Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не шо не са граде ништо,него и тоа шо го имме не са попрааве ка ќе почне да скапуве.. сите фасади шо требе да са РЕСТАВРИРАТ тка стоат,да ги јаде времто.. да скапуват,и ка ќе дуне посилен ветар да падне не-дај-боже врз нечија глава дудека минуве низ плуштадут.. важно казинто е направано,грцте(уд кој шо живејме) са угостани... а на друагто,тури пепал!http://www.kanal5.com.mk/default.asp...&eventId=58762
Плоштадот во Струмица по терк на француски Лион
![]()
Шест фирми се пријавија на тендерот за изградба на плоштадот во Струмица. Локалната компанија Жикол со најповолна понуда. Конкурирала со понуда вредна околу 184 милиони денари. Доколку ги исполни и останатите критериуми, за помалку од месец токму оваа фирма може да ја отпочне изградбата на плоштадот.
Проектот чини околу 4 милиони евра. Струмичкиот плоштад треба да добие нов лик до почетокот на 2011 година.
Струмица ќе стане град со простран плоштад. Според проектот на општината,тука од година сообраќајот ќе се одвива подземно, а предвидена е и гаража.
Идејата е земена од француски Лион кој според градските власти има најдобро решение за централното градско подрачје.
А во нашта Гивгилија кога ќе почнат да градат нешто ? Втора најбогата општина во Македонија, инкасираат милиони од казината во „Лас Гевгелија“ , а не се гради ништо!!! Срамота :kesa:
Најчуден дијалект што сум го прочитал до сега.не шо не са граде ништо,него и тоа шо го имме не са попрааве ка ќе почне да скапуве.. сите фасади шо требе да са РЕСТАВРИРАТ тка стоат,да ги јаде времто.. да скапуват,и ка ќе дуне посилен ветар да падне не-дај-боже врз нечија глава дудека минуве низ плуштадут.. важно казинто е направано,грцте(уд кој шо живејме) са угостани... а на друагто,тури пепал!
Најчуден дијалект што сум го прочитал до сега.Гевгелиски е?
Сериозно?Сите што биле во Гевгелија (па и јаспонеле убави впечатоци и сакале пак да ја посетат. Изгледа на гостите повеќе им чини отколку на домашните, кои барем овде на форумов, ретко се пофалиле со нешто.
Тамошните пријатели ми велат дека годинава во конкуренција на 11 општини од Републиката, Гевгелија ја добила титулата Град на културата 2011 и се случуваат многу културни настани, театарски претстави, концерти и уметнички изложби. Но, по тоа што сум го прочитала овде, гевгеличани се некако млитави и повеќе им годи да си седат по бројните кафичи или да гледаат источни сапуници наместо да ги посетат и поддржат овие манифестации. Чудна сорта се, во секој случај. :smir:
Сериозно?
Не значи дека ако не пишуваме овде, не ги подржуваме или пак не одиме на овие манифестации.Од тоа што одиме немаме време тука да седнеме па да напишеме нештоШала на страна.
На крај краева, не знаат многумина за темава или пак ја посетуваат често, да кажаме.
А и баш не сме фалбаџиски народ. :pos2:
Super, neli zaedno sme posilni