Големи поплави, вондредна ситуација во Србија и Босна и делови на Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Awake
  • Време на започнување Време на започнување
Ги пратам радио-аматериве саат време и до сега јавија за 2 смртни случаи, а ги има уште сигурно само не сакат да објават да не се дига поголема паника.

Исто така еве сеа јавуваат дека некои одбиваат евакуација.
Полно портали јавија дека пополека опаѓа нивото на водата во многу места. Ако издржат до утре без некои поголеми проблеми и прелевања од понеделник следуваат многу топли денови така да нивото на водата бргу ќе опадне.

Пак си го покажуваш дебилизмот што владее во тебе. Прекини да мериш како било со пожарот како сега, прекини и со тоа ти што јас што. Си донирал и ќути, глеј да помогнеш како знаеш и умееш.
Кога некој си дава право да му суди на друг, а не помогнал со ништо нели е дебилизам? Немав намера да се фалам дека сум помогнал. Сум помогнал со тоа колку сум имал, но планирам да помогнам и на гладни, сиромашни Македонци. И нас не има гладни и босоноги.

Lele ej... Samo kaj nas da nedojde ova. Boze smiluvaj se.

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Полно портали јавија дека пополека опаѓа нивото на водата во многу места. Ако издржат до утре без некои поголеми проблеми и прелевања од понеделник следуваат многу топли денови така да нивото на водата бргу ќе опадне.
Негде опаѓа, ама има уште критични места (С. Митровица, Шабац, Барича, Н. Београд) каде што се очекува Сава да нарасне. Како и да е, вонредната состојба уште трае, а тек ќе има последици откога ќе се повлече водата.

Кога некој си дава право да му суди на друг, а не помогнал со ништо нели е дебилизам? Немав намера да се фалам дека сум помогнал. Сум помогнал со тоа колку сум имал, но планирам да помогнам и на гладни, сиромашни Македонци. И нас не има гладни и босоноги.
Ти почнуваш со глупави муабети за пожарите. Тогаш луѓе не страдаа домови никој не губеше. И баш ради вакви муабети не сакам да дискутирам. Тотално небитни споредби се прават.

Дај бе не се прајте дебили, политика ви го има испрано мозокот. Без разлика дали е Србија, Хрватска па дури и Грција треба да се помогне.

10К биле спасени а уште 10К требало да се извлечат од нивните домови, ова вртеше на РТС пред 1 саат, сеа колку е точно не се знае, сепак РТС не кажува се за да нема паника. Утре е најтешкиот ден...

Лоша работа еј,а уште повеќе ме плаши,тоа што обично поолави од ваков размер повлекуваат и земјотреси.само ајде ние не смо неко стусно подрачје,па се надевам дека барем ова ќе не одмине.

Донирано и од мене,страшно е ова што се случува во Србија и Босна :(

Еј бројов 143 400 треба префикс или не?

Поплавата ќе си отиде, но ќе им останат уништените домови, необработлива земја во наредни 2-3 години, а најголемиот дел од поплавиве им се се случија токму во земјодеслкиот дел од државата, опасност од епидемија на разни болести, најтешко ќе биде враќањето на нормалниот живот после сето ова. Финасиски ќе се исрцпат дополнително бидејќи ова се штети во милијарди евра.
Жално навистина, Господ напомош.
Да не терам во политички расправии работава, чисто како размислување симптоматично е што досега никаква реакција за помош од ЕУ и западот, оставени сами на себе и помошта од соседите и Русија, а само пред неколку месеци почнаа претпристапни преговори со ЕУ.
Исто така некаде прочитав дека голем дел од жителите од погодениве области биле информирани да се заштитат и да бидат подготвени за најлошото, бидјеќи не е не возможно да се претпостави дека после толкави врнежи веројатноста од зголемување на нивотото на толкави големи реки е голема, зашто не се послушани повиците од властите може само да погодуваме.
ПС
ЕЛЕМ: Анализирајќи ги потенцијалните опасности како за нашиот систем така и за системот во целиот енергетски блок каде што припаѓа и Република Македонија, како и да се излезе во пресрет и да се помогне за санирање на последиците кои се настанати од оваа катастрофална ситуација во Република Србија, имајќи во предвид дека е намелено производството на електрична енергија во нивните термоелектрани, поради потребата од зголемување на електричната енергија во одредени региони договоривме на Србија од Електрани на Македонија во наредните денови да им се испорача електрична енергија во висина од 80 мегавати секој час
Неколку специјализирани единици на АРМ тргнати се кон Србија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom