Гитарски појачала

• Креатор на темата Креатор на темата The Macedon
  • Време на започнување Време на започнување
Колку пари ќе ми отидат за да набавам материјал за појачало 15-20вати и квалитетни шеми каде има т.е од маршали,вох,фендер.....????

Собирајте до 700 евреи и обратете се кај Јован гитаристот од Hardfaced,да го чуете Soldano-то шо го има склопено има на газ паднете сите.:drk:

l_7a0c88b5c5ca44d58e06172e5a1435e0.jpg

Аууу, многу е топ појачалово. Башка скоро скроз е ко Солдано, и однапред по изглед и се. Браво :)))

Дали некој има број или може да ми каже како да стапам во контакт со овој Владо лампа? Фала

Каде да го носам појачалото на сервис? Line 6 Spider 3 75 W. Проблемот е во тоа што конекторите на појачалото кои се поврзуваат со кабелот за струја при некои x услови(оптегнување, удирање на кабелот, прецвикување) ваљда губат контакт и се искривуваат али многу се осетливи и појачалото се поебува, прекинува да свири а екранчето кое што е на процесорот вграден во појачалото свети. Незнам што му е, веќе еднаш го правев ради истиот проблем, и сега пак ме ребра. Значи фирма која што повеќе има оплескано во квалитетот на конекторите од Line 6 моментално не сум сретнал.

Абе људи,ја у појачала не се разбирам ич...
Во некоја иднина сакам да зеам глава и кабинет,со желба да свирам prog metal и слично.
За свирка праам муабет.
Е сега дали праи вакви ствари Владо или само комбоа праи?
Уствари шо све праи?
Уствари глуп сум...али bear with me:smir:

Marked One напиша:
Абе људи,ја у појачала не се разбирам ич...
Во некоја иднина сакам да зеам глава и кабинет,со желба да свирам prog metal и слично.
За свирка праам муабет.
Е сега дали праи вакви ствари Владо или само комбоа праи?
Уствари шо све праи?
Уствари глуп сум...али bear with me:smir:

Bump

Live set-ови anyone?
Од прилика 60 ватна глава и 100ка кутија шо како иде тоа?
За метал.

--- надополнето ---

Marked One напиша:
Bump

Live set-ови anyone?
Од прилика 60 ватна глава и 100ка кутија шо како иде тоа?
За метал.

Прашање,касно ми текна не можам да едитувам.Главите шо ги праи Владо дали идат само со клин или?
И колку кеш е 2x12 кутија?

Momentalno sakam da zemam pojacalo marshall mg30fx za po doma i me interesira dali nekoj ima takvo modelce i kolku e zadovolen od nego :)! Ili nekoj drug izbor do tie pari??

Momentalno sakam da zemam pojacalo marshall mg30fx za po doma i me interesira dali nekoj ima takvo modelce i kolku e zadovolen od nego :)! Ili nekoj drug izbor do tie pari??

Еве ти review...не се многу задоволни.Всушност,мислам дека цела MG серија е промашај.
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_amplifiers/marshall/mg30fx/index.html

Ја го иам ова.
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_amplifiers/laney/prism_p35/index.html
Слична пара,даааалеку боље.

Едно прашање,не се разбирам многу во појачала ама сакам да си земам едно асално појачало што ке можама да го користам и за проби и за свирка .Веројатно ке ми треба над 70 вати појачало па ми нудеа МГ серија маршал за 300 евра ама читав дека мн се жалат па барав нешто друго и најдов вокс.Вокс ВТ80+ моделинг појачало е ама баш и тоа ми треба затоа што не сакам да трошам пари на педали вака што го слушав на јутуб е многу јако само ми треба искусно мислење за квалитет и дали вреди да се зима најдов цена на мјузикстор за 350-400 евра.А ако имате и подобра идеја за друго појачало слободно пишете.Свирам во главно рок музика.како Џими Хендрикс ,Лед Цепелин ,РХЦП ...

Ја сум 100% задоволен од Peavey Bandit 112 . 300 евра тачно, си пичи нема гајле, ме нема изневерено :D

Здраво момци..
Досега свирев акустична гитара...сакам сега да се апгрејдирам да се префрлам на електрична. Гитара планирам Epiphone Les Paul Standard или ESP LTD EC-50 пошто неам голем буџет. Е сега сакам да ми предложите појачало за околу 200 евра. Гледав Line 6 ки ама многу дигитилизирани, Marshall MG30FX ама сите викат промашена серија....Дај нешто предложете..??!!.
фала однапред...
http://www.google.com/url?sa=t&rct=...B1v5nsCCfLKBIngrw&sig2=btCVq6UeMcNPWr-6zeG_Bw

Вака сеа, за гитари разгледај Tokai - имаш во Артист, и се многу подобри за парите него Epiphone или ефтин LTD. Појачало за тие пари, слабо. Присобери уште 50-60 еу, и земи си Bugera V22. Не дека се нешто којзнае што, ама за парите нема подобро. И многу многу подобар избор е ова него некоe транзисторско појачало. Прашај друго што те интересира слободно...

Го гледав и овој Бугера и да ти кажам ми се допаѓа и многу луѓе го фалат...И за гитара ке размислам...
Фала брат...:)

Вака сеа, за гитари разгледај Tokai - имаш во Артист, и се многу подобри за парите него Epiphone или ефтин LTD. Појачало за тие пари, слабо. Присобери уште 50-60 еу, и земи си Bugera V22. Не дека се нешто којзнае што, ама за парите нема подобро. И многу многу подобар избор е ова него некоe транзисторско појачало. Прашај друго што те интересира слободно...

Можеби малку е оф-топик ама конкретно гитара е релативна ствар , себично е да кажеш дека Tokai се подобри од Epiphone LP Standard, различни се. Лично, највеќе на рака ми лежи вратот на Епифонките, нешто полошо ми лежи LTD Viper 400-то на едно другараче, a на него обратно. Исто и Fender Stratocaster иако е култна гитара не ми лежи на рака иако и го обожавам тонот, така да мислам дека е малце некоректно да се збори за подобри или полоши , треба да се осети.

А што се однесува до издржливоста на Epiphone-ките не е за фрлање, до сега немам поплака со LP Standard и фабричките магнетите уште ми се искористени на друга гитара и си вадат фин тон.

Назад он-топик :
Некој искуство со горенаведениоте појачала од Јове (Hardfaced) - Зограф лампажите какви им се ?
Ми фаќа уво на клипови ама немам осетено у живо. Чинат, не чинат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom