Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Реков, ако се фаќаме на нивото на културата кое го покажуваат во темава, има многу кои аздисаа многу повеќе од ZeroStyle.

Дека направи пристрасен потег - направи.

И добив медал за админ на денот со банот на Зиро? Пристрасен потег спрема членовите на Кајгана кои не сакам да ги навредуваат во отсуство на аргументи (или во присуство на аргументи, ал од нервоза).И мене ми доаѓа желба на некој околу да му поделам зборчиња сочни и слатки, ама знам дека не е во ред и плус нема да покажам никаква надмоќ и супериорност, туку забележлива глупавост. Е не ги прочитав сите 70 страници од збор до збор, ама последно се фатив за него бидејќи во два наврати навреди. Првиот пат му простив, вториот не.

Али како-било, правдата дели ја овде ти како непристрасен.

јас верувам дека ацид и мистичен нема да се задржат само на една тема на кајгана туку дека ќе ја направат поголема кампањава...
а знаете и вие дека е така!
Види, како читам се повеќе коментари од типот на "ак не ви чинит не идајте", се посериозен сум во намерата. Ме фаќа инает. Ем не прифаќаат добронамерни сугестии и предлози, ем ти викаат да не доаѓаш, а кога викаш дека нема повеќе да им стапнеш - ти си глуп, предавник, па после гајле им било...

И реков, има време до наредна сезона. Ова е само загревање. Ќе спремам убаво осмислена кампања, која нема да биде само на Кајгана туку ќе бомбардира буквално сегде. А има многу кои ќе ја поддржат. Епа, нема да биде сеедно. Ќе се промени нешто во начинот на размислување, дали кај нас (да не одиме), дали кај нив (да се корегираат), важно нема да биде сеедно.

И добив медал за админ на денот со банот на Зиро? Пристрасен потег спрема членовите на Кајгана кои не сакам да ги навредуваат во отсуство на аргументи (или во присуство на аргументи, ал од нервоза).И мене ми доаѓа желба на некој околу да му поделам зборчиња сочни и слатки, ама знам дека не е во ред и плус нема да покажам никаква надмоќ и супериорност, туку забележлива глупавост. Е не ги прочитав сите 70 страници од збор до збор, ама последно се фатив за него бидејќи во два наврати навреди. Првиот пат му простив, вториот не.
Да бе, и баш за неговиот коментар се фати. Каква коинциденција.

Али како-било, правдата дели ја овде ти како непристрасен.
Не ме зајадувај. Немој.

I PAK NIEDEN KONSTRUKTIVEN KOMENTAR OD BOJKOTIRCATITE!
cccc
aj nema veze ne pisam pojke dur ne vidam neso drugo osven rekacii na recenicata ak ne vi se svigat ne idajte!
pozdrav se nadevam deka ke vi teknit deka bojkotov sucks, i stvarno se nadevam deka ova ke ostanit samo prepucavanje na net!
PS da ne me svatite pogresno ne mi e krivo za bojkotot deka osven tabietot na odredeni luge so ne nerviraat na 80% od ohrigani nisto drugo ne spomnavte ko pricina!

I PAK NIEDEN KONSTRUKTIVEN KOMENTAR OD BOJKOTIRCATITE!
cccc
aj nema veze ne pisam pojke dur ne vidam neso drugo osven rekacii na recenicata ak ne vi se svigat ne idajte!
pozdrav se nadevam deka ke vi teknit deka bojkotov sucks, i stvarno se nadevam deka ova ke ostanit samo prepucavanje na net!
PS da ne me svatite pogresno ne mi e krivo za bojkotot deka osven tabietot na odredeni luge so ne nerviraat na 80% od ohrigani nisto drugo ne spomnavte ko pricina!
А колку конструктивни коментари има од бојкотираните????

Врв на ситуацијата беше во Х-фактор,наводно шема дискотеката во Охрид,за 1-ви мај годинава.
Си одиме културно да си влеземе со другари,вратарот вика-Дечко 150 денари.
Јас само реков-Колкууу? и тргнав да си одам. Таман стигнавме до вратата,вратарот викна-Ееејј дечки,чекајте,ајде за 100 денари........Ние нормално,си отидовме.
После 2 дена,другар,охриѓанец отишол во дискотеката,прашал колку пари е влез,му рекле луѓето-Па имаш тарифа за скопјани што е 150 денари и тарифа за охриѓани и остали што е 100 денари. После 3 збора муабет за охриѓани,го пуштила другарот бесплатно.
Доволно е?:smir:

Да бе, во право си.

Знаат странците кај се оди на плажа, а Охрид не е место за тоа.
Плажи има многу во светов.
Св.Софија,Св.Наум,охридска архитектура...ги имат само во Охрид.
Значи доаѓаме до заклучок дека Охрид не е туристичко туку историско место?
Ако под туризам подразбираш плажа и капење тогаш си во голема заблуда.Париз нема плажи,така?Дали заради тоа Париз не е туристичко место???:pos2:

еве ќе ти пишам неколку причини кои не се однесуваат само на охридскиот табиет:

-кога сум на одмор сакам да искулирам, а не да се тепам за лежалка на плажа која ми ја наплаќаат ко на свети петар кајгана ко да е којзнае кој луксуз
-до сега со исклучок на еднаш не сум била во асален апартман, секаде се делат тоалети, кујни итн, за хигиена да не збориме, менување постелнина во апартман може одма да заборавиш
-повеќето од апартманите-собите што се рентаат не се воопшто предвидени за туристички намени, туку се дел од нечие нормално живеалиште
-топла вода за туширање исто со тешки рестрикции
-возење со такси,пази да не бекнеш зошто ако се деси тоа пиши одма дупла цена
-заден пат ги разгледуваме црквите низ охрид, кадешто насекаде се наплаќа 50дена влез (прват тоа билокаде да видам) срам ми беше на гостите што ги шетав да им кажам дека се плаќа, а уште повеќе дека за нив ко за странци е поскапо т.е 100ден, со која логика незнам.
-плаќање сметка во кафич стрикно со мени пред тебе,зш искачаат некои феноменални математички нелогичности
-паркинг наоѓање исто научна фантастика
И уште мал милион ситници кои не ми текнуваат во моментов.

Pa eve ko na primer nekoi se bunea deka gradot ne e cist- vo poslednive dve tri godini se ima podobreno ohrid na to pole, nekoi vikaja deka nemalo dobri privatni smestai jas vikam kolku plakas tolku dobivas ima mnogu mesta vo koi za cena od 300-350 denari dobivas krevet so topla voda non-stop i sl osnovni uslovi koi mozes da gi dobies za cena od 5, ako sakas poveke imas prekrasni stanovi koi se dvizat po 50 evra na dena vo koi slobodno mozete da spiete po 4-5 dusi, mesto da fakate divi taksisti koi se segde koljaci mozete slobodno da se javite vo taksi kompanija da ima ja kazite destinacijata i uste so niv da se dogovorite za cena, za uslugata vo kaficite ima i dobri i losi zosto gi vregate i tie koi so imet dobra usluga, za toa so slusate skopjanistata vaka skopjanistata taka nie pak slusame ohriganite vaka ohriganite taka. so drugo te interesira pile?:toe:
ZOSTO NIKOJ OD VAS SOVESNITE LUGE NE VRATI NA OVOJ POST?
EVE VI KONSTRUKTIVNOST SO JA BARATE! ZOSTO VAKVI POSTOVI IZBEGNUVATE A ZA SE OSTANATO DA SE KOMENTIRA LI KOMETIRA?!?!?

на темава појќе не пишувам само ќе читам освен ако паднит некоја јака провокација.
А за то банот ваша си е работа ама мое искрено ме навреди стварно тој прво не е некој шо ме познава туку од онака му текнало да навредува. И мене во неколку наврати ми идаше да кажам многу работи ама не ги кажвам од чиста култура и од то шо со то нишо нема да променам кај личноста шо сум ја навредила,нема смисла

на темава појќе не пишувам само ќе читам освен ако паднит некоја јака провокација.
А за то банот ваша си е работа ама мое искрено ме навреди стварно тој прво не е некој шо ме познава туку од онака му текнало да навредува. И мене во неколку наврати ми идаше да кажам многу работи ама не ги кажвам од чиста култура и од то шо со то нишо нема да променам кај личноста шо сум ја навредила,нема смисла

Ова некој те подбуцна да го кажеш признај а?
Ај не се карам со тебе,знам дека сум во право :wink: Ако ти треба нешто,бујрум пп како цивилизирани луѓе ќе се разбереме. Јас и до Серпико пратив една, чисто информативна.

Врв на ситуацијата беше во Х-фактор,наводно шема дискотеката во Охрид,за 1-ви мај годинава.
Си одиме културно да си влеземе со другари,вратарот вика-Дечко 150 денари.
Јас само реков-Колкууу? и тргнав да си одам. Таман стигнавме до вратата,вратарот викна-Ееејј дечки,чекајте,ајде за 100 денари........Ние нормално,си отидовме.
После 2 дена,другар,охриѓанец отишол во дискотеката,прашал колку пари е влез,му рекле луѓето-Па имаш тарифа за скопјани што е 150 денари и тарифа за охриѓани и остали што е 100 денари. После 3 збора муабет за охриѓани,го пуштила другарот бесплатно.
Доволно е?:smir:
Шо море...како не те е срам не ми е јасно само?
Е не моам више да се расправљам со ова скопјанишчава...
Как не се срамиш пак те опитвам?
100 денари проблем се?
Ем шо си дошол в Охрид така мор?
Шо... домати од дома че си зимате и на плажа че ми се вргољите?
Ајде...шом така... ние че ве частиме!
Оти сте сиромаси...:tapp:

От немате пари мољим те...
Се зедовте в Скопје...
полни сте пари ко бродови...
ама душата ви е стисната и змија в џебо имате!
Незнаите да живеате...
за срамота. :kesa:
Че ми пишиш тука цел состав за 150 денари...
Ич не идај шом така.
Чуму си ни?
:nerv:
Скопјанишче едно... в Маврово да си идаш.
И ушче еднаш сурато да не сум ти го видел в Охрид.
Че те бија,да знаиш.
:nerv:
Невоспитан...

Мистик ако ти анти-кампања, ние спротивното. Сами си штетите. Прави кампања за летување на други места низ Македонијава, оти со анти-кампања само странциве ќе се смеат колку сме само сложни, и мн од нас, Македонците. Ама ај така сте решиле, одете против...мислиш цел град сме такви..:uvo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom