мислам дека најдобрите рецензии ги прави,редовно го пратам за некој телефон што ми фаќа око.Ама Нексусот е мајка на андроидите,каков самсунг галакси,каков ајфон

оној од phone dog мислам дека најдобрите рецензии ги прави,редовно го пратам за некој телефон што ми фаќа око.Ама Нексусот е мајка на андроидите,каков самсунг галакси,каков ајфон

MKBHD е најдобар.

п.с Колку е царина за вакви работи порачани од странство? Варира од цената или од нешто друго?
Сакам до крај на годинава да го земам преку роднина од Шведска?

MKBHD е најдобар.

п.с Колку е царина за вакви работи порачани од странство? Варира од цената или од нешто друго?

mnogu palamudi i epten obemni recenzii prai crniot,maka mi e da go slusam duri po 20 minuti :D

mnogu palamudi i epten obemni recenzii prai crniot,maka mi e da go slusam duri po 20 minuti :D

Мене па мерак ми е да го слушам,
И јас да добивав гратис телефони ќе дрдорев по цел ден за да направам едно review видео. :D

Мене па мерак ми е да го слушам,
И јас да добивав гратис телефони ќе дрдорев по цел ден за да направам едно review видео. :D

исто :pos:

туку се знае официјална дата кога ќе биде пуштено новото чоколатце или се нагаѓа само ?

Само еден модел ќе има од Нексус 5 ?

MKBHD е најдобар.

Пишав погоре еве повторно
За телефони си ослободен од царинска стапка ама затоа имаш ваква формула

(цената на телефонот + поштарина ) = даночна основица
даночна основица + 18% = конечна цена на телефонот

Од Шведска ти предложив да, ама незнам колку ти е паметно да го нарачаш од таму. Јас додека бев таму за година дена ниеднаш ниту еден уред не беше поефтин од мкд цените во најдобар случај беа исти, најчесто поскапи. Исплатливо е само ако идеш до таму па да го купиш со tax free кој за телефон од оваа категорија би ти го покрил патот до таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom