Глам Рок

Зависи брат кој како ја сфаќа...еве конкретно за овој пример..мене глам ми е музика во која се внесени најјаките гитарски рифови...многу гламери се јаки музичари...додека вие што не го бендисувате гламот...мене вашиот Death, и така натаму метал не ме бендисува..али да не се оддалечуваме од темата..во секоја музика има јаки музичари..ова е една од оние во кои преовладуваат добрите...а другото се е во вкусoT

1. Што подразбираш под добар гитарски риф?
2. Што подразбираш под јак музичар?
3. Дет не ги пипај, и немам намера да се одалечувам од темата.
4. Во гламот не преовладуваат добрите музичари.
5. Вкусот се развива, не е вроден.

Tip - Музичар = Уметник.:smir:

Потполно не на место..
Напротив врие со квалитетни музичари,секако има и такви што и не ги бива..
Тоа што овдека е негативно е нивниот изглед а не музиката..тоа е оној момент што им смета на оние што сакаат поагресивна музика..А KISS баш па така изгледаат..пострашни се од било кој метал бенд(зборам за outfit)спореди со King Diamond,Children of bodom,Cradlle of FIlth,Slipknot so maskite.. ама пак музиката на KISS им е глам :wink:

Ако сакаат брат, голи нека свират, али ако музиката не им ваља . . . . . јок...

И Гламот не е музички поджанр кој случајно, или со помош на квалитетот наишол на добра маса фанови....

1. Што подразбираш под добар гитарски риф?
2. Што подразбираш под јак музичар?
3. Дет не ги пипај, и немам намера да се одалечувам од темата.
4. Во гламот не преовладуваат добрите музичари.
5. Вкусот се развива, не е вроден.

Tip - Музичар = Уметник.:smir:

Ако сакаат брат, голи нека свират, али ако музиката не им ваља . . . . . јок...

И Гламот не е музички поджанр кој случајно, или со помош на квалитетот наишол на добра маса фанови....

Вкусот се развива нормално...али некоја музика едноставно не ти влегува во уши и готово...јас брат од кога знам за мене слушам глам(не дека не сум слушнал друга музика - напротив сум слушнал секаква али пак гламот највише ме бендисува - затоа и го слушам...)
А за јаки музичари, јаки гитарски рифови нема јас што да зборам пиши Racer X на youtube слушни сам - види сам ако не ти се допаѓа не слушај и готово не можам јас со сила да те натерам:wink:.Не ги мешам death туку само спомнав како пример.:toe:

Вкусот се развива нормално...али некоја музика едноставно не ти влегува во уши и готово...јас брат од кога знам за мене слушам глам(не дека не сум слушнал друга музика - напротив сум слушнал секаква али пак гламот највише ме бендисува - затоа и го слушам...)
А за јаки музичари, јаки гитарски рифови нема јас што да зборам пиши Racer X на youtube слушни сам - види сам ако не ти се допаѓа не слушај и готово не можам јас со сила да те натерам:wink:.Не ги мешам death туку само спомнав како пример.:toe:

Да слухот се развиа...го прифати тоа ,не го оспориваш. (многу го оспоруваат) - тоа ти е за целиот прв параграф.

Инаку брат тоа * во вториот параграф не ти е добар риф.....туку подобро кажано - лесно прифатлив риф....намерно,со цел напраен, лесно прифатлив риф за да атрактира добар број од публиката....не баш квалитет...

Ај бро ќе пишам шо како околе кваитетот на музиката кога сум трезен...ајт позз....:smir:

срањето лежи тука. срањето во секој поглед

Глам рок нешто што во последно време доста често почнав да слушам, иако некои ќе кажат абе ај батали тој шит да слушаш но сепак според мене има доста квалитетни песни навистина заслужуваат да бидат уште долго време слушани.

Песни кои ми се најслушани...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom