Глупости, суета, гордост - раскинување!

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
3 најглупи работи...не ги можам луѓето со овие работи,гледаат наоколу,следат,мислат премногу за се...едноставно јас сум спонтан и мислам дека нема потреба од сево ова...а инаку да,сум налетал на вакви...тоа ти е некогаш ќе ти дојде паметот...порано или подоцна

Колку вашата суета и гордост биле причина за глупости да ја прекинете врската?
Свесни ли сте и колку за овие две пакости што можат да Ви сторат? Или вечно се борите со нив, незнаејќи дека тие се единствената причина која на крај Ве оставаат сами?
Познавам примери каде луѓе се освестуваат за ваквите грешки по многу години, но за жал ја пропуштиле љубовта на нивниот живот....Од глупост стапиле во брак со друга личност...Од глупост изневериле....
Повелеле....

GORDOST NE E GLUPOST BRE ALOOOOOOOOOO. AKO RADI LJUBOV POGAZISH GORDOST NE SI COEK VISHE!!!!!!!

GORDOST NE E GLUPOST BRE ALOOOOOOOOOO. AKO RADI LJUBOV POGAZISH GORDOST NE SI COEK VISHE!!!!!!!

Хм...знаеш има една реченица : Не го жали оној кој заради љубовта ја изгубил гордоста, жали го оној кој заради гордоста ја изгубил љубовта.

Сепак, сметам дека човек секогаш треба да го задржи своето ниво и достоинство. Никогаш не треба да ползи, ниту да моли. Но, да знае да прави остапки и компромис. Затоа што ако секој ја истакнува својата гордост во врската - тогаш ниедна врска не би опстоила повеќе од еден месец.

GLORIOUS I'D RATHER DIE WITH HONOUR THAN TO LIVE IN SHAME!

Ова се закон стихови од супер песна :) Се попушта до негде... АМА ДО НЕГДЕ!
Се си има граници :salut:

коа пишуете на темава, имајте у предвид дека секојпат ке се деси некоја работа во која на некој начин партнерот ке се обиде да ви наметне негов дил, е сеа ѕа да не биде работава, екстремизам, треба да се сече и да се кажуе отворено шо ви смета и ако не е тоа премногу тенденциозно останете во врската, зашо глупости не би ги нарекол од проста причина што секако дека тој што е со вас не е глуп...туку само се обидува да ве смени или да наметне свои правила на игра шо мз одговараат...ако е тенденциозен премногу...кажете му што поскоро...

fuck away:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom