ГИВГИЛИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Супер шо има и нешто за Гивгилија незнајах оти има на форумут ама вие денаве изгѕреме пекол е а читах назд Св Николе ке бил најтопал град нека дојде ву Гивгилија тоа со беше пшал па да виде со е топло

Убаво градче е Гевгелија, дотерано, средено, културно.

Друга работа е што никогаш не би живеел таму, 42С скоро секој ден од летото се премногу за мене.

http://www.kanal5.com.mk/default.asp...&eventId=58762

Плоштадот во Струмица по терк на француски Лион

getImageThumbnail.php

Шест фирми се пријавија на тендерот за изградба на плоштадот во Струмица. Локалната компанија Жикол со најповолна понуда. Конкурирала со понуда вредна околу 184 милиони денари. Доколку ги исполни и останатите критериуми, за помалку од месец токму оваа фирма може да ја отпочне изградбата на плоштадот.

Проектот чини околу 4 милиони евра. Струмичкиот плоштад треба да добие нов лик до почетокот на 2011 година.

Струмица ќе стане град со простран плоштад. Според проектот на општината,тука од година сообраќајот ќе се одвива подземно, а предвидена е и гаража.

Идејата е земена од француски Лион кој според градските власти има најдобро решение за централното градско подрачје.

А во нашта Гивгилија кога ќе почнат да градат нешто ? Втора најбогата општина во Македонија, инкасираат милиони од казината во „Лас Гевгелија“ , а не се гради ништо!!! Срамота :kesa:
не шо не са граде ништо,него и тоа шо го имме не са попрааве ка ќе почне да скапуве.. сите фасади шо требе да са РЕСТАВРИРАТ тка стоат,да ги јаде времто.. да скапуват,и ка ќе дуне посилен ветар да падне не-дај-боже врз нечија глава дудека минуве низ плуштадут.. важно казинто е направано,грцте(уд кој шо живејме) са угостани... а на друагто,тури пепал!

не шо не са граде ништо,него и тоа шо го имме не са попрааве ка ќе почне да скапуве.. сите фасади шо требе да са РЕСТАВРИРАТ тка стоат,да ги јаде времто.. да скапуват,и ка ќе дуне посилен ветар да падне не-дај-боже врз нечија глава дудека минуве низ плуштадут.. важно казинто е направано,грцте(уд кој шо живејме) са угостани... а на друагто,тури пепал!
Најчуден дијалект што сум го прочитал до сега.:)Гевгелиски е?

Имме седум - осум лежеци полицајци и нови тротоари шо лафте без врска оти ништо не са граде.

хехе, алал да им е ного направиле,ги исечеа дрвата за да нареда плочки...

Имам другарче што учи во Гевгелија, доста ја фали, поздрав до сите гевгеличанци на форумов.

Здраво гевгеличани. Иако татко ми е роден во Скопје, следствено на тоа и јас сум тука роден :), сепак како и повеќето влечам корени од други градови. Баба и дедо ми по татко се од Гевгелија и мн. често доаѓам таму, најчесто за да јадам пица во Бакарди или јагнешко во Мрзенци. :)) ...Последен пат кога бев во Гевгелија, излеговме со неколку другари до ноќниот клуб во Фламинго и онака ми се виде доста интересно, не мн. големо но убаво средено, за Гевгелија таман ноќен клуб. Е сеа пошо како и секогаш во недостиг на идеи за кај да се помине новогодишната ноќ, ни се изроди идеја да тркнеме до кај мене во куќата во Гевгелија со неколку другари и да одиме во ноќниот клуб во Фламинго за нова година, чисто онака мала промена, и онака тука во ск. е прилично безлично и досадно. Е сеа ќе замолам некој од вас да ми излезе во пресрет доколку знае да ми каже дали ќе има таму нешто организирано за нова година, колку чини итн. или пак доколку има некој број од некој менаџер на клубот да ми даде па натака јас ќе си превземам. Благодарам дечки однапред, и имате убав град да знаете, посебно ќе добие на вредност кога ќе се заврши инвестицијата горе на Кожув. Поздрав

Сите што биле во Гевгелија (па и јас:) понеле убави впечатоци и сакале пак да ја посетат. Изгледа на гостите повеќе им чини отколку на домашните, кои барем овде на форумов, ретко се пофалиле со нешто.
Тамошните пријатели ми велат дека годинава во конкуренција на 11 општини од Републиката, Гевгелија ја добила титулата Град на културата 2011 и се случуваат многу културни настани, театарски претстави, концерти и уметнички изложби. Но, по тоа што сум го прочитала овде, гевгеличани се некако млитави и повеќе им годи да си седат по бројните кафичи или да гледаат источни сапуници наместо да ги посетат и поддржат овие манифестации. Чудна сорта се, во секој случај. :smir:

Сите што биле во Гевгелија (па и јас:) понеле убави впечатоци и сакале пак да ја посетат. Изгледа на гостите повеќе им чини отколку на домашните, кои барем овде на форумов, ретко се пофалиле со нешто.
Тамошните пријатели ми велат дека годинава во конкуренција на 11 општини од Републиката, Гевгелија ја добила титулата Град на културата 2011 и се случуваат многу културни настани, театарски претстави, концерти и уметнички изложби. Но, по тоа што сум го прочитала овде, гевгеличани се некако млитави и повеќе им годи да си седат по бројните кафичи или да гледаат источни сапуници наместо да ги посетат и поддржат овие манифестации. Чудна сорта се, во секој случај. :smir:
Сериозно?
Не значи дека ако не пишуваме овде, не ги подржуваме или пак не одиме на овие манифестации.Од тоа што одиме немаме време тука да седнеме па да напишеме нешто :pos: Шала на страна.
На крај краева, не знаат многумина за темава или пак ја посетуваат често, да кажаме.

А и баш не сме фалбаџиски народ. :pos2:

Сериозно?
Не значи дека ако не пишуваме овде, не ги подржуваме или пак не одиме на овие манифестации.Од тоа што одиме немаме време тука да седнеме па да напишеме нешто :pos: Шала на страна.
На крај краева, не знаат многумина за темава или пак ја посетуваат често, да кажаме.

А и баш не сме фалбаџиски народ. :pos2:

Според коментарот и емотиконите би рекла дека сметаш дека сте духовит народ :helou:

Epten si go sakam mojot grad, ovaa godina e grad na kulturata a i gradot od kaj doaga prviot Makedonski idol...ste go posetile li? Ako ste- znaete kolku sum previligirana shto doagam od tamu, ako ne ste bile- mnogu propushtate...p.s. site ste pokaneti , povelete vo _ _ _ G _ _ I J _ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom