Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
Ти ќе ми кажеш што подразбираш под поимот христијанство,јас ќе ти кажам дали го признава или не.
па ваљда мислам на католицизмот и православието и нивните деривати каде што како симбол има крст и исус на него. а исламот на какво христијаство мисли кога се работи за оној данокот во шеријатската држава?
и да не избегаме од прашањето, пошто имам причина зошто го посавувам за да не биде дека сум грешка

mislis platenik
jasno ni e nas
ete ti obajasniv vo predhodniot post
ke go pocekame spiros da ti doobjasni deka poim nemate

Се објаснив јас со спирос одамна :)
Дали е платеник тоа не знам,не му пишува на чело.
Знам дека човекот примил ислам,и после тоа завршил и исламски факултет,во германија е и бил причина за многу луѓе во германија да примат ислам.

Се објаснив јас со спирос одамна :)
Дали е платеник тоа не знам,не му пишува на чело.
Знам дека човекот примил ислам,и после тоа завршил и исламски факултет,во германија е и бил причина за многу луѓе во германија да примат ислам.

После неговото доаѓање во Германија, се случува исламска ренесанса, и околу 22 милиони Германци го примаат Исламот.
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 01:06 ---

Не знам, веројатно, ми покажа серверска грешка.

Е тоа е веќе многу опширна тема,одамна се имам расправано со атеисти ама цело време се вртевме во круг,и цело време без поента и резултат.
Еве ти едно видео,од проф. Закир Наик,10 мин е.
Изгледај го ако те интересира.
Јас атеистите ионака ги сметам за безобразни луѓе на кои би сакал да им го видат изразот на лицето кога ќе почне да се руши авионот со кој патуваат :)
Во врска со "аргументов" во видеово. Ако секоја креација најдобро ја познава нејзиниот креатор, како што тврди наводниов доктор.....тогаш дали ти кога ќе купиш производ кој поседува лоши особини, го обвинуваш за тоа производот или одиш да бараш рекламација кај производителот?

muabetot e deka kolku sto go razbiram spiros tolku sega go razbiram i meta ;)

Да, ама разликата е во тоа што Мета ни ги отвори очите, и ни покажа уствари дека сме немале среќа што сме се родиле во немуслиманско семејство.

Уште си ги влечеме ние гревовите од Адам и Ева.

Само, ако се родиш во муслиманско семејство, се раѓаш како покорен на бога, и обезгревен.

Ти, истотака спаѓаш во несреќните, оние што би требало да бидат терминирани, некогаш во иднината, при создавање на калифатот.

Ако не сум во право, повели и кажи дали стравот не е единствена причина да веруваш во нечие туѓо сведоштво во кое секој втор збор е потсетување за казните што те очекуваат доколку не веруваш?

Не , стравот е одбрамбен механизам(фајт ор фајт реакција) и го поседува секој еден човек на земјината топка,исто како и божјиот инстинкт(фитра) за кој исламот зборува т.е сите се муслимани се мисли сите генетски ги поседуваат тој божји инстинкт(во куран е опишано перфектно,како екипажот на брод при кој ќе ги задеси бура,тогаш се обраќаат и бараат помош од “некој“ горе).

па ваљда мислам на католицизмот и православието и нивните деривати каде што како симбол има крст и исус на него. а исламот на какво христијаство мисли кога се работи за оној данокот во шеријатската држава?
и да не избегаме од прашањето, пошто имам причина зошто го посавувам за да не биде дека сум грешка

Христијанството е комплексна тема,на темата за христијанство видов дека меѓу Мики напр. и чорбаџија има многу разлики и слично.
Исус не проповедал христијанство,нигде во библијата не пишува дека исус проповеда религија која се вика христијанство.
Ако има некој пример,нека ми каже некој.
Аллах праќал пратеници на одредени народи,и сите пратеници(од Адем до Мухаммед) биле праќани со една: а тоа е да се верува во Еден и Единствен Бог.
и сите наишле на препреки во своите учења бидејќи тие народи биле склони кон паганство,и сите пратеници повикувале луѓето да се молат на Еден Бог,а не на кипови.
Тоа опоменување,и усовршување на верата Бог го праќа преку последниот Негов пратеник,Мухаммед,кој ги потврдува пратениците кои биле пред него и доаѓа со последната Објава,Куранот.
Евреите застанале до Мојсеј,и после него не признавале пратеници,следбениците на Исус застанале до Исус и не признавале пратеници после него.
исус е чист од денешното христијанство,ниту бил Бог ниту бил Божји син како денес се представува,и исламот нема ништо со тоа.

Не , стравот е одбрамбен механизам(фајт ор фајт реакција) и го поседува секој еден човек на земјината топка,исто како и божјиот инстинкт(фитра) за кој исламот зборува т.е сите се муслимани се мисли сите генетски ги поседуваат тој божји инстинкт(во куран е опишано перфектно,како екипажот на брод при кој ќе ги задеси бура,тогаш се обраќаат и бараат помош од “некој“ горе).

Мислам дека при крај е идентификацијата на генот за муслиман.
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 01:18 ---
Христијанството е комплексна тема,на темата за христијанство видов дека меѓу Мики напр. и чорбаџија има многу разлики и слично.
Исус не проповедал христијанство,нигде во библијата не пишува дека исус проповеда религија која се вика христијанство.
Ако има некој пример,нека ми каже некој.
Аллах праќал пратеници на одредени народи,и сите пратеници(од Адем до Мухаммед) биле праќани со една: а тоа е да се верува во Еден и Единствен Бог.
и сите наишле на препреки во своите учења бидејќи тие народи биле склони кон паганство,и сите пратеници повикувале луѓето да се молат на Еден Бог,а не на кипови.
Тоа опоменување,и усовршување на верата Бог го праќа преку последниот Негов пратеник,Мухаммед,кој ги потврдува пратениците кои биле пред него и доаѓа со последната Објава,Куранот.
Евреите застанале до Мојсеј,и после него не признавале пратеници,следбениците на Исус застанале до Исус и не признавале пратеници после него.
исус е чист од денешното христијанство,ниту бил Бог ниту бил Божји син како денес се представува,и исламот нема ништо со тоа.

Епа проповедал Ислам, најверојатно.

МАРШ да не ти гледам ни ник ни арапски имиња ниту ислам ниту Мухамед ниту шеријатски закони!​
Наместо да ти е срам што си муслиман и да се извиниш, ти ми проповедаш смрт на неверници, ми го фалиш казнувањето како нешто добро што си го добил од коранот... Па и сите не правиш учесници проповедајќи како сите сме родени муслимани! Абе соземи се! Не си дете. Да се родев муслиман ќе ти го покажев богот веднаш... вистинскиот!​
Значи не знам што да мислам за вас поеќе... или станете „необични верници“ и научете дали треба или не треба вака или заборавете го исламот!​
Ова не е човечност бре луѓе!​

Во врска со "аргументов" во видеово. Ако секоја креација најдобро ја познава нејзиниот креатор, како што тврди наводниов доктор.....тогаш дали ти кога ќе купиш производ кој поседува лоши особини, го обвинуваш за тоа производот или одиш да бараш рекламација кај производителот?

Чоеков стигнал до Оксфорд и е единствениот муслиман кој држел предавање и дебата на Оксфорд а ти како сакаш.
А ако мислиш дека од сега па натаму ќе ти одговарам тебе и на другарчето од слободната воља си се зезнал.
Врати се низ темава и гледај што сте пишувале.
Поздрав.

Чоеков стигнал до Оксфорд и е единствениот муслиман кој држел предавање и дебата на Оксфорд а ти како сакаш.
А ако мислиш дека од сега па натаму ќе ти одговарам тебе и на другарчето од слободната воља си се зезнал.
Врати се низ темава и гледај што сте пишувале.
Поздрав.

Па фала богу, иди легни си, не ќе одговараш на неверници и безбожници.

Ти им кажуваш како да станат покорни на Бога, тие ти пуштаат видео со отстранување на раце на осумгодишни деца.

Безобразлук. Непознавање на шеријатот, законот алахов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom