„Голема Албанија” е спас за Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Рунчев
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
VirtualVlad напиша:
Не ни можеме да се бориме против тоа, ние :(

Но еве Marinka, можеш ти да помогнеш.......мажи се и роди 6 деца, натерај 4 твои другарки да го направат истото, тие 4 другарки да натераат уште 4 свои другарки да го направат истото и така натаму.

Тоа е единствен начин да се бориме против "тоа" :)
Друг начин нема.

Taka Vlad Tepeshu, toa e najdobar nacin da se izborime, ama na nasite devojcina prvo treba da im se napravi amputacija na promienite mozocinja od amercan way of life, holywood, seks, seks, seks, samo seks, seks i toa duri na 14 g., more i so sipci seks itn itn.

Во сите досегашни теми сте ми го отруле таквото со "албанец, Голема Албанија, Али Ахмети, 10% Албанци" и што ти друго знам...

Сега, одеднаш, "ви станува јасно" Љупчо е во право? Дали ви станува јасно и зашто беше "војната" во 2001? Дали ви станува јасно зашто се мразиме денеска? Дали ви станува на вас јасно, дека никој не е крив освен самите?
Не албанците, туку било кој ќе посегне по парче земја што е на продажба. Идејата за Голема Албанија што ете официјално почнаа и македонски политичари да ја рекламираат се појави во доцните 90ти години, а желбата на Грчка, Бугарија и Србија за поделба на Македонија е мноооогу постара...ама сепак вие "мавате" по албанците, демек тие ви биле најкриви...

Знам дека повеќето се гом*ојадци, и пак ќе продолжат со истата професија ама тоа ти е...ни гори внатре во куќата, не ги обвинувајте соседите...

За предвидувањата што ќе биде во 2030та година, не знам, и не сакам такви анализи да праам, ама има смисла, и во право е Влад, Маринка (или како и да ти беше никот) земи роди си едно 10 деца, 100 внучиња ако сакаш така да се бориш против таков наталитет...

АБЦ, ептен си провокатор чоече, твоите ставови се твои, ги почитувам како такви, ама да постуваш нешто за што немаш факти е само илузија на твојот ум, и ништо повеќе. Има или нема 10% албанци, секој си го толкува како такво...можеби и нема...ама на хартија 20% се...можеби и ти си Македонец, ама на хартија не си...Бугарин си.

Баш сакам да видам кој ќе биде првиот што МЕНЕ ќе ме обвини како албанец за Голема Албанија после оваа тема...па да му се смеам во фаца како лице што не гледа подалеку од својот нос...

Пријатно.

Абе луѓе верувајте дека цела ЕУ е исполнета со Албанци од Македонија чии деца никогаш не ја ни посетиле државава ама имаат Македонски пасоши онака колку да им се најдат по потреба.Голем дел од нивните постари роднини само тоа и работат,по цели денови висеа низ МВР со полномошна во раце да им извадат документи за државјанство,лични карти или пасоши.
Можеби сега кога документите ќе треба да се вадат лично ќе се намали реалната бројка на Албанци од Македонија со право на државност особено од фактот што никој од помладите не сака да престојува во некое Дебарско или Гостиварско село повеќе од ден-два,поготово ќе им биде тешко и на постарите да ги кандисаат само за државјанство и пасош да се упатат во Македонија.

Ljubcho...si go bara kursumot odamna...
I kristalno e jasno `civ e` i za kogo raboti.
Makedonija e i premala za da se deli,narodot e naviknat da zivee vo multietnicki zaednici i u toa ne gledam nisto loso,nego samo pozitivni efekti.
Nema nacionalni podelbi...pokusajot za takvo nesto na Balkanot...znaete kako zavrsi pred 10-tina godini.
Site tie srednovekovni sonovi na vakvi ludaci za cisti drzavi(po primerot na negovata maticna,kade sto 100% ziveat samo bugari)se osudeni na neuspeh.
Ona sto mene me nervira e sto vakvi budali ja rasturaat biznis klimata i vlijaat na nivoto na investiciite(nikoj ne saka da investira vo `trusni podracja`)
A kolku do ona levo smetalo...gnasa od covek...sizofrenicno seljaciste..na kogo sum mu veruval...(za golem zal) eve edna pesna:

O nisu krivci primitivci sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne, ma svaka njima cast

Krivi smo mi

Otkud svi ti paraziti sto su nam zagustili
nemoj stari moj, krivi smo mi sto smo ih pustili

Ma sta su znali djenerali i brkati majori
jedino da vicu: pali ali nisu najgori

Krivi smo mi

Ni svi ti silni infantilni sto su puske sanjali
ne, ne derane, krivi smo mi sto smo se sklanjali

Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas
ne pitaj mnogo, dospeces i ti na rdjav glas
Putuj planeto, super smo se druzili
nama je lepo, taman kako smo zasluzili

Nisu krivci depresivci, lude i psihopate
sto su rusili pa sada nama nude lopate

Krivi smo mi

Nisu krivi sedativi sto ih nisu sputali
sori, matori, krivi smo mi koji smo cutali

Putuj Evropo i pos'lji nam malo peciva

За ваквата изјава на Љубче треба директно да се протера од државава и да му се забрани пристап, како може бе јавно да збори да се дели државава не ми е јасно, со кој памет, без разлика даи тоа некогаш би се остварило. Што има така да збори освен ако нема некој скриен мотив неговата изјава. Ваквите клапчовци што пробуваат да ја разнишаат стабилноста во државава треба веднаш да се ликвидираат.Ахххх Хитлер златен:kesa:

Љубчо е ГЛУБ! :glup:

Aleksandar 1000 напиша:
Ваквите клапчовци што пробуваат да ја разнишаат стабилноста во државава треба веднаш да се ликвидираат.Ахххх Хитлер златен:kesa:
:heil:

Aleksandar 1000 напиша:
За ваквата изјава на Љубче треба директно да се протера од државава и да му се забрани пристап, како може бе јавно да збори да се дели државава не ми е јасно, со кој памет, без разлика даи тоа некогаш би се остварило. Што има така да збори освен ако нема некој скриен мотив неговата изјава.
Pa problemot e sto pravnata drzava uste ne funkcionira kako sto treba...
a i groto od sudiite se nepismeni!
Inace bi go viknale na sud da ja `objasni` negovata `ideja`...pa bi go corkirale za :
1.Povik za narusuvanje na teritorijalniot integritet na R.Makedonija.
2.Povikuvanje na nacionalna netrpelivost.
3.Povikuvanje na verska netrpelivost
4.Dejstvuvanje vo sprotivnost so zakonot na R.Makedonija..
Ali nasite sudii...cesaat muda.

Сите вие кој сте против изјавата на Љубчо изгледа тргнувате од верба дека ќе се задржи статус кво и на безбедносен и на политички и на демографски план.Повеќе од јасно е дека сосема сигурната независност на Косово ќе го радикализира овдешните Албанци.И не е сосема јасно што таа независност ќе изроди во пракса во и околу Косово.Какво решение би понудиле вие?

Марс напиша:
Сите вие кој сте против изјавата на Љубчо изгледа тргнувате од верба дека ќе се задржи статус кво и на безбедносен и на политички и на демографски план.Повеќе од јасно е дека сосема сигурната независност на Косово ќе го радикализира овдешните Албанци.И не е сосема јасно што таа независност ќе изроди во пракса во и околу Косово.Какво решение би понудиле вие?
Umoren sum vise od vakvi repliki...cesen zbor.
Pari da mi davaa ke se otkazev...
Ova ke da e edna od poslednite...pa ke zaobikolam forum politika,istorija i dnevni vesti.
Prvo...prosetaj malku po svetov,vidi kako ziveat lugjeto,kolku auslanderi ima sekade...i nikade nema takvi tenzii kako na balkan!Ako ne mozes da ja prifatis vistinata deka e taka i taka...i deka albancite se sostaven del od naselenieto na Makedonija...onda prifati gi kako vlijatelna grupa na auslanderi koja sto doprinesuva za opshtoto dobro i dava dobar del od bruto godishniot dohod na nasata zemja,R.Makedonija.
Isto...nikogas ne zaboravaj deka zivees u prilicno mala zemja od 200 na 250 km,i deka mnogu lesno moze da se zaobikoli ako mnogu mnogu...pravi problemi.I sega od takva pojdovna tocka...sto ke trampas ti be?I sto ke ti ostane?Ti pravi sence u glavata takvata moznost?Znaejki gi teritorijalnite pretenzii na sosedite pogotovo?
I ne veruvam deka nekoj sto e pameten ke ja prifati takvata getoizacija na smetka na moznosta za napredok.
Slednoto prasanje ke da e :
Kakva e moznosta za progresija i napredok na R.Makedonija?
Kratko i jasno,u deset tocki::pos2:
1.Ekonomski rast.
2.Ekonomski rast
3.Ekonomski rast.
4.Silna edukacija.
5.Liberalnost.
6.Ekonomski rast.
7.Silna edukacija.
8.Ekonomski rast.
9.Ekonomski rast.
10.Liberalnost.
Makedonija moze da opstane samo ako ekonomski napredne.Inaku...kolku i da sme dobri ili losi u politikanstvoto,gordi na istorijata i na samite sebe si,kolku i da si ja sakame drzavata...prosto nema da izdrzi vo novite tekovi i ke propadne!
Kako ke napravis Makedonija da bide sakana i od drugite nacionalnosti koi sto ziveat u nea?
Pa so tepanje sigurno ne...So povtoruvanje siptare,siptarcino...glup bosanac...cigane...cetniku itn nula...nisto!
Koga ke mu ovozmozis ramni prava i moznost za napredok,ekonomska stabilnost i ednakvost vo sekoja edna sfera...(sega ke ti kazam i eden aspekt od silna edukacija-) koga ke gi naucat od mali albancite vo Makedonija deka se ednakvi vo pravata,zaslugite i obvrskite kon nivnata drzava R.Makedonija...pa normalno deka on poise ke saka da ostane,raboti i doprinesuva za dobroto na negovata drzava koja sto mu dava se,i na krv ke ja brani...otkolku da ide u Kosovo ili Albanija i da sonuva za nekoja panalbanska drzava koja sto???-prasalnik e sto i kakov prosperitet mu nudi!
Sega...moze da me prasas natamu a kakvi prava na albancite im se nuzni uste?Dali takvite prava nema da donesat kantonizacija i moznost za secesija?
Albancite se prilicno isplaseni od se sto se slucuva isto...i nemaat doverba.I tocno ona nemanje doverba...sekogas ke tera podsvesno sekoj eden albanec da glasa za `svojata` albanska partija,baranja za novi garancii i prava...itn.
Secesija?Da ne se lazeme...ako sakaat utre ke ja proglasat.Ama kako sto gledas...ne ja pravat.
Cvrsta garancija nema od dvete strani...ali dobriot pat koj sto treba da pomine niz mnogu dlaboki ambisi e eden:
DOVERBA i zaedno spravuvanje so problemite i zelba za progres i ekonomska blagosostojba...
Parite se osnovna mok vo ovoj denesen svet drugar...
Edno vreme devizata bila at,jatagan i para,pa kola pistol i para...sega e samo pari!
Parite i onoj stoi gi raspredeluva davaat vozmoznost za pravenje novi...davaat ili zemaat...
I preku nivnoto imanje ili nemanje,prema moznostite ,kapacitetite i resursite te vrednuvaat i na svetsko nivo...
A ne sme nesto pofalno vrednuvani sega za sega...fakat!

I za da bidam do kraj jasen i koncizen u svojot stav:
So izvinuvanje za `diplomatskiot` jazik po ova prasanje:
Ama u isto vreme so vakvata vnatresna politika,tolerantnost kon okolnite narodi nema!Zero tolerance!Nema leb za niv u nasata vodnica!
Sekoja od tie drzavi ima svoi `losi` interesi koga Makedonija e u prasanje.
Sekoj sto ima makedonski pasos,i e roden be samo u Makedonija...e svetost i mi e brat...drugite...ama ic ne me interesiraat!Neka krsat glava.

Не му се лутете на Љубчо, не е битно што тој рекол. Нека е он ”предавник бугарин, нека лаже и пропагира за да ја дестабилизира Македонија”, битно е што навистина Македонија може лесно да се дестабилизира. Не ни треба многу на нас, видете во каква ситуација сме. Затоа не треба да се замижува во смисла ”не , не, тој лаже, нема врска, супер сме ние”. Не сме супер, далеку сме уште од супер, иако сите сакаме најдобро.
Кога се работи за доброто на Македонија, се работи за сечие добро, на сите Македонци. Дајте малку свест за тоа, малку здружени сили, трпение и ум. Премногу се избрзува, дајте малку сериозност и цврстина. Ова е критичен момент за нас, треба саглам да се постапува, не онакви детинести испади ко на Груевски за Бранко, па не си играме џамлии да му се сневиди.
Јас не знам за какви радикализирани Албанци зборите во западна Македонија( до кој степен е тоа?), ама мислам дека ако е Македонија добра за сите нас, и тие ќе се добро во неа.

Ај за Љубчо нормално ми е и очекувано. Али овие неколку бедници погоре кои навидум и меѓу редови се согласуваат со неговата идеа демек е помало зло тоа одколку да не навјасаат Шиптариве во следниве 30 години, не ми се јасни.
Прво и основно правило - пишано непишано како саката од најстаро време до денес е дека
”Прашањето на државната територија е прашање на војна, крв и жртви”.
И како мисли некој да прави размена на територии. Такви размени за да има прво мора да има војна,мртви, крв,жртви па потоа може да има прерасределба, само што никој не го знае исходот на војната.
Може да се случи да треба нам да ни даваат а не ние да даваме.
Бај Љубчо пак не зел лекови, али вие ’ситна боранија” која климате со главчињата (ви празни) не ве разбирам. А и не ве ни жалам.

Daniela напиша:
Ај за Љубчо нормално ми е и очекувано. Али овие неколку бедници погоре кои навидум и меѓу редови се согласуваат со неговата идеа демек е помало зло тоа одколку да не навјасаат Шиптариве во следниве 30 години, не ми се јасни.
Прво и основно правило - пишано непишано како саката од најстаро време до денес е дека
”Прашањето на државната територија е прашање на војна, крв и жртви”.
И како мисли некој да прави размена на територии. Такви размени за да има прво мора да има војна,мртви, крв,жртви па потоа може да има прерасределба, само што никој не го знае исходот на војната.
Може да се случи да треба нам да ни даваат а не ние да даваме.
Бај Љубчо пак не зел лекови, али вие ’ситна боранија” која климате со главчињата (ви празни) не ве разбирам. А и не ве ни жалам.

Жалосно е што како прво, имаш 33 години и треба барем малце почисто да гледаш, да не живееш во магла на денешнава политика на нашите квази-политичари. Друго е што сеуште постојат луѓе кои сеуште веруваат дека со крв се брани нешто во денешно време...Трето, онака чисто од радозналост, кога гинеа луѓе заслепени дека со крв се брани држава, каде беше ти (а и другите патриоти на форумов) на одмор во Грчка? Знаеш да ракуваш со огнено оружје? Каква подршка можеш ти (или било кој друг) да даде во такви ситуации?? Не потикнувајте војна кога не сте способни самите да војувате...Не потикнувајте војна со надеж дека "Македонија има војска, таа ќе не брани" дека во таква војна, ќе треба секој да даде придонес...Дека знаеме, поради реформите за влез во НАТО, бројот на македонските бранители се намали драстично...Па размислете, дали пак сте спремни за војна...ох мои форумски патриоти...

Доста со такви глупарии, него дајте нешто конструктивно...

Na edno drugo mesto prasav kade se uplaka vo Fondacijata: GLAVATA NA LJUBCO NA DOLGA SARISSA NA VRV NA SOBRANIE......davajte konkretni predlozi ne klasicno MKD bla..bla...:)
sarissa_1b.jpg

Абе камо "сарасини" за сариси има колку да сакаш,и не мора на собрание.
Или како што еден мој пријател би рекол:
-Камо глави за капи има колку што сакаш!:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom