мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 20.106
- Поени од реакции
- 25.296
Мојата прва мисла ми е дека ти чупе немаш доволно километража. Ајде те молам пресметај прво колку имаш поминато па да знаеме на што сме. Се пресметува лесно.Zgodna, ubava, se soblekuva pred tebe i tvojata prva misla (bidejki imas seksualen nagon dur ja gledas) e kako da ja iskoristis, koga veke se soblekla gola...
Mozebi e naivna i glupava, dali toa ti dava za pravo da ja gledas so takvi oci deka "bi i poise osven samo gola da mi poziras"?
Temava odi vo ekstrem, demek gola da ti se soblece za uste povekje da te predizvika, ama pa zatoa slucajot sto go kaza roger bacon e uste pozalosen. Da te predizvikuva devojka so iskinata maica? Devojkite navecer koga izleguvaat, kolku seksi se oblekuvaat, site li vi ja razgoruvaat fantazijata?
I toa normalno vi e? Site zgodni i seksi devojki da vi ja razgoruvaat fantazijata?
Ne e malce too creepy? Na sekoja da sakas da i go...ako ti se pruzi sansa (citaj: ako ti se soblece gola)? :-D
Прво должина на клипот, тоа го множиш со два( влез и излез), па го множиш со обртаите во минута( колку влезови и излези направил клипот во цилиндарот), па сето тоа го множиш со времетраење на едно просечно возење во минути. Тоа го множиш со колку често те возат месечно и колку месеци поминале од кога првиот возач го свртил првиот круг со тебе.Така ке добиеш некоја километража( искуство). Доттука е битна само километражата, а ако сакаш да провериш дали си веќе за генералка или цилиндарот сеуште има компресија треба да израчунаш два битни фактори. Првиот е колку од таа километража е набиена од редовен возач, а колку од непланирани возења од други возачи, пошто на сите им е јасно дека редовниот возач пази како те вози, прво гледа моторот да е загреан, не те вози со многу обртаи на клипот, проверува масло и вода и каков е патот и редовно те одржава. Од друга страна пак туѓиот возач не се замара со такви работи пошто тој не те одржава, многу му е гајле дали си загреана и дали си добро подмачкана, дали ке скуваш или ке зарибаш, по какви патишта те вози и тн. Затоа старите рекле кола и жена на друг не се дава.
И сигурно се прашуваш зошто е ова битно. Па битно е пошто очигледно не знаеш дека кога некоја згодна , убава( ебоповикателна) на некој ке му се соблече тој неа не ја искористува туку таа сака да биде искористена ако може така да се каже. А тоа ке го знаеш кога ке имаш со доволно набиена километража и искуство.