Голман на декадата

• Креатор на темата Креатор на темата Nik20
  • Време на започнување Време на започнување

Голман на декадата

• Вкупно гласачи
    85
Статус
Затворена за нови мислења.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.594
Поени од реакции
7.289
Локација
Велес
Продолжуваме со номинациите следи голман.

Џанлуиџи Буфон
buffon.jpg

Икер Касиљас

cassilas1.jpg

Петр Чех
cech1212ES_468x385.jpg

Оливер Кан

fcb_kahn_schale_345x468.jpg

Едвин Ван дер сар
van_der_sar_682x400_492036a.jpg

Уф, тежок избор. Последнава година Касиљас не е тоа што беше, али гледајќи ја цела деценија, Касиљас беше брилијантен. Чех го отфрлам, затоа што според мене Чех славата ја стекна последниве 2-3 години, пред тоа никаде го немаше. За разлика од него, овие другите скоро цела деценија се прв избор на тренерите на клубовите во кои играат. Сите се супериорни, сите имале и лоши и добри мигови, али навивачки би рекол за Касиљас. Стварно не можам да се одлучам кој е подобар.

тежок избор но гласав за џиџи :) има одбрането многу добри удари а касиљас има променлива форма:toe:

Santiago Canizares kaj e??? :)
Нема освоено ништо позначајно, во поглед на другиве е нула.
јас би сакал и цезар да е тука, ама бираме на декадата а цезар од 1999 до 2009 само 4 години е прв избор во голема екипа.

и да си го кажам мислењето- Џанлуиџи буфон, обично кога играат интер и јуве сакам да е вон форма ама тоа ретко му се случува.
лидер на јуве, лидер на италија, а одбраните што ги прави сами за себе коментираат, таков рефлекс ретко кој голман го има.

Буфон,сварно човекот одлино бранеше !

П.С:погрешка гласав за Каслијас :tv:

Не ми се челзи баш најомилени, ама гласав за Чех, го бива нема шо...

Џиџи Буфон, од овие горе единствено конкуренција му е Икер Касиљас, но пак мислим дека за нијанса некоја мала е бољи Џиџи

Касиљас и Буфон. Буфон еден од најдобрите, незаменлив за Италија и Јувентус. Додека пак Касиљас, освои ЛШ со само 18 год. и од тогаш е стандарден голман на Реал и Шпанија. Руши рекорди во шпанската репрезентација...нема потреба друго да се каже.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom