Годините - мерка за зрелост?

Викса ГГ е фиктивен форумџија наменет за да ве нервира сите...

Инаку јас сум многу неозбилен, ама озбилно ова.

Ako zrelosta e zhivotno iskustvo, togash edno dete ulichar od 15 godini, ili eden narkoman od 20 godini e pozrel od site nas tuka na forumov.
.

На тој наркоманот чавки му го испиле мозокот во моментот кога прв пат решил да се дрогира и се дрогирал, а за зрелост...тој е веќе зрел за на оној свет:toe:

За зрелоста..кај некој покасно кај некој порано но не и прерано, сепак има некои чекори кои мора да поминат.....

Всушност што е тоа зрелост?
Дали е тоа однесувањето према некои наметнати норми од околината (мнозинството)?

Ова е некој нов виц кој јас не го знам или? Трагично е тоа што може да доживее едно дете уличар на 15 години, колку што е трагично истото да го злоупотребиш на ваква тема, за да не надитриш. Неговиот лош живот ќе го научи порано како да преживува да, но тоа не значи дека ќе биде поискусно во сите останати полиња од животов, од сите останати луѓе.
Јас не ни сакам да дискутирам за споредби со тоа дете и некој "нормален" член на форумов или општо надвор од него.

А за тоа дека еден наркоман од 20 години е позрел ... тоа веќе е смешно. За тоа може да дискутираме, доколку прв ми образложиш зошто мислиш така.

Pa nemislam taka, toa e poentata.
Eden tip kaza deka iskustvoto vo zivotot e zrelosta, ja ne se solgasuvam, i vo znak na toa gi dadov primerite, toj narkoman ili toa dete skitnik imaat pominato mnogu MNOGU povekje od nas niz zhivotov, sho neznaci deka se pozreli, narkomanot se glea deka ne e zrel chim go izbral toj pat.
Dodeka na deteto toa mu e sudeno, i se snaogja kako znae, ali neznaci deka kojznae kolku e zrelo..

Годините не се мерка за зрелост, зрелост е тоа што го носиш во главата, како размислуваш :salut:

Да, можда имам 15 години и можда некој само шо ќе ја види возраста ќе речи дека сум мала и дека нишо немам проживеано од животов и дека џабе некој ги чита моите постови. Океј како сака, само немие некогаш јасно шо цело време колку и да е чоек во право се обидува да ти докаже дека не си зошто си помал. Познавам чоек т.е. дете шо има 18 години, а се понаша како да има 8, а познавам помал од него и каде каде позрел со поинакви сфаќања за животот. Некој и да е помал можи да има многу работи доживеано во животот (не навлегувам во кои, но има многу трагедии кои на секому не му се случуваат) и некој шо има 20 години и знајт само за алхохол, цигари и секс. Мислам дека со тек на годините стануваме посвесни за некои работи на пример смртни случаи и на блиски ко мала не ги сфаќав сериозно , но сега видов дека тоа е најлошото нешто што може да му се деси на некој човек да изгуби некој близок. А за начинот на размислување мислам дека сите поинаку од размислуваме и тоа е нормално, ама пак ќе кажам дека годините не се во никој случај мерка за зрелост. Зрело може да е биде само она што го имаш во глата.

не би рекол дека е зрелоста до годините, мислам од 12 години нагоре е тоа што го имаш во глевата а не годините

Прво созревањето доаѓа по пат на личните искуства, зависи колку еден човек поминал низ животот. Често гледаме како некои луѓе почнуваат уште од раните години да работат, плаќаат сметки и сл. тие веќе со своите некои 16-17 години започнале да размислуваат како некои што веќе на 30 год. Значи според мене зрелоста доаѓа со искуствата добри - лоши сеедно битно се искуства.

Форумов е доказ дека годините не се мерка за зрелост. Мешање на виртуелен и реален свет. Мерење курци палци, потреба да се докажиш дека ти си тој вистинскиот, над сите. Фраер да речам.

Епа роџаци јас то го праев на 12-13 години ко играв Кантер по цел ден(ме ставија админ дека бев тежок зрак) и така си зедов за право да глумам интернет фраер.Ги банирав и кикав, си играв курот. И се то траеше дури не ме фати еден поголем и не ми залепи 5-6 шамари. И убо ми напрај. То ми беше причина да ги видам работите и да се сменам. (уште сум детиште ама не ме гледајте мене :D )

И тогаш пораснав и сфатив шо е виртуелен а шо нормален свет. За жал на форумов напукале по 25+ години(секоја чест на исклучоци) и уште со некој детски фори, со цел пак да се докажиш и да видет сите колку си ти најјак шизик. Па демек страв да го цитираш дека демек тој бил една од главните форумски фаци. Па устручавање и плашење од бан, па оди плачи леле ме банираја, како сега јас ќе продолжам да живеам?:pos: Смешки роџаци, смешки.

Зато роџаци малце полабаво сфатете го форумов и виртуелниов свет. Без нервози, само опуштено. Овде сме за забава и да се дружиме, а не за тепање.

Бидете поздравени, со постов не сакам никој да навредам ама таа е реалноста бе форумџии. Така ми дојде во моментов па реков ќе си пишам нешо од моја гледна точка.Можда не сум во право, испрајте ме није бед :D

Don't stop blazin' , чао чао :D

"Ја тоа го праев на 12-13 години..“
- Сега има 14ипол

Pa nemislam taka, toa e poentata.
Eden tip kaza deka iskustvoto vo zivotot e zrelosta, ja ne se solgasuvam, i vo znak na toa gi dadov primerite, toj narkoman ili toa dete skitnik imaat pominato mnogu MNOGU povekje od nas niz zhivotov, sho neznaci deka se pozreli, narkomanot se glea deka ne e zrel chim go izbral toj pat.
Dodeka na deteto toa mu e sudeno, i se snaogja kako znae, ali neznaci deka kojznae kolku e zrelo..

Тоа се тие постови од пред 6 години :D

Апсолутно не. Зрелоста и мудроста идат со доволното познавање на себеси не со потрошеното време на земјава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom