Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Пази да не одиш некаде за истите пари ... :tapp:

Ако идам натака си одам во Струга , никако во Охрид , како Струга нема друга:helou:

Морам да кажам, у една прилика кога бев кај едни другари што беа сместени во приватен смештај тој шизикот нејќеше да ме пушти да одам во веце пошо сум пуштал вода а тоа идело на негов трошок а не на трошк на моите другари дека они си плаќале за нив.

мислиш нема?

Мислам нема .... за да поминиш топ одмор у странство немаш шанси со истите економски услови од Охридов ... каде во Будва ? каде едно топче сладолед е 1 евро или ?

Можам на прсти да избројам колку пати сум била во Охрид. Убав град е дефинитивно, но повеќе би идела да го посетам на пролет или во есен отколку во лето. Она за што идат во Охрид е да се ижуркаат добро и на плажа да седат за да бидат видени. Сакам на одмор кога идам да се бањам (а водата ми е преладна во охрид настинувам секогаш), да се сончам на раат без никој да ме зјапа ...
Така да многу повеќе сум била и би одела во Струга него во Охрид.
Пофини се луѓето, попријатно се чуствувам, поефтино е, ете лани имаа и хит плажа.
А кога ги гледам аражманите што ги имаат агенцииве за во Охрид глава ме боли. Поскапи цени имаме од аражмани на море и во луксузни одмаралишта. Кренати се акциите на многу високо ниво.
Во Струга водата е потопла од Охрид?:icon_redf Не сум знаел.

Можам на прсти да избројам колку пати сум била во Охрид. Убав град е дефинитивно, но повеќе би идела да го посетам на пролет или во есен отколку во лето. Она за што идат во Охрид е да се ижуркаат добро и на плажа да седат за да бидат видени. Сакам на одмор кога идам да се бањам (а водата ми е преладна во охрид настинувам секогаш), да се сончам на раат без никој да ме зјапа ...
Така да многу повеќе сум била и би одела во Струга него во Охрид. Пофини се луѓето, попријатно се чуствувам, поефтино е, ете лани имаа и хит плажа.
А кога ги гледам аражманите што ги имаат агенцииве за во Охрид глава ме боли. Поскапи цени имаме од аражмани на море и во луксузни одмаралишта. Кренати се акциите на многу високо ниво.

a slucajno dane e istoto ezero vo Struga i Ohrid? Sekade ke e ista vodata...

Температурата на водата е различна од колку куриња мочаат во таа вода во даден момент, колку луѓе има у тој момент (секој човек испушта топлина од 80вати мислам), колку е длабока водата, кое време изгрева сонцето кое време заоѓа сонцето тамо, дали е залив или не е, дали има подводни извори кои се поладни или нема. Не е секаде иста водата.

Мислам нема .... за да поминиш топ одмор у странство немаш шанси со истите економски услови од Охридов ... каде во Будва ? каде едно топче сладолед е 1 евро или ?
абе има шанси.. истите пари што ги потрошив лани ги потрошив и претходната година црна гора... ама црна гора си поминав топ...

Никој не збори за луѓето. Сите форумџии со кои сум имал контакт од Охрид се прекрасни луѓе. Верувам дека и голем број од останатите се такви, дружељубиви, со космополитски размислувања. Ама за туризмот збориме, не за дружбата. Збориме за намќорестото гледање од страна на угостители, не од обични граѓани : )
Acid lani koj bev u Ohrid 70% posto od konobarite so gi prasav od kj sa mi kazaja deka sa od drug grad deka ne sa Ohrigani

Acid lani koj bev u Ohrid 70% posto od konobarite so gi prasav od kj sa mi kazaja deka sa od drug grad deka ne sa Ohrigani
А колку конобари праша од кај се?
И зошто побогу си прашувал конобари од кој град се?

И дали си прашал повеќе од 10? Зошто 70% од 10 се 7... :toe:

И ич не ме интересира мене од кај се конобарите. Битна е услугата.
Бојкотот е за охридскиот туризам, а не за охриѓани.

А колку конобари праша од кај се?
И зошто побогу си прашувал конобари од кој град се?

И дали си прашал повеќе од 10? Зошто 70% од 10 се 7... :toe:

И ич не ме интересира мене од кај се конобарите. Битна е услугата.
Бојкотот е за охридскиот туризам, а не за охриѓани.
Така е!
Значи најлошо што заклучив од ова е дека и кенлерите попримиле од газдите "лепо" понашање. Опасна работа е ова туризмот!

Температурата на водата е различна од колку куриња мочаат во таа вода во даден момент, колку луѓе има у тој момент (секој човек испушта топлина од 80вати мислам), колку е длабока водата, кое време изгрева сонцето кое време заоѓа сонцето тамо, дали е залив или не е, дали има подводни извори кои се поладни или нема. Не е секаде иста водата.
Ако е за курињата кои мочаат во Охрид би требало да е потопла водата споредно со тоа што има повеќе мочачи на лето. Исто така и за луѓето(80 вати). Длабочината на водата блиску до брегот се разликува и на плажите на Охридското крајбрежје како и Струшкото крајбрежје, но поради погоре наведените две причини би требало и тука водата да е релативно топла е сеа јебига не колку на Карибите, сепак е езеро со подводни извори кои претежно се наоѓаат на поголемо растојание од брегот.

Така е!
Значи најлошо што заклучив од ова е дека и кенлерите попримиле од газдите "лепо" понашање. Опасна работа е ова туризмот!
Ма дај бе! Го попримиле од газдите:tapp:.

Мислам дека во ова време во кое се наоѓаме моментално , по сите проблеми со грција и нашите туристи таму, не ни треба оваков луксуз како бојкот против Охрид.
Она со цените, Охрид никогаш нема да биде тоа што бил. Се нафураа многу, но ете има туристи. И тоа се повеќе странци на коишто Охрид им се допаѓа таков како што е.
Е сега, омразата меѓу Скопјани и Охриѓани секогаш постоела и ќе постои.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom