Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
не беше тоа прашањето, него дали исламот го признава христијанството?
од претходни постови имам разбрано дека ГО признава. али еве, за секој случај пак прашувам и одговори ми да не сум грешка.

Епа како може детето, да не си го признава родителот?

бтв. Еве ти едно убаво видео од 2 мин,од Пијер Вогел :)

Имаше една интересна изрека од еден писател кој вели:
Ако муслиман во превод значи Покорен на Бога,сите се раѓаме и умираме како муслимани(покорни на Бога)
ај да речеме дека е така, али има еден проблем, каде е доказот дека тој постои? и под доказ подразбирам да нешто што се докажува да може да се повтори повеќе пати, кога и да посакаме.
јас немам до сега најдено доказ дека постои :P

Ако муслиман во превод значи Покорен на Бога,сите се раѓаме и умираме како муслимани(покорни на Бога)
Вие сте единствено покорни на вашиот страв. Слепа верба во туѓо сведоштво е лудост! А спремноста да се убиваат, прогонуваат или казнуваат оние кои се сомневаат во истото тоа сведоштво не е ни лудост...туку ЛУДИЛО!

ај да речеме дека е така, али има еден проблем, каде е доказот дека тој постои? и под доказ подразбирам да нешто што се докажува да може да се повтори повеќе пати, кога и да посакаме.
јас немам до сега најдено доказ дека постои :P

Е тоа е веќе многу опширна тема,одамна се имам расправано со атеисти ама цело време се вртевме во круг,и цело време без поента и резултат.
Еве ти едно видео,од проф. Закир Наик,10 мин е.
Изгледај го ако те интересира.
Јас атеистите ионака ги сметам за безобразни луѓе на кои би сакал да им го видат изразот на лицето кога ќе почне да се руши авионот со кој патуваат :)
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 00:46 ---
Вие сте единствено покорни на вашиот страв. Слепа верба во туѓо сведоштво е лудост! А спремноста да се убиваат, прогонуваат или казнуваат оние кои се сомневаат во истото тоа сведоштво не е ни лудост...туку ЛУДИЛО!

:facepalm:

изразот ќе биде “страв“, сигурно нема да се молам на некој кога знам дека не постои. никој не сака да умре, само разликата е во тоа што религиозниот ќе си се моли, додека рационалниот ќе се прашува што може да стори за да преживе.

уште не ми одговори на прашањето дали исламот го признава христијанството?

уште не ми одговори на прашањето дали исламот го признава христијанството?

Ти ќе ми кажеш што подразбираш под поимот христијанство,јас ќе ти кажам дали го признава или не.

Ти ќе ми кажеш што подразбираш под поимот христијанство,јас ќе ти кажам дали го признава или не.

Христијанин значи покорен на Бог.
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 00:56 ---
au meta do dolku li ?

Не, не. Дното е сеуште далеку.

Исус се родил у муслиманско семејство?
mozno :facepalm:
na kraj ke ispadne deka spiros e vo pravo deka islam kako sto propovedal muhamed ne postoi tuku postoi samo toj sto go propovedal isus
takva nekoja kombinacija
i koga ke vidis ( bez navreda molam) muhamed vo celava prikazna e bezpotreben lik ili lik koj sakal samo slava pa koristel copy paste od hristijanska kniga ( nekoja sekta) najdena vo nekoja pestera
poinaku nemozam da go razberam

Ако не сум во право, повели и кажи дали стравот не е единствена причина да веруваш во нечие туѓо сведоштво во кое секој втор збор е потсетување за казните што те очекуваат доколку не веруваш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom