Гитара (почетник)

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Третата акорда како оди бе? Неможам да ја сфатам и која е ...

Значи:

G, D, (која е оваа), C

Така мислам дека е редоследот ... но која е оваа што ја барам..

Само 3 акорди се. Значи идеш прво G, D, C па после идеш G,D,Am

Третата акорда како оди бе? Неможам да ја сфатам и која е ...

Значи:

G, D, (која е оваа), C

Така мислам дека е редоследот ... но која е оваа што ја барам..

А - мол е тоа. (Am)

guitar-chord-picture-Am.jpg
guitar-chord-chart-Am.gif

Ама рефренот иде без тоа. Така да моеш ти да ги научиш само другите 3, и свири си го рефренот.

Колку ќе ме кошта да зеам акустична гитара за почетник? Колку да научам да свирам, па после ќе ја мислиме за нешто поквалитетно.

3000-4000

Kako za pocetnik.

Koa ke se uhodas posle,mozes da kupis i poskapa i pokvalitetna.

Колку ќе ме кошта да зеам акустична гитара за почетник? Колку да научам да свирам, па после ќе ја мислиме за нешто поквалитетно.

Можеш и на старо да побараш, по огласи или ... може ќе најдеш нешо ко за да ги научиш акордите, и ритам да фаќаш.

100евра...Земај си една Јамаха(класична) и ќе ти служи долго време :))

И јас исто така сакам да земам електрична гитара. Инаку почетник сум ама веќе свирам на акустична гитара некое време, инаку ја купив од Турција за 50-60 евра не знам точно колку беше. Ги научив акордите за брзо и со 2 сати вежбање на ден, а и помалце научив 30тина песни по акорди да ги свирам па и некое соло ама уште ми се проблем солата малце бавно ми оди преместувањето на прстите, па пробав на електрична кај другар и многу лесно ми одеше. Епа сеа да дојдам до главново, сакам да купам електрична докај 150 евра вкупно сосе појачало и се шо ми треба. Дај кажете дали Stratocaster тело или SG оти јас си бендисав SG и евтина е ама ми рекоја рано ми било за таква поубо било со стратокастер. Па и кажете кои копии од стратокастер се подобри или да си земам сепак SG (инаку та шо ја гледав е Stagg SG G300)... фала однапред :smir:

И јас исто така сакам да земам електрична гитара. Инаку почетник сум ама веќе свирам на акустична гитара некое време, инаку ја купив од Турција за 50-60 евра не знам точно колку беше. Ги научив акордите за брзо и со 2 сати вежбање на ден, а и помалце научив 30тина песни по акорди да ги свирам па и некое соло ама уште ми се проблем солата малце бавно ми оди преместувањето на прстите, па пробав на електрична кај другар и многу лесно ми одеше. Епа сеа да дојдам до главново, сакам да купам електрична докај 150 евра вкупно сосе појачало и се шо ми треба. Дај кажете дали Stratocaster тело или SG оти јас си бендисав SG и евтина е ама ми рекоја рано ми било за таква поубо било со стратокастер. Па и кажете кои копии од стратокастер се подобри или да си земам сепак SG (инаку та шо ја гледав е Stagg SG G300)... фала однапред :smir:

Има разлика.. Зависи што ќе свириш. Сосема различен звук вадат гитарите..

Има разлика.. Зависи што ќе свириш. Сосема различен звук вадат гитарите..
Знам дека вадат сосема различен звук, јас иначе не свирам хард рок или хеви метал, претежно нешто помек. Значи сепак стратокастер е поуниверзален од SG така? Пошто неќам да земам SG и да се ограничам, ама сепак изгледот ми е многу поубав спрема стратокастерот...:toe:

Хм... мислим дека со 150 евра гитара + појачало не можеш да се ограничиш никако. :wink:

Хм... мислим дека со 150 евра гитара + појачало не можеш да се ограничиш никако. :wink:
Јбг колку пари толку музика... Иначе колку е минимум за "солидна" почетна гитара и појачалце 15тина W (нови од продавница :))?

Јбг колку пари толку музика... Иначе колку е минимум за "солидна" почетна гитара и појачалце 15тина W (нови од продавница :))?

Затоа постојат гитарските процесори ... и најефтиниот процесор може да ти вади квалитетна дисторзија сум свирел и Беринџер од тие ефтините од по 5-6000 ден и Стратокастер ... Више ако сакаш да осетиш разика у квалитет ја бапаш у појачало гитарата и то ....

Може некој да ги пише акордите за Криво је море - Дивље Јагоде ... :D:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom