Големо невреме во Скопје!

• Креатор на темата Креатор на темата HoLfElDeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сега баш слушнав дека градот Скопје развил единствен систем за развој од поплави кој планират да патентират и после тестирањето во Скопје да го понудат на странскиот пазар. Називот на системот се вика „моли Бога да не врне„. Екипите на град Скопје очекуват овој систем за кој не се потребни скоро никакви инвестиции да го заштити главниот град од понатамошни проблеми со поплавите.

Инфраструкурата (тротоари, улици, канализација) со некои исклучоци воглавно ни се од 60-70тите. Нормално и од прдеж да се затнува и да се движиме со чамци по улиците. Дури и на обичен дожд. Со години и години наназад граѓаните зборат да се гради и проширува инфраструктурата наместо глупостите на кои се потрошија големи милиони ама тоа да ти биле мразачи, комуњари, непатриоти. Башка ако градиш под земја, то е невидливо за гласачите, не е на ниво влада и градоначалник да се сликаат поред шахта.
ова
(посебно болдот)

Иначе ако има поплава може на триумфална да се качат одреден број на луѓе, да се спасат. Ете.

Чоече ова не е нормално!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Во ЃП пред да почне да врне, дуваше многу јак ветар се носеше. Дома во двор секаде е лом.

ДАЛИ НЕКОЈ ЗНАЕ КАКВА Е СОСТОЈБАТА ВО ГТЦ МИ ТРЕБА ИНФО!

Струмица веќе јасно е по поројот повторно целата циганскаа маале е симната кај Средното Никола Карев.

Има канал (подземен) кој е завршен уште 2007-08 кој треба да ги собира тие води.
Поминува над СОУ Никола Карев или почнуваше од таму и завршува доле на Климент Охридски - тразитот до бензинската пумпа на Мак Петрол. Од дугата страна на Климент Охридски, преку АДИНГ ГРАДБА продолжува према Балдовци надоле се приклучува кој р.Тркања.
Штосот е што државата не дава да се прекопа под Охридски и каналот да биде поврзан и со тоа ќе нема кал, бојлери, кревети со старци и секакви реквизти на М. Тито, Младинска и другите пост апокалиптични гледтки... ако врне у Струмица како моментално во Скопје... си ебало мајката.

Мојата чуденсна земја.

И град и дожд и громови, надвор улиците се лом.[DOUBLEPOST=1410621584][/DOUBLEPOST]А бе струја ми снема алоооооооо! Во кој век живееме?!

Последно уредено:
И град и дожд и громови, надвор улиците се лом.[DOUBLEPOST=1410621584][/DOUBLEPOST]А бе струја ми снема алоооооооо! Во кој век живееме?!
Оди замети надвор нетуку сеј пред компјутер.
Двајсетипрви век сне.

:D

Трет пат годинава ме прави утоп жива вода на точак, што среќа ќе ја имав, стварно не знам. Кога тргнав од Карпов сонце грееше, на мостот Обединети нации капеше некоја капа, ама затоа после него потоп. А и џабе да се скриев негде, како што врнеше до пред некој саат, ќе окапев.

Ај утре на сите да ги наврне шо ќе се тепаат за растителен кашкавал на камени. Амин.
Озбилно постои уште глупава идеја на Коцка?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom