Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување

Ако и овој би сечел раце, може да зборува и во Ватикан - исто ѓубре е! Глумци имаме доволно!
Муслиман е? Подржува убивање неверници? Не го бидува колку и да го ублажува исламот.
И јас пробав така - не бидува! Премногу е изгнасен од верниците таму, по пустините!
Десно копче -> Delete Islam! ;)

Чоеков стигнал до Оксфорд и е единствениот муслиман кој држел предавање и дебата на Оксфорд а ти како сакаш.
А ако мислиш дека од сега па натаму ќе ти одговарам тебе и на другарчето од слободната воља си се зезнал.
Врати се низ темава и гледај што сте пишувале.
Поздрав.
Абе што ме интересира мене каде стигнал, каде бил. Ти поставив конкретно прашање, ако имаш одговор кажи, ако не продолжи да наоѓаш изговори и да бидеш увреѓен.
Се што беше пишано на темава е на место, ако тебе вистината ти боде очи твој проблем!

Ако и овој би сечел раце, може да зборува и во Ватикан - исто ѓубре е! Глумци имаме доволно!
Муслиман е? Подржува убивање неверници? Не го бидува колку и да го ублажува исламот.
И јас пробав така - не бидува! Премногу е изгнасен од верниците таму, по пустините!
Десно копче -> Delete Islam! ;)

Како би имало мир, без религијата на мирот?

Како би имало мир, без религијата на мирот?

Кому му треба мир, нека не вклучува пц :)
Секој пратеник што дошол на Земјата понудил меч, а не мир!
Луѓево сакаат телесно казнување... не знам што им е филмот!

Оргии осудуваат, групно камшикување или каменување е во ред!!!
КАДЕ Е ГРЕШКАТА ВО СВЕТОТ?

Кому му треба мир, нека не вклучува пц :)
Секој пратеник што дошол на Земјата понудил меч, а не мир!
Луѓево сакаат телесно казнување... не знам што им е филмот!

Оргии осудуваат, групно камшикување или каменување е во ред!!!
КАДЕ Е ГРЕШКАТА ВО СВЕТОТ?

И пред пратениците, луѓето ја сакале крвта на гладијаторите во арените.

И боговите ја сакале крвта на Херкул, и го подвргнале на 12 испити.

Среќа генетиката откако брзо ќе го обелодени официјално генот кој сите не прави муслимани, ќе се зафати со пронаоѓањето на овој ген, кој не прави љубители на крв.

i koga ke vidis ( bez navreda molam) muhamed vo celava prikazna e bezpotreben lik ili lik koj sakal samo slava pa koristel copy paste od hristijanska kniga ( nekoja sekta) najdena vo nekoja pestera
poinaku nemozam da go razberam

Кога ќе земеш да го читаш Куранот,можеби и ќе разбереш поинаку.

Читан е Коранот бре ibn kajjim што заморуваш со тој Коран, твојата вистина е лага за мене и робство и насилство кон човештвото!
Ќе ме убедуваш дека моето разбирање е лошо? Мора да имам позитивно мислење за коранот за да ме запишеш во книгата како човек што го разбрал? :facepalm:
Кога ќе бидеш необичен верник и ќе пристапиш малку потрезвено а не со фанатизам кон твојата вера, тогаш ќе разбереш што ти зборувам и зошто сум згрозен што подржуваш насилничка религија која не бира возраст ниту пак казни! :(

Христијанството е комплексна тема,на темата за христијанство видов дека меѓу Мики напр. и чорбаџија има многу разлики и слично.
Исус не проповедал христијанство,нигде во библијата не пишува дека исус проповеда религија која се вика христијанство.
Ако има некој пример,нека ми каже некој.
Аллах праќал пратеници на одредени народи,и сите пратеници(од Адем до Мухаммед) биле праќани со една: а тоа е да се верува во Еден и Единствен Бог.
и сите наишле на препреки во своите учења бидејќи тие народи биле склони кон паганство,и сите пратеници повикувале луѓето да се молат на Еден Бог,а не на кипови.
Тоа опоменување,и усовршување на верата Бог го праќа преку последниот Негов пратеник,Мухаммед,кој ги потврдува пратениците кои биле пред него и доаѓа со последната Објава,Куранот.
Евреите застанале до Мојсеј,и после него не признавале пратеници,следбениците на Исус застанале до Исус и не признавале пратеници после него.
исус е чист од денешното христијанство,ниту бил Бог ниту бил Божји син како денес се представува,и исламот нема ништо со тоа.
многу вешто сакаш да избегнеш одговор, али не се давам јас така лесно:D. конкретно прашувам, нема потреба од НЕконкретни одговори. секое вакво избегнување е многу ..... ај да не кажувам какво е, али во најмала мера нефер. или пак е некој страФ да не кажеш нешто што не треба?
да се разбереме, кое христијанство е признаено од исламот? признаено пошто е веќе кажано дека во една шеријатска држава, исламот ги остава на мира (освен што мора да плаќаат данок) припадниците на христијанството и јудеизмот, и ги признава како претходници на исламот.
уште еднаш, кое е тоа христијанство кое е признато во исламот? иако моето оргинално прашање беше: дали исламот го признава христијанството?

Читан е Коранот бре ibn kajjim што заморуваш со тој Коран, твојата вистина е лага за мене и робство и насилство кон човештвото!
Ќе ме убедуваш дека моето разбирање е лошо? Мора да имам позитивно мислење за коранот за да ме запишеш во книгата како човек што го разбрал? :facepalm:
Кога ќе бидеш необичен верник и ќе пристапиш малку потрезвено а не со фанатизам кон твојата вера, тогаш ќе разбереш што ти зборувам и зошто сум згрозен што подржуваш насилничка религија која не бира возраст ниту пак казни! :(

Eh more hepta si cital kuran ama ne si go razbral. Blagosloven si sto ima tuka koj da ti pomogne da razberes.

Eh more hepta si cital kuran ama ne si go razbral. Blagosloven si sto ima tuka koj da ti pomogne da razberes.
Ах добро е што ИВЗ не е зачленета на форумов... ептен ќе станев муслиман. И ќе велев: ако краде и е свесно детето - замина раката!
Бог да чува (кој и да е бог кој вие го сакате)!:facepalm:

Aj ti zemi podfnauci fizika, hemija, biologija, matematika da vidis kako e.

Научено :)
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 02:29 ---
многу вешто сакаш да избегнеш одговор, али не се давам јас така лесно:D. конкретно прашувам, нема потреба од НЕконкретни одговори. секое вакво избегнување е многу ..... ај да не кажувам какво е, али во најмала мера нефер. или пак е некој страФ да не кажеш нешто што не треба?
да се разбереме, кое христијанство е признаено од исламот? признаено пошто е веќе кажано дека во една шеријатска држава, исламот ги остава на мира (освен што мора да плаќаат данок) припадниците на христијанството и јудеизмот, и ги признава како претходници на исламот.
уште еднаш, кое е тоа христијанство кое е признато во исламот? иако моето оргинално прашање беше: дали исламот го признава христијанството?

какви прашања,такви одговори
ти детаљизираш,јас кружам :D
Луѓето кои живееле во времето на Исус(Иса),Мојсеј(Муса) и останати претходни пратеници на Бога,и исправно ги следеле учењата нивни,Исламот нема проблем со тоа.
Тие луѓе повикувале во верување во Еден и Единствен Бог.
Е сега,после нивната смрт,појавуваат луѓе кои го искривуваат тоа учење,тогаш Бог го праќа Мухаммед како последен пратеник,па кој прифатил арно,кој не прифатил со здравје да си седи :)
Исто како верзии на некој програм,и производителот ти вели: Еве ви ја последната верзија на програмот,само таа е функционална... а ти што си ја имал претходната велиш: Не,јас ќе си работам по старата.
Ете така е и ова,на Судниот ден ниедна религија освен Исламот кај Аллах нема да биде прифатена,па кој сака нека следи што сака,во Индија обожаваат крави.. што да им правам јас :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom