Глам Рок

Ги знаеш овие?

Доста добри музичари Winger со Headed for a Heartbreak направија бум и се пробија.Гитаристот се вика Reb Beach мислам,и стварно ептен парче праи на песнава..

Боље ми е оваа песна од нив.

Можда за тебе,твој вкус али ако слушаш музички оваа им е врв..Мелодијата е крај..
Еве еден друг бенд..само оваа песна им ја можам и Mr.Rainmaker
Се викаат Warrant а песната I saw red..

А еве ја Mr.Rainmaker..
enjoy:smir:

Полека бре. Се јаде гомна цело време за Слипнот, Булет Фор Мај Валентајн,Грин Деј,Били Талент,корн итд итд??? Што се гламерите ако не истото, репрезентирано на друг начин во друго време? Ако нешто го усра рокот/металот во тој период тоа е гламот. Машина за павење пари и стекнување со слава, права машина во право време...тоа е гламот, нема никакви уметнички вредности.

Полека бре. Се јаде гомна цело време за Слипнот, Булет Фор Мај Валентајн,Грин Деј,Били Талент,корн итд итд??? Што се гламерите ако не истото, репрезентирано на друг начин во друго време? Ако нешто го усра рокот/металот во тој период тоа е гламот. Машина за павење пари и стекнување со слава, права машина во право време...тоа е гламот, нема никакви уметнички вредности.

:aplauz:

Skid Row може друго од глам не ми "штима"

Што се гламерите ако не истото, репрезентирано на друг начин во друго време? Ако нешто го усра рокот/металот во тој период тоа е гламот. Машина за павење пари и стекнување со слава, права машина во право време...тоа е гламот, нема никакви уметнички вредности.
Добро прашање..Мојот одговор е ..интересен пакет и склоп од повеќе музички правци што наиде на одличен прием кај публиката..

Ќе ти ги земам за пример Winger..Сите во тој бенд се музичари..Вокалот свири бас гитара,пијано и ритам гитара,тектописец и еден од композиторите..А гитаристот е еден од можеби најинвентивните соло гитаристи и опасен гитарски виртуоз што свири со зрел и дистинктивен тон..Reb Beach..Свиреше и во Whitesnake потоа.Во живо се дури и подобри.Јас обожавам метал но не можам да негирам квалитетни музичари..

Ама во право си дека имаше и такви што го усраа рокот и металот..На пример Poison..Ич не ги можам..А има уште многу примери..Па и Warrant дури..освен нивните 2 песни што ги постирав погоре..
Btw SKid Row се закон!!!

Добро прашање..Мојот одговор е ..интересен пакет и склоп од повеќе музички правци што наиде на одличен прием кај публиката..

Истото треба да значи и за бендовите кој ги напомена FallenHypaspist.
Секоја музика си има своја убавина, така да Skid Row ми се нај топ од гламот.

Извини брат али има врвни музичари шро се гламери... еве малце од кај кикацо че украдам ( нема да се налути :) ) во Mr.Big гитаристот Paul Gilbert е врв можеби е и еден од најдобрите гитаристи во светов :) е сега јес да во секој стил има некој шо квари просек али јеби га :D така да во стил не треба да се плука туку во бендот што го руши стилот :D:baeh:

Не заборавај го басистот Billie Sheehan..:zver:
Типот му свири на концертите на Vai..Еден од најдобрите басисти,само Di Gorgio за нијанса е подобар според мене..

И да го поткрепиме ова со аргументи..

А ова е од Mr.Big како свират cover од Deep Purple..ајмо гитаристи и басисти и музичари коментирајте.. почиња од 0:40

Извини брат али има врвни музичари шро се гламери... еве малце од кај кикацо че украдам ( нема да се налути :) ) во Mr.Big гитаристот Paul Gilbert е врв можеби е и еден од најдобрите гитаристи во светов :) е сега јес да во секој стил има некој шо квари просек али јеби га :D така да во стил не треба да се плука туку во бендот што го руши стилот :D:baeh:

Па да, има врвни музичари, али неоспорливо е дека гламот е создаден за комерциални цели, нема душа музиката... со мал број на исклучоци...

Па да, има врвни музичари, али неоспорливо е дека гламот е создаден за комерциални цели, нема душа музиката... со мал број на исклучоци...
Пост на место.

Зависи брат кој како ја сфаќа...еве конкретно за овој пример..мене глам ми е музика во која се внесени најјаките гитарски рифови...многу гламери се јаки музичари...додека вие што не го бендисувате гламот...мене вашиот Death, и така натаму метал не ме бендисува..али да не се оддалечуваме од темата..во секоја музика има јаки музичари..ова е една од оние во кои преовладуваат добрите...а другото се е во вкусoT

Потполно не на место..
Напротив врие со квалитетни музичари,секако има и такви што и не ги бива..
Тоа што овдека е негативно е нивниот изглед а не музиката..тоа е оној момент што им смета на оние што сакаат поагресивна музика..А KISS баш па така изгледаат..пострашни се од било кој метал бенд(зборам за outfit)спореди со King Diamond,Children of bodom,Cradlle of FIlth,Slipknot so maskite.. ама пак музиката на KISS им е глам :wink:

Потполно не на место..
Напротив врие со квалитетни музичари,секако има и такви што и не ги бива..
Тоа што овдека е негативно е нивниот изглед а не музиката..тоа е оној момент што им смета на оние што сакаат поагресивна музика..А KISS баш па така изгледаат..пострашни се од било кој метал бенд(зборам за outfit)спореди со King Diamond,Children of bodom,Cradlle of FIlth,Slipknot so maskite.. ама пак музиката на KISS им е глам :wink:
Така е брат..:)

ПЕСНИШТЕ !!!!!

Песниште ?!

2 Во едно :)

eве и една балада...

штета што после 94та Andi Deris Преминува во helloween и јас им ги слушам само 4те албуми до 94та што излегле :)

А ова е од Mr.Big како свират cover од Deep Purple..ајмо гитаристи и басисти и музичари коментирајте.. почиња од 0:40
[/quote]

Стварно и Billy Sheehan го забораевме..не смее да се пропушти...ептен е забеган:D
А оваа Burn..Со другиот гитарист Kotzen..али и тој е закон...добро сега не може со Gilbert али сепак и него му симнувам капа...Ме бендисува што си има свој стил на свирење

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom