Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
Да не бидеме расипана плоча, а ? Да си ги преќутиме 5те убиени деца ?

Значи гледај, многу е лесно :

- Кај племето е симплифицирано, гледа непријател и го сака мртов.

- Кај Македонците кои се неспоредливо по цивилизирани од племето, секогаш ги релативизираат работите, ги делат на добри и лоши. Како сега ти на пример.
Што би рекол Берик - "Ти го крстиш, тој прди"....ништо не е симплифицирано! И не делам никого на добри и лоши! Напротив, ти реков дека тоа се осмислени провокации, со цел да изнудат реакции како вашиве! Им играте како што во свират! Не ви викам јас да си преќутите, туку да не им правите услуга на оние кои ги мразите! Бидејќи со ова го правите токму тоа! На нивната намера да предизвикаат немири се ставате во улога на совршени пиончиња!
Тие Ипсисимус, кој пробуваш да ги делиш на добри и лоши, во 2001 од планините кога се симнаа, не дојдоа со тебе соживот да градат, туку да те иселат. И денес тие од планините, 98% од муслиманското население ги поддржува, и ти за 2% ми вртиш муабети како не треба да се генерализира ?
Многу е важно да се избере страна, да се одбере помалото зло.

За во западот, ќе остава Берикм Дондарион да остави вести. Да ти посочи колку такви настани има. Бидејќи тој има доста евидентирано и подобро знае да се снајде.
Види, што се случуваше во 2001 можеш да кажуваш на некој друг мене не, затоа што јас за цело време бев присутен и гледав со свои очи! Ниту една минута од конфликтот во 2001 година не бев надвор од Тетово! Затоа не ми кажувај дека не требало да се генерализира! Тоа можеш на некој од струмица, радовиш, штип...и слично! Избирање страна е ултиматум, немање свој став - кукавичлук со други зборови! Ќе се бориш против национализам со друг национализам? Против една религија, со друга?!
Јас не велам дека треба Милошевич да се врати, скраја да е. Кога велам екстремна десница, мислам на нов систем. Не на Хитлери и Милошевичи. Нов далеку поинаков систем. Мислам дека ти е јасно.

Проблемот е во тоа што има многу Македонци кои делат на добри и лоши, сеуште веруваат во соживот... И покрај тоа што „борците за права“ изиграваа копаничари по грбот на невини луѓе, разнесоа мотел, пред некое време „Алаховите робови“ масакрираа деца. Не може тоа да се заборави.
Значењето на поимот "екстремна десница" е тој, ти можеш и за златно славејче да ја сметаш нема да го смети фактот што значи "екстремна десница".
Проблемот не е што многу македонци верувале во соживот, проблемот е што многу како тебе паѓаат на провокации и со тоа ги остваруваат плановите токму на оние кој најмногу ги мразат.

Што би рекол Берик - "Ти го крстиш, тој прди"....ништо не е симплифицирано! И не делам никого на добри и лоши! Напротив, ти реков дека тоа се осмислени провокации, со цел да изнудат реакции како вашиве! Им играте како што во свират! Не ви викам јас да си преќутите, туку да не им правите услуга на оние кои ги мразите! Бидејќи со ова го правите токму тоа! На нивната намера да предизвикаат немири се ставате во улога на совршени пиончиња!

Види, што се случуваше во 2001 можеш да кажуваш на некој друг мене не, затоа што јас за цело време бев присутен и гледав со свои очи! Ниту една минута од конфликтот во 2001 година не бев надвор од Тетово! Затоа не ми кажувај дека не требало да се генерализира! Тоа можеш на некој од струмица, радовиш, штип...и слично! Избирање страна е ултиматум, немање свој став - кукавичлук со други зборови! Ќе се бориш против национализам со друг национализам? Против една религија, со друга?!

Значењето на поимот "екстремна десница" е тој, ти можеш и за златно славејче да ја сметаш нема да го смети фактот што значи "екстремна десница".
Проблемот не е што многу македонци верувале во соживот, проблемот е што многу како тебе паѓаат на провокации и со тоа ги остваруваат плановите токму на оние кој најмногу ги мразат.

Не делиш на добри и лоши, а сепак знаеш што се случувало во Тетово и со која цел. Чудно малку. Јас мислам дека токму тоа го правиш. И не ми е јасно, какви треба реакциите да ни бидат ? Нешто во стилот „Абе глејте не е убаво така што направивте на протестите, али глејте да не се повтори, сега ви е опростено“ , вака од прилика ?
Дај кажи како „играме по како што ни свират“ со тоа што ја презентираме вистината во земјата ?

Ако имаш попаметно решение од национализам во дадената ситуација, слободно напиши.
Јас не знам која позиција ја застапуваш ти. Еднаш велиш не делиш на добри и лоши, а не требало да се генерализира (а делиш на добри и лоши, од километар се познава). Само ај.

Сите што велите дека постојат добри и лоши, за тие добрите изгледа мислите за некој си ендемски вид, или можеби мит некој. Мене ми е чудно.
Знаеш дека во 2001ва многу Албанци ги примија учките во своите домови, ги поеа, хранеа, им подарија имоти. А овие борциве за права тивко си копаа ровови, си се спремаа за борбата против „окупаторот“ и „македонската тиранија“.

Али ние Македонците немаме проблем и понатака да си ги делиме.

Терајќи ги нашите либерални ставови, ќор Македонец нема да остане во северно-западниот дел на државава.
Брат*, извини вака за дефокусирање, чисто ова ме интересира. Кои се тие „наши либерални ставови“ кога на власт веќе 7 години имаме демохристијанска конзервативна десница? Нема опозиција. Нема левица. Власта доби 90% мнозинство во државава, сите подржуваат десница. Како сега изговор за гнасотииве во државава се некои си либерални ставови?

*извини доколку ти смета обраќање на овој начин

И што имаат УЧК со убиството на дете од страна на муслимани во Сирија, кое што е убиено бидејќи некако успеало да го навреди Мухамед кој е мртов со векови? УЧК ја нападна Македонија бидејќи го навреди Мухамед и исламот?
Докажуваме дека муслиманите тука би убивале секој што ќе гукне против исламот?

Дека сега не можат, но кога би можеле би убивале?

ibn kajjim ти би одобрил ли бре со твоите браќа муслимани да се убиваат луѓе само заради тоа што имаат свој став за Мухамед и исламот? Без разлика дали за нив Мухамед е најниското нешто...? Дали би убивале за тоа? Значи не велам да се браниш бидејќи некој те нападнал и ти зависи животот (да не ми занесеш со Америка муабетот), туку ете јас зборувам за Мухамед и не го сметам за нешто посебно ниту него ниту неговите писанија... би ме убил? Би одобрил ако некој муслиман ме убие бидејќи сум го навредил исламот, пророкот или што и да е?
Хм?

Не делиш на добри и лоши, а сепак знаеш што се случувало во Тетово и со која цел. Чудно малку. Јас мислам дека токму тоа го правиш. И не ми е јасно, какви треба реакциите да ни бидат ? Нешто во стилот „Абе глејте не е убаво така што направивте на протестите, али глејте да не се повтори, сега ви е опростено“ , вака од прилика ?
Дај кажи како „играме по како што ни свират“ со тоа што ја презентираме вистината во земјата ?

Ако имаш попаметно решение од национализам во дадената ситуација, слободно напиши.
Јас не знам која позиција ја застапуваш ти. Еднаш велиш не делиш на добри и лоши, а не требало да се генерализира (а делиш на добри и лоши, од километар се познава). Само ај.
Веќе реков - решението неможеш да го бараш, ниту да го нудиш јавно на форум! Ако ти непрепознаваш очигледна провокација! Ако тебе не ти е јасно дека оние кои стојат позади таквите акти од тебе посакуваат таква реакција, тогаш залудно да правам муабет со тебе!
Кој рече дека треба да им кажеш "опростено ви е"?! Сакаш да сториш нешто во врска со тоа? Стори! Ама размисли дека реакцијата која првично инстиктот ти ја налага е токму онаа која некој ја посакувал и убил за да ја предизвика кај тебе!
А за тоа колку е паметно национализмот, да се користи во борба против друг национализам, пробај да изгаснеш оган кој гори од нафта со оган кој гори од плин, па можеби ќе сватиш што сакам да кажам.
Да усвоеше Македонија граѓански устав кога се осамостои наместо национален, сега ќе немавме вакви проблеми. Ако имаш македонски документи, пред државата си македонец, а дома биди што сакаш.

Брат*, извини вака за дефокусирање, чисто ова ме интересира. Кои се тие „наши либерални ставови“ кога на власт веќе 7 години имаме демохристијанска конзервативна десница? Нема опозиција. Нема левица. Власта доби 90% мнозинство во државава, сите подржуваат десница. Како сега изговор за гнасотииве во државава се некои си либерални ставови?

*извини доколку ти смета обраќање на овој начин

Ставовите „и меѓу нив има добри“ и „не треба да се генерализира“.
Тоа што кокетира власта со МПЦ не е важно исто така не е важно што владеачката партија е десно ориентирана. Што фајде од сето тоа, кога потпаѓа на најмали притисоци... Тука како шлаг му доаѓаат хипстерите, Милчин, Најчевска, Беличанец...

Гледаш и Ипсисимус е истата приказна, покрај сите маки што ги истеравме во 2001, покрај тоа што деца ни убија, што се вработуваа неписмени во администрација...(многу други пикантери) тој си стои на ставот дека не треба да се генерализира, но исто и не ги дели на добри и лоши. Сите се лоши за него. Контрадикција !? За скопскиот нема гајле, јас сум од Влае, иначе. :D :cool:
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 00:05 ---
А за тоа колку е паметно национализмот, да се користи во борба против друг национализам, пробај да изгаснеш оган кој гори од нафта со оган кој гори од плин, па можеби ќе сватиш што сакам да кажам.
Да усвоеше Македонија граѓански устав кога се осамостои наместо национален, сега ќе немавме вакви проблеми. Ако имаш македонски документи, пред државата си македонец, а дома биди што сакаш.

За решението ми е јасно, го немаш. Став некој, кој суштински навлага, исто немаш.

Аналогииве ми се допаѓаат. Пробај гангрена да излечиш со што ќе намачкаш ракија на делот, пробај да излечиш мигрена со тоа што ќе се напиеш аналгин, пробај тумор на мозок да излечиш со тоа што ќе се напиеш аспирин...

Ставовите „и меѓу нив има добри“ и „не треба да се генерализира“.
Тоа што кокетира власта со МПЦ не е важно исто така не е важно што владеачката партија е десно ориентирана. Што фајде од сето тоа, кога потпаѓа на најмали притисоци... Тука како шлаг му доаѓаат хипстерите, Милчин, Најчевска, Беличанец...

Гледаш и Ипсисимус е истата приказна, покрај сите маки што ги истеравме во 2001, покрај тоа што деца ни убија, што се вработуваа неписмени во администрација...(многу други пикантери) тој си стои на ставот дека не треба да се генерализира, но исто и не ги дели на добри и лоши. Контрадикција !?
Го избегна дипломатски одговорот. :) А згора на тоа мислиш дека ова малцинство толку плукано од власта и без никаква моќ, им ја креира политиката?! Чудно...

Како и да е, не сакав да завлеземе офтопик, само мал пример на тоа што Ипси го кажува дека играме како ни свират.

Го избегна дипломатски одговорот. :) А згора на тоа мислиш дека ова малцинство толку плукано од власта и без никаква моќ, им ја креира политиката?! Чудно...

Како и да е, не сакав да завлеземе офтопик, само мал пример на тоа што Ипси го кажува дека играме како ни свират.

Тоа малцинство сепак креира и наметнува некакво мислење помеѓу помладите. Се сеќаваш што се се пишуваше по нет од страна на тоа малцинство за Кајганаџиите и акцијата Spread-the-truth ?

Отидовме офтопик, ќе ти одговорам на ПП.

Онтопик. Беше демантирано дека детево било убиено поради наведената причина, сакам да ги прашам муслиманиве на форомов дали би го оправдале доколку дете навистина го навреди пророкот или Алах? Дали би оправдале убивање на 10-но дете поради тоа?

Тоа малцинство сепак креира и наметнува некакво мислење помеѓу помладите. Се сеќаваш што се се пишуваше по нет од страна на тоа малцинство за Кајганаџиите и акцијата Spread-the-truth ?
Сериозно? После 7 години непречено владеење на десница на власт, ти ги кривиш либералите (?!) за говнариите во државава? И тоа не е пропаганда сакаш да кажеш?
Ние сме во масовна халуцинација, за жал не е од убавите.

Сериозно? После 7 години непречено владеење на десница на власт, ти ги кривиш либералите (?!) за говнариите во државава? И тоа не е пропаганда сакаш да кажеш?

Не само либералите. И власта што 7 години владееше непречено. Што амнестираше терористи, што вработува тетреби без грам мозок, што на факултет се запишуваат амеби, што не побара оставка од клошарот што се клањаше на споменикот на терористите... Не е убаво да ми ги извртуваш зборовите.

Плус, ако се сеќаваш имаше една реклама како Македонци и Албанци си ги помешуваат децата на породилно, па си честитаа насмеани, тоа се во знак на соживот, нели, нема репресирања во доминантно муслиманските средини, нема гајле.

И после деца заклаа...

Не само либералите. И власта што 7 години владееше непречено. Што амнестираше терористи, што вработува тетреби без грам мозок, што на факултет се запишуваат амеби, што не побара оставка од клошарот што се клањаше на споменикот на терористите... Не е убаво да ми ги извруваш зборовите.

Плус, ако се сеќаваш имаше една реклама како Македонци и Албанци си ги помешуваат децата на породилно, па си честитаа насмеани, тоа се во знак на соживот, нели, нема репресирања во доминантно муслиманските средини, нема гајле.

И после деца заклаа...
Ама ти не ме разбираш што сакам да кажам. Трезвено и аутсајдерски* ако разгледаш, ќе ти стане јасно дека такозваните либерали во државава се малцинство и немаат апсолутно никаква моќ за било што. А замисли, истите тие се криви за буквално се‘. Мене искрено тоа ми е несфатливо, а бааги логична сум.
Инаку, бев на протестот против поставувањето на учка за министер за одбрана. Ако нешто сакаш да алудираш..

*да не речам неутрално, ептен ја изгуби смислата тој збор.

Ама ти не ме разбираш што сакам да кажам. Трезвено и аутсајдерски* ако разгледаш, ќе ти стане јасно дека такозваните либерали во државава се малцинство и немаат апсолутно никаква моќ за било што. А замисли, истите тие се криви за буквално се‘. Мене искрено тоа ми е несфатливо, а бааги логична сум.
Инаку, бев на протестот против поставувањето на учка за министер за одбрана. Ако нешто сакаш да алудираш..

*да не речам неутрално, ептен ја изгуби смислата тој збор.

Јасно ми е и во право си. Либералците немаат толкава моќ да влијаат значајно врз народот, но глупостите за време на Spread-the-truth не можам да им ги простам. Владата и оваа и претходната се најкриви.

За копукот, не пробувам да ти наметнам ништо. Misunderstanding.
Место побараа (на владата мислев) сум лапнал буква и сум напишал побара, и делува како лично да ти се обраќам.

ibn kajjim ти би одобрил ли бре со твоите браќа муслимани да се убиваат луѓе само заради тоа што имаат свој став за Мухамед и исламот? Без разлика дали за нив Мухамед е најниското нешто...? Дали би убивале за тоа? Значи не велам да се браниш бидејќи некој те нападнал и ти зависи животот (да не ми занесеш со Америка муабетот), туку ете јас зборувам за Мухамед и не го сметам за нешто посебно ниту него ниту неговите писанија... би ме убил? Би одобрил ако некој муслиман ме убие бидејќи сум го навредил исламот, пророкот или што и да е?
Хм?

Башка тема е тоа друже,зборувам за ова што е сега тема овде.
Значи уште еднаш повторувам,ова дете е убиено во Сирија,а таму се случува граѓанска војна,убиено е во престрелките а не затоа што го навредувало Мухаммед или исламот.

Па ние фактички имаме само неолиберали и во десницата и левицата зарем не ти е јасно тоа, они неможат ништо друго да понудат бидејќи толку се, епа толку се кадарни, тука морал на полчитички основ и основ на одговорност е непозната некојси таму X или Y убиени деца, претепани, малтретирани, уапсени со закани.

А либерал нема политичка одговорност бидејќи МОЈА РАБОТА Е бе( Мај Лајф).

Само поштен и одговорен човек ја гледа и РАЗБИРА волјата на одредена организирана заедница нека биде група на луѓе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom